Buzz

Καμια σαν την Αρίθα Φράνκλιν! Τρέιλερ για το «Amazing Grace», το χαμένο ντοκιμαντέρ του Σίντνεϊ Πόλακ!

στα 10

To χαμένο ντοκιμαντέρ του Σίντνεϊ Πόλακ για τη θρυλική ηχογράφηση του «Amazing Grace» της Αρίθα Φράνκλιν, γυρισμένο το 1972, βγαίνει από το συρτάρι για την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Τορόντο.

Καμια σαν την Αρίθα Φράνκλιν! Τρέιλερ για το «Amazing Grace», το χαμένο ντοκιμαντέρ του Σίντνεϊ Πόλακ!

Ηταν 1972 όταν η Αρίθα Φράνκλιν αποφάσισε να κάνει τον κόσμο να... πιστέψει, ανεξάρτητα από θρησκείες, ηχογραφώντας το «Amazing Grace», μια συλλογή από gospel anthems στη New Temple Missionary Baptist Church του Λος Αντζελες.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα διπλό live album που έγινε δύο φορές πλατινένιο, κέρδισε το Grammy για την καλύτερη Soul Gospel ερμηνεία, πούλησε πάνω από δύο εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στην Αμερική και έγινε το πιο εμπορικό άλμπουμ σε όλη την καριέρα της Αρίθα Φράνκλιν (ακόμη και μέχρι σήμερα) και το πιο εμπορικό γκόσπελ άλμπουμ όλων των εποχών.

Διαβάστε ακόμη: Η Αρίθα Φράνκλιν θέλει τη Χάλι Μπέρι για να την υποδυθεί στον κινηματογράφο!

Amazing Grace 607

Μέσα στο ναό βρισκόταν και ο Σίντνεϊ Πόλακ, ο οποίος κινηματογράφησε ολόκληρη την ηχογράφηση με σκοπό ένα ντοκιμαντέρ που θα έβγαινε στις αίθουσες την ίδια χρονιά, για να συνοδεύσει την κυκλοφορία του άλμπουμ και να παραδώσει τη μαρτυρία μιας μαγικής στιγμής στην ιστορία της μαύρης μουσικής.

Η Warner όμως δεν αποφάσισε την έξοδο της ταινίας, βάζοντας το ντοκιμαντέρ του Πόλακ στο συρτάρι για πάντα. Μετά το θάνατο του το 2008, το πρότζεκτ ανέλαβε προσωπικά ο παραγωγός Αλαν Ελιοτ με σκοπό να κυκλοφορήσει το ντοκιμαντέρ στις αίθουσες, σίγουρος πως πλέον το ντοκουμέντο του Πόλακ έχει ανεκτίμητη ιστορική αξία: «Εδώ έχουμε μια από τις πιο διάσημες τραγουδίστριες όλων των εποχών όπως ήταν τότε, κάνοντας κάτι που κανείς δεν έκανε ποτέ μετά από αυτήν. Είμαι σίγουρος πως η ταινία θα βρει το κοινό της, όχι μόνο για τις γκόσπελ ρίζες της αλλά κυρίως για την ιστορική της αξία.»

Διαβάστε ακόμη: Flixibility: Blaxwomagic

Amazing Grace 607

Φέτος, 43 χρόνια μετά την κινηματογράφηση του «Amazing Grace», το ντοκιμαντέρ του Σίντνεϊ Πόλακ είναι έτοιμο για την παγκόσμια πρεμιέρα του στο επερχόμενο Φεστιβάλ του Τορόντο, προκαλώντας ρίγη στους απανταχού μουσικόφιλους που επιτέλους θα έχουν τη δυναότητα να δουν την Αρίθα Φράνκλιν (και τους φίλους της - εντοπίστε τον Μικ Τζάγκερ στο υλικό που παρουσιάζει το τρέιλερ παρακάτω) να μεγαλουργεί σε μια από τις μεγαλύτερες στιγμές της ιστορίας της μαύρης μουσικής... ever.


Διαβάστε και δείτε ακόμη: