Buzz

Η νέα ταινία του Αντριου Χέι θα είναι biopic του Αλεξάντερ ΜακΚουιν

στα 10

Αφότου οδήγησε τη Σάρλοτ Ράμπλινγκ (για πρώτη φορά) στα Οσκαρ, ο Αντριου Χέι καταπιάνεται μ' ένα γεμάτο αντιξοότητες fashion ίνδαλμα.

Η νέα ταινία του Αντριου Χέι θα είναι biopic του Αλεξάντερ ΜακΚουιν

Ο Βρετανός Αντριου Χέι σταδιακά ανεβάζει το volume. Τον γνωρίσαμε με το υπέροχα διακριτικό «Weekend», απλώθηκε σε μεγαλύτερο κοινο με το τηλεοπτικό «Looking», συγκίνησε την υφήλειο με τα «45 Χρόνια», οδηγώντας τη Σάρλοτ Ράμπλινγκ στην πρώτη της οσκαρική υποψηφιότητα. Και τώρα ετοιμάζεται για μια ιστορία βαθειά λονδρέζικη, μια προσωπικότητα των άκρων, έναν μεγαλειώδη δημιουργό: η επόμενη ταινία του θα είναι η βιογραφία του Αλεξάντερ ΜακΚουιν, του σχεδιαστή μόδας που καθόρισε το προφίλ της μετάβασης από τα '90ς στα '00ς, συνδυάζοντας εκρηκτικά την κλασική ραπτική με το βρετανικό νεο-πανκ και που αυτοκτόνησε το 2010, βάζοντας μια σκοτεινή τελεία στη συναρπαστική πορεία του.

Διαβάστε ακόμη: Αντριου Χέι, Σάρλοτ Ράμπλινγκ, Τομ Κόρτνεϊ. Οι συντελεστές του «45 Χρόνια» εξομολογούνται στο Flix

μακκουιν 607

Η ταινία θα βασιστεί στο βιβλίο «Blood Beneath the Skin» που θα διασκευάσει σε σενάριο ο θεατρικός συγγραφέας Κρις Ερτς. Διαβάζουμε στην περιγραφή του βιβλίου: Οταν ο 40χρονος Αλεξάντερ ΜακΚουιν αυτοκτόνησε τον Φεβρουάριο του 2010, σοκαρισμένος ο πλανήτης θρήνησε την απώλειά του. Ο ΜακΚουιν είχε αναρριχηθεί από την ταπεινή καταγωγή του, από γιος ενός ταξιτζή στο ανατολικό Λονδίνο στα μεγαλύτερα ύψη της μόδας, του πλούτου και της λάμψης. Σχεδίαζε ρούχα για τις πιο όμορφες γυναίκες του κόσμου και για γαλαζοαίματες, με διασημότερη τη Δούκισσα του Κέιμπριτζ που φόρεσε δημιουργία του ΜακΚουιν στο γάμο της. Εχτισε έναν πολυτελή οίκο αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων κι έγινε ο αγαπημένος διάσημων γυναικών, ανάμεσά τους της Κέιτ Μος και της Ναόμι Κάμπελ.

Ομως πίσω από την εικόνα του γεμάτου αυτοπεποίθηση κακού παιδιού, κρυβόταν μια ευαίσθητη ψυχή που αγωνιζόταν να επιβιώσει στο σκληρό κόσμο της μόδας. Καθώς η πίεση της δουλειάς γινόταν εντονότερη, τόσο ο ΜακΚουιν γινόταν όλο και πιο εξαρτημένος από τα ναρκωτικά που συνέβαλλαν στο τραγικό τέλος του. Εν τω μεταξύ, στην προσωπική του ζωή, η αποτυχία του να βρει την αγάπη που διαρκεί στη σειρά των εραστών του μόνο προσέθεσε στην απόγνωσή του. Κι υπήρχαν και τα σκοτεινά μυστικά που στοίχειωναν τον ύπνο του... Αυτά ήταν τα κομμάτια που συνέθεσαν την προσωπικότητα ενός χαμένου αγοριού που έδωσε τη μάχη του για να μπει στον κόσμο που, τελικά, τον κατέστρεψε.

Ο Αντριου Χέι δηλώνει ότι η έρευνα για την ταινία του, που θα γίνει με προσοχή και σεβασμο στον Αλεξάντερ ΜακΚουιν, θα πάρει χρόνο, οπότε περιμένουμε την ταινία το νωρίτερο το 2017. Εν τω μεταξύ, ο σκηνοθέτης θα βάλει τα καλά του στις 28 Φεβρουαρίου για να συνοδεύσει τη Σάρλοτ Ράμπλινγκ στην τελετή απονομής των Οσκαρ.

Διαβάστε ακόμη: Το Flix δεν χορταίνει να μιλάει με την Σάρλοτ Ράμπλινγκ