Buzz

Ακατάλληλο για ανηλίκους! Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ θα υποδυθεί τον Αλεν Γκίνσμπεργκ.

στα 10

Αφήνοντας οριστικά πίσω του το εφηβικό Χόγκουαρτς, ο Ντάνιελ Ράντκλιφ αναλαμβάνει το ρόλο του Αλεν Γκίνσμπεργκ στο πολυαναμενόμενο «Kill your Darlings», την ταινία που αφηγείται την θυελλώδη σχέση του ποιητή με τον Τζακ Κέρουακ και τον Λουσιέν Καρ με φόντο την Αμερική της γενιάς των μπίτνικς.

Ακατάλληλο για ανηλίκους! Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ θα υποδυθεί τον Αλεν Γκίνσμπεργκ.
Οχι πια Χάρι Πότερ για τον Ντάνιελ Ράντκλιφ...

Μετά τον Τζον Τορτούρο (στο τηλεοπτικό «The Source» του 1999), τον Ρον Λίβινγστον (στο «Beat» του 2000), τον Χανκ Αζάρια (στο «Chicago 10» του 2007), τον Ντέιβιντ Κρος (στο «I'm Not There» του Τοντ Χέινς το 2007) και τον Τζέιμς Φράνκο (στο «Howl» του 2010), τη λίστα με τους μη αναμενόμενους ηθοποιούς που έχουν υποδυθεί στο παρελθόν τον Αλεν Γκίνσμπεργκ συμπληρώνει τώρα ο Ντάνιελ - Χαρι Πότερ - Ράντκλιφ.

Επιθυμώντας να διώξει για πάντα από πάνω του την κατάρα του πιο διάσημου μάγου στην ιστορία του κινηματογράφου και να «ανεβάσει» (ηλικιακά!) το target group των φανατικών θαυμαστών του, ο Ντάνιελ Ράντκλιφ θα υποδυθεί τον Αλεν Γκίνσμπεργκ, τον ανοιχτά ομοφυλόφιλο ποιητή που υπήρξε ηγετική φιγούρα του κινήματος της Beat Generation της δεκαετίας του '50, διάσημο για την ακτιβιστική και έντονα πολιτικοποιημένη του δράση και φυσικά για το αριστουργηματικό ποίημα του με τίτλο «Howl» που εμπνέει ακόμη και σήμερα ολόκληρες γενιές επαναστατών...με αιτία.

Η ταινία στην οποία ο Ράντκλιφ θα αποδείξει αν είναι ικανός να σηκώσει το ερμηνευτικό αλλά και «ιστορικό» βάρος του Γκίνσμπεργκ δεν είναι άλλη από το «Kill Your Darlings» του δεύτερης γενιάς ελληνοαμερικάνου Τζον Κροκίδας, ο οποίος υπογράφει και το σενάριο και ο οποίος είχε ξεκινήσει να υλοποιεί το πρότζεκτ ήδη από το 2009, τότε με το τρίο των Γκίνσμπεργκ, Κέρουακ, Καρ να υποδύονται οι Τζέσε Αϊζενμπεργκ, Κρις Εβανς και Μπεν Γουίσο. Την παραγωγή κρατάει η θρυλική παραγωγός Κριστίν Βασόν («Boys Don't Cry», «Hedwig and the Angry Inch») που εμπιστεύτηκε από την αρχή τον Κροκίδα για την υλοποίηση της ταινίας.

Η ιστορία του «Kill Your Darlings» αφηγείται την γνωριμία των τριών ανδρών και ειδικότερα πως ο Λουσιέν Καρ που δολοφόνησε τον εραστή του το 1944, υπήρξε υπεύθυνος για την καθοριστική γνωριμία των Κέρουακ, Γκίνσμπεργκ και Μπάροουζ. Εδώ βρίσκει και τις απαρχές της και η μυστηριώδης ιστορία του βιβλίου ««Και οι Ιπποπόταμοι Εβρασαν Μέσα στις Δεξαμενές τους» που ο Κέρουακ έγραψε μαζί με τον Μπάροουζ το 1944 ακριβώς τη χρονιά που οι δυο τους προσπάθησαν να καλύψουν τον Καρ μπλέκοντας για πρώτη φορά με το νόμο και που εκδόθηκε το 2008, τρία χρόνια μετά τον θάνατο του Καρ το 2005.

Οσο για τον 38χρονο Κροκίδα, υπήρξε ένας από τους πιο διάσημους μικρομηκάδες στην Αμερική, όταν με τη σπουδαστική του ταινία «Shame No More» το 1999 συμμετείχε σε περισσότερα από 70 διεθνή φεστιβάλ και έφτασε μέχρι τους φιναλίστ για το σπουδαστικό Οσκαρ. Η δεύτερη του ταινία μικρού μήκους, το «Slo - Mο» του 2001 έκανε την πρεμιέρα της στο φεστιβάλ του Telluride και συμμετείχε στο φεστιβάλ του Σάντανς το 2002, πριν αγοραστεί από το ΗΒΟ και ο Κροκίδας υπογράψει ένα συμβόλαιο τριών ταινιών με την τότε Miramax (οι οποίες δεν γυρίστηκαν ποτέ) και με σημαντικότερο προσωπικό του πρότζεκτ τη διασκευή του «Slo-Mo» σε ταινία μεγάλου μήκους από την εταιρεία παραγωγής του Μάικλ Στάιπ Single Cell Pictures.

Ανυπομονώντας για το ποιοι θα είναι αυτοί που θα υποδυθούν τον Τζακ Κέρουακ, τον Λουσιέν Καρ και τον Γουίλιαμ Μπάροουζ, ας ευχηθούμε το καλό κάρμα του Ράντκλιφ να φέρει γούρι στον Κροκίδα και ας ετοιμαστούμε καταλλήλως για την πρώτη μετά - Χάρι Πότερ ερμηνεία του στο «Τhe Woman in Black» που έρχεται στις ελληνικές αίθουσες στις αρχές του 2012.