Buzz

«Au fil d'Ariane»: Μια μαγική Μασσαλία πρωταγωνίστρια και πάλι του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν

στα 10

Στην 18η μεγάλου μήκους του, ο εξαιρετικά αγαπητός Γάλλος σκηνοθέτης αφήνεται σε μια τρυφερή κινηματογραφική φαντασία με μέτρο πάντα τον άνθρωπο.

«Au fil d'Ariane»: Μια μαγική Μασσαλία πρωταγωνίστρια και πάλι του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν

Με σταθερή πρωταγωνίστρια του την Αριάν Ασκαρίντ, ο Γκεντιγκιάν υπογράφει μια «fantaisie» όπως την αποκαλεί, μια ακόμη ταινία που ανακαλύπτει την ομορφιά σε μια πόλη γεμάτη ιστορία και σε ανθρώπους που δεν είναι πια ατσαλάκωτοι.

Ηρωίδα του είναι μια γυναίκα στην Μασσαλία οπυ την μέρα των γενεθλίων βρίσκεται μόνη με την την τούρτα της και τα κεράκια να καίνε στο σπίτι της. Οι φίλοι της δεν μπόρεσαν να έρθουν κι εκείνη αποφασίζει να κλείσει πίσω την πόρτα της και να βγει έξω δίχως σκοπό, για να αποδράσει από την καθημερινότητά της.

2

Ο Γκεντιγκιάν λέει πως «Ο Μίτος της Αριάν» γεννήθηκε από την επιθυμία του «να κάνω μια ταινία μόνο και μόνο για την πράξη του να κάνω μια ταινία, ελεύθερα “impromptu” σαν μια μικρή θεατρική παράσταση, σαν ένα ποίημα γραμμένο με ταχύτητα, χαρά και μια αναζωογονητική επιθυμία να αφεθείς, να παίξεις το παιχνίδι χωρίς κανόνες. Ενα φιλμ κι ένα σενάριο που θα ήταν μόνο η ευκαιρία για να παίξουμε, οι ηθοποιοί, οι τεχνικοί και φυσικά εγώ».

Ο ίδιος αποκαλεί την ταινία τον δικό του μίτο στον λαβύρινθο των θεματικών που συνήθως χτίζουν τις ταινίες του και υπόσχεται πως αυτή θα είναι η πιο ελεύθερη και γοητευτική ιστορία που έχει αφηγηθεί μέχρι σήμερα. Η ταινία βγαίνει στις αίθουσες της Γαλλίας στις 18 Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμη: Ο Ρομπέρ Γκεντιγκιάν ακολουθεί τον Μίτο της Αριάδνης