Industry

Αποχαιρετισμός στον J.R.

στα 10

Στα 81 του χρόνια έφυγε χθες ο Λάρι Χάγκμαν, ο πάλαι ποτέ πρωταγωνιστής του «Dallas» που άφησε τη σφραγίδα του στην τηλεοπτική ιστορία.

Αποχαιρετισμός στον J.R.

Το καλοκαίρι του 1980 σημαδεύτηκε από μια φράση: «Ποιος σκότωσε τον Τζέι Αρ;» Στο επεισόδιο του φινάλε εκείνης της σεζόν του «Dallas», ο σατανικός Τζέι Αρ Γιούιν βρίσκεται πυροβολημένος στο έδαφος. Θα χρειαστεί να περάσουν αρκετοί μήνες, μέχρι τον Νοέμβριο της ίδια χρονιάς, για να ξαναρχίσει η σειρά και οι θεατές ν’ ανακαλύψουν ότι η απάντηση ήταν «κανένας», ότι ο Τζέι Αρ ζει, ότι η ένοχη που τον πυροβόλησε ήταν η νύφη και ερωμένη του Κριστίν κι ότι μια ιστορική στιγμή της τηλεόρασης έχει καταγραφεί στη συλλογική συνείδηση!

Ετσι θα θυμόμαστε, περισσότερο, τον Λάρι Χάγκμαν, τον ηθοποιό που ενσάρκωσε τον Τζέι Αρ για 14 σεζόν του «Dallas»: ο Λάρι Χάγκμαν πέθανε χθες, σε ηλικία 81 χρόνων, από καρκίνο, στο Ντάλας, έχοντας δίπλα του την οικογένειά του και τους φίλους και συμπρωταγωνιστές του στη σειρά, Λίντα Γκρέι και Πάτρικ Ντάφι.

Ο ηθοποιός συμμετείχε και στην τρέχουσα βερσιόν του «Dallas», αλλά εκτός από αυτή τη σημαντική για την καριέρα του σειρά, πρωταγωνιστούσε και στο κλασικό «I Dream of Jeannie», ενώ τακτικά συμμετείχε και σε κινηματογραφικές δουλειές, όπως το «Fail-Safe» δίπλα στον Χένρι Φόντα, το «The Eagle Has Landed» με τον Μάικλ Κέιν, τον Ντόναλντ Σάδερλαντ και τον Ρόμπερτ Ντιβάλ, το «Nixon» του Ολιβερ Στόουν και το «Primary Colors» του Μάικ Νίκολς.

Ο Χάγκμαν γεννήθηκε το 1931 στο Τέξας και μόλις τελείωσε το σχολείο μετακόμισε στο Λονδίνο, μαζί με τη μητέρα του, ηθοποιό του Μπρόντγουεϊ, Μέρι Μάρτιν, όπου συμμετείχε για 5 χρόνια στο μιούζικαλ «South Pacific». Η καριέρα του από τότε μέχρι και τώρα ήταν σταθερά επιτυχημένη κι ο Χάγκμαν ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο αμερικανικό κοινό, χάρη στους ρόλους του αλλά και μια πληθωρική, κεφάτη προσωπικότητα. Μέχρι το 1995 που χρειάστηκε να κάνει μεταμόσχευση ύπατος έπινε 5 μπουκάλια σαμπάνια την ημέρα και κάπνιζε αρειμανίως, αλλά την τελευταία 20ετία η υγεία του ήταν καλή και η εμφάνιση του καρκίνου ξαφνική και ραγδαία.

Οσοι έχουν δει την ταινία, θα θυμούνται ότι ο Λάρι Χάγκμαν το 2010 εμφανιζόταν στο «Πέταγμα του Κύκνου» του Νίκου Τζίμα στο ρόλο, κλασικά, ενός μεγαλοεπιχειρηματία με καταστροφικές φιλοδοξίες.

Παρακάτω, ωστόσο, απολαύστε ένα fan made best of του Λάρι Χάγκμαν στο ρόλο που τον καθιέρωσε, στο «Dallas».