Buzz

O Πέδρο Αλμοδόβαρ, η Πενέλοπε Κρουζ κι ο Χαβιέ Μπαρδέμ καταγγέλλουν την «ισραηλινή Γενοκτονία» στη Γαζα

στα 10

Σε ένα ανοιχτό γράμμα, οι ισπανοί καλλιτέχνες ζητούν από την Ευρωπαϊκή Ενωση να καταδικάσει τον βομβαρδισμό των Παλαιστινίων αμάχων από το Ισραήλ.

O Πέδρο Αλμοδόβαρ, η Πενέλοπε Κρουζ κι ο Χαβιέ Μπαρδέμ καταγγέλλουν την «ισραηλινή Γενοκτονία» στη Γαζα

Δεκάδες ισπανοί καλλιτέχνες, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, μουσική, με την Πενέλοπι Κρουζ τον Χαβιέ Μπαρδέμ και τον Πέδρο Αλμοδόβαρ επικεφαλής τους, υπέγραψαν ένα γράμμα που καταγγέλλει την Ισραηλινή εισβολή στη Γάζα.

Μέσα από την επιστολή τους καλούν την Ευρωπαϊκή Ενωση να «καταδικάσει τους βομβαρδισμούς από ξηράς, αέρα και θάλασσας, εναντίον των Παλαιστινίων πολιτών στη Λωρίδα της Γάζας».

Καλούν επίσης στην λήξη των εχθροπραξιών και ζητούν από το Ισραήλ να «άρει τον αποκλεισμό από τον οποίο υποφέρει η Γάζα εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία». Σύμφωνα με την επιστολή τους, «η Γάζα βιώνει αυτές τις μέρες τον τρόμο, πολιορκημένη και δεχόμενη επίθεση από αέρα ξηρά και θάλασσα. Τα σπίτια των Παλαιστινίων καταστρέφονται και οι ίδιοι στερούνται νερού, ηλεκτρισμού και της ελεύθερης μετακίνησης τους στα νοσοκομεία και τα σχολεία, όσο η διεθνής κοινότητα δεν κάνει απολύτως τίποτα».

Οι ισπανοί καλλιτέχνες που υπογράφουν το γράμμα επιρρίπτουν ευθύνες για τον νέο κύκλο βίας στην Μέση Ανατολή στην συνεχιζόμενη κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών από τους Ισραηλινούς «οι οποίοι συνεχίζουν να προωθούνται και να εισβάλουν στα Παλαιστινιακά εδάφη αντί να επιστρέψουν στα σύνορα τους όπως αυτά ορίστηκαν το 1967».

Στις εχθροπραξίες που ξεκίνησαν πριν από τρεις περίπου εβδομάδες και τους βομβαρδισμούς των Παλαιστινιακών εδαφών από τους Ισραηλινούς, έχουν χάσει την ζωή τους μέχρι τώρα σχεδόν 1100 Παλαιστίνοι και 56 Ισραηλινοί.

Διαβάστε ακόμη: