Buzz

Αν...ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έκανε σινεμά!

στα 10

Η παραπάνω υπόθεση είναι πλέον βεβαιότητα, καθώς το «Αν...» είναι όντως η πρώτη ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στον κινηματογράφο: μια ερωτική ιστορία με φόντο την Αθήνα του σήμερα και αφηγητές τους πρωταγωνιστές του «Η Δε Γυνή να Φοβήται τον Ανδρα» του Γιώργου Τζαβέλλα!

Αν...ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έκανε σινεμά!

Αν και το επίσημο Δελτίο Τύπου της ανακοίνωσης της έναρξης των γυρισμάτων του «Αν...» δηλώνει πως η ταινία δεν αποτελεί ριμέικ της ταινίας του Γιώργου Τζαβέλλα και πως το σενάριο της είναι πρωτότυπο, η κλασική ταινία με τον Γιώργο Κωνσταντίνου και τη Μάρω Κοντού από το 1965 (βλ. «Παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω...») μοιάζει να είναι η βασική έμπνευση για την πρώτη κινηματογραφική απόπειρα του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, ο οποίος υπογράφει εκτός από το σενάριο και τη σκηνοθεσία και κρατάει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ταινίας.

Οχι μόνο γιατί η ιστορία διαδραματίζεται στην Πλάκα, εκεί όπου γυρίστηκε η ταινία του Γιώργου Τζαβέλλα το 1965, αλλά γιατί στο «Αν...» που αφηγείται την ερωτική ιστορία δύο νέων ανθρώπων (του Χριστόφορου Παπακαλιάτη και της Μαρίνας Καλογήρου) εμφανίζονται ο Αντωνάκης και η Ελενίτσα της ταινίας του 1965 σε έναν ιδιότυπο ρόλο αφηγητών και γέφυρας του παρελθόντος με το παρόν.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Αν...» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Οπως δηλώνει το Δελτίο Τύπου το «Αν...» είναι:

Ενα παραμύθι για τις σχέσεις, με κεντρικούς ήρωες δύο νέους ανθρώπους της σημερινής εποχής, τον Δημήτρη και τη Χριστίνα, και με αφηγητές σε αυτό το παραμύθι δύο από τους πιο αγαπημένους ήρωες μίας παλαιότερης εποχής. Τον Αντωνάκη και την Ελενίτσα Κοκοβίκου. Ο Αντωνάκης και η Ελενίτσα, οι ήρωες της ταινίας «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» του Γιώργου Τζαβέλλα, είναι 45 χρόνια μετά ακόμα μαζί, ακόμα ερωτευμένοι και πιο επίκαιροι από ποτέ. Γίνονται για χάρη της ιστορίας μας οι δύο κεντρικοί αφηγητές και λειτουργούν σαν γέφυρα ανάμεσα στη γενιά του τότε και του σήμερα. Η μία γενιά δίνει την σκυτάλη στην επόμενη, σε μία εποχή που όλα μοιάζουν βιαίως να επιστρέφουν στο τότε.Μία ερωτική ιστορία με εμπόδια και ανατροπές που προκαλούνται όχι από τρίτους αλλά από την ίδια τη ζωή. Ενας δυνατός έρωτας που παλεύουν ο καθένας με τον τρόπο του να τον κρατήσουν σε μία εποχή που όλα γύρω τους αλλάζουν. Θα επιβιώσει; Μία σημερινή ερωτική ιστορία, σε μία από τις πιο ερωτικές, διαχρονικές και όμορφες περιοχές της Αθήνας. Την Πλάκα.

Η ταινία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε γυρίσματα ενώ εκτός από τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη και την Μαρίνα Καλογήρου πρωταγωνιστούν ακόμη οι: Θέμις Μπαζάκα, Μαρία Σολωμού, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Φάνης Μουρατίδης, Τάκης Σπυριδάκης, Τάσος Ιορδανίδης και οι Γιώργος Κωνσταντίνου και Μάρω Κοντού.

Η παραγωγή της ταινίας ανήκει στη Village ενώ στη διεύθυνση φωτογραφίας βρίσκουμε τον Γιάννη Δασκαλοθανάση, στα σκηνικά τον πρόσφατα βραβευμένο από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου για το «Τανγκό των Χριστουγέννων» Γιώργο Γεωργίου, στα κοστούμια την Μαρία Κοντοδήμα, στο μοντάζ τη Στέλλα Φιλιπποπούλου, στον ήχο τον Μαρίνο Αθανασόπουλο, σε συμπαραγωγή τον Ote Tv και στην οργάνωση παραγωγής τον Κώστα Σούσουλα.

Συνέντευξη στο Flix: Χριστόφορος Παπακαλιάτης: «Σ΄ ένα παραμύθι χωράνε τα πάντα»

H ταινία θα βγει στις αίθουσες από την Village Films και έχει προγραμματιστεί για τις 29 Νοεμβρίου του 2012.

Διαβάστε ακόμη: