Φεστιβάλ / Βραβεία

Animasyros 12: Το stop motion animation κυριαρχεί στο Pitching Forum της Αγοράς

στα 10

To Flix είχε την τύχη να βρεθεί στο Pitching Forum της Αγοράς του Animasyros 12 και να παρακολουθήσει μερικές αρκετά ενδιαφέρουσες νέες παραγωγές στον χώρο του animation.

Animasyros 12: Το stop motion animation κυριαρχεί στο Pitching Forum της Αγοράς

Το Animasyros συνεχίζει για 5η συνεχόμενη χρονιά το τμήμα της Αγοράς που πλέον αποτελεί πυρήνα δημιουργικής επαγγελματικής δικτύωσης και δημιουργίας, συνεργασιών και συνεργιών μεταξύ επαγγελματιών κινουμένων σχεδίων από όλο τον κόσμο και απευθύνεται σε σκηνοθέτες, παραγωγούς, διανομείς και επαγγελματίες στον τομέα δημιουργίας ταινιών animation, κινηματογράφου και νέων τεχνολογιών.

Σε ένα τέτοιο Pitching Forum βρεθήκαμε χτες, στο υπέροχο ιστορικό σπίτι της Κυβέλης στην Ερμούπολη, στο πλαίσιο της δράσης «Meet the Producers» όπου πραγματοποήθηκαν συναντήσεις με επαγγελματίες, καλλιτέχνες παραγωγούς και θεσμικούς παράγοντες, έτσι ώστε να καλλιεργηθεί το έδαφος για συνεργασίες, και παρακολουθήσαμε τρία animation work in progrsess από τους ίδιους τους δημιουργούς, αλλά και την παρουσίαση work- in - progress της ταινίας animation μικρού μήκους της Ιριδας Ζιόγκα, «Manwanted» (μια συμπαραγωγή Ελλάδας, Εσθονίας, Σερβίας και Αλβανίας), παρουσία της σκηνοθέτιδος. Το project «Manwanted» είχε παρουσιαστεί με επιτυχία στο Pitching Forum της Αγοράς κατά τη διάρκεια του Animasyros 10 (2017).

Το Animasyros 12 Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 18 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στην Ερμούπολη της Σύρου. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ, αλλά και την σελίδα του Animasyros στο Facebook.

animasyros 607

animasyros 607

animasyros 607

«Forbidden Love» της Σίνθια Λεβιτάν

Η Σίνθια, από την Πορτογαλία με καταγωγή από την Βραζιλία, μας παρουσίασε μια stop motion animation ταινία για μια αγάπη αντίθετη από όποια κοινωνικά πρότυπα, καυτηριάζοντας ταυτόχρονα την κοινωνική λογοκρισία και τις προκαταλήψεις, με πρωταγωνιστές τους Πιέρ και Πιέτρα. Η ίδια η Σύνθια πήρε την ιδέα της συγκεκριμένης ταινίας από μια προσωπική της εμπειρία, όταν δούλευε ως δασκάλα σε ένα σχολείο σε μια γειτονιά της Βραζιλίας, καθώς γυρνώντας κάθε βράδυ από το σχολείο περνούσε από μια γειτονιά με τρανσέξουαλ γυναίκες. Τώρα πια φτιάχνει μαριονέτες τις οποίες χρησιμοποιεί στην κατανόηση του αυτοπροσδιορισμού, αποφάσισε να κάνει μια ταινία πάνω στο θέμα αυτό μαζί με την εταιρεία παραγωγής Sardinha em Lata.

Διαβάστε ακόμα: Animasyros 12: Το Flix στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ

animasyros 607

«Animated… Philosophers» του Γιώργου Χατζηβασιλείου

Το «Animated… Philosophers» είναι μια τηλεοπτική σειρά 12 επεισοδίων, της οποίας η πρώτη σεζόν παίχτηκε με αρκετή επιτυχία στην ΕΡΤ 3, και παρουσιάζει μερικούς από τους πιο σημαντικούς δυτικούς φιλόσοφους όλων των εποχών προσπαθώντας να τους κάνει όσο το δυνατότερο πιο κατανοητούς και προσιτούς στο ευρύ κοινό, ακόμη και στα παιδιά, συνδυάζοντας με ένα ευρηματικό τρόπο τον animation με συνεντεύξεις από Ακαδημαϊκούς και καθηγητές φιλοσοφίας. Ο Γιώργος Χατζηβασιλείου είναι ο παραγωγός και δημιουργός της σειράς, ο οποίος εργάζεται ως δημοσιογράφος αλλά ταυτόχρονα είναι και σπουδάζει για να πάρει το διδακτορικό του στην Φιλοσοφία, και ετοιμάζει ήδη την δεύτερη σεζόν της σειράς η οποία βρίσκεται στα πρώτα στάδια της παραγωγής. Μπορείτε να δείτε παρακάτω το επεισόδιο με τον Πλάτωνα από την πρώτη σεζόν της σειράς.


animasyros 607

«Playing God» των Αριάννα Γκέλερ και Ματέο Μπουράνι

Δυο επαγγελματίες στον τομέα του stop motion animation, οι Αριάννα, η οποία αποφοίτησε από το Centro Sperimentale di Cinematografia του Τορίνο και εργάζεται ως animator και καλλιτέχνης στα ειδικά εφέ, και ο Ματέο, ο οποίος ασχολήθηκε με το stop motion animation στην Ακαδημία Καλών Τεχνών και εργάζεται ως character designer και δημιουργός μαριονέτας, ίδρυσαν το Studio Croma Animation στην Ιταλία. Το 2018 ένιωσαν την επιθυμία να δημιουργήσουν κάτι πιο προσωπικό και να εκφραστούν με τον δικό τους τρόπο τόσο καλλιτεχνικά όσο και τεχνικά. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το «Playing God», μια stop motion animation ταινία η οποία αφηγείται την ιστορία ενός γλυπτού που ζωντάνεψε αλλά αργότερα εγκαταλείφθηκε από τον δημιουργό του, καθώς δεν το έβλεπε ως κάτι το τέλειο. Εχοντας ήδη τελειώσει ένα μέρος της παραγωγής της ταινίας, ψάχνουν να βρουν το υπόλοιπο μισό του budget που χρειάζεται για να την ολοκληρώσουν, και από το λίγο που είδαμε πιστεύουμε πως δεν θα δυσκολευτούν αρκετά.

Το Animasyros 12 Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 18 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στην Ερμούπολη της Σύρου. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ, αλλά και την σελίδα του Animasyros στο Facebook.

Animasyros 12 poster 607