Buzz

Advent Calendar: 9 Δεκεμβρίου 2014

στα 10

Το Flix μετράει τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα! Από την 1η μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου, κάθε πρωί, πατάει το play σε μια σκηνή από τις πιο αγαπημένες μας διακοπές στο σινεμά.

Advent Calendar: 9 Δεκεμβρίου 2014

Είχατε ποτέ σας advent calendar όταν ήσασταν μικροί; Εκείνα τα ημερολόγια για τις πρώτες 25 μέρες του Δεκέμβρη, όπου κάθε πρωί έπρεπε ν’ ανοίξετε ένα παραθυράκι και ν’ ανακαλύψετε μια εικόνα – δώρο, μέχρι να φτάσετε ανήμερα Χριστούγεννα; Το Flix ετοίμασε για σας το δικό του advent calendar και φέτος, για να κάνει το κάθε πρωί σας μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου μια (κινηματογραφική) περιπέτεια!

Από τη Δευτέρα, 1η Δεκεμβρίου και κάθε πρωί, χωρίς εξαιρέσεις, το Flix σας κάνει «δώρο» μια σκηνή από τις αγαπημένες μας... κινηματογραφικές διακοπές! Ταξίδια σε μέρη μαγικά, ταξίδια του μυαλού, ταξίδια ηλιόλουστα ή νοσταλγικά ασπρόμαυρα. Κάθε μέρα, με τον πρωινό σας καφέ ή τη βραδινή σας χαλάρωση, δείτε μια από τις πιο «ταξιδιάρικες» σκηνές του σινεμά που έχουμε αγαπήσει ή που σας προτείνουμε: κινηματογραφικές στιγμές που μάς πηγαίνουν μακριά, από τη Χαβάη ως... το διάστημα, για όσους δε θα φύγουν φέτος τις γιορτές, ή για όσους αγαπούν, σαν κι εμάς, τα ταξίδια στη μεγάλη οθόνη! Για 25 μέρες, το Flix σας χαρίζει μια αξέχαστη κινηματογραφική σκηνή διακοπών, για να λέμε καλημέρα ως τα Χριστούγεννα!

Σήμερα πατάμε το play στο «Στάσου Πλάι μου». Ο Γκόρντι, ο Κρις, ο Τέντι και ο Βερν, στην καρδιά του αμερικανικού καλοκαιριού, παίρνουν τα σακίδιά τους με τα (καθόλου) απαραίτητα και ξεκινούν μια μυστική πεζοπορία, αναζητώντας το πτώμα ενός αγοριού από την πόλη τους που το χτύπησε το τραίνο. Ταυτόχρονα, τα τέσσερα αγόρια ζουν την επιτομή της ιστορίας ενηλικίωσης, στην οθόνη όπως και στη ζωή. Ο Ρομπ Ράινερ, διασκευάζοντας Στίβεν Κινγκ, έχει την έμπνευση να επιλέξει τέσσερα αγόρια με ακαταμάχητη παιδικότητα και γοητεία, αναπλάθοντας την αίσθηση της αθωότητας, που είναι μαζί τρυφερή και σκληρή. Η ταινία έφερε, το καλοκαίρι του '87 (οι ταινίες τότε έβγαιναν αργά στην Ελλάδα) το τραγούδι του Ben E. King σε όλες τις ντισκοτέκ, η ιστορία ξεπέρασε, στην πορεία, τον καθέναν από τους ηθοποιούς του φιλμ, αλλά το «Stand by Me» παραμένει μια από τις πιο κεραυνοβόλα ερωτεύσιμες ταινίες στην ιστορία του σινεμά, δανείζοντας στο θεατή μια μικρή ανάμνηση από τα παιδικά του χρόνια. Στη σκηνή που ακολουθεί, οι τέσσερις ήρωες ξεκινούν το οδοιπορικό τους, αφήνοντας ήδη να φανούν οι προσωπικότητες, οι αντιθέσεις και οι σχέσεις τους, σε μια εμβληματική αναμέτρηση μ' ένα τραίνο που περνά.

info Stand by Me / 1986 / σκηνοθεσία: Ρομπ Ράινερ / σενάριο: Ρέινολντ Γκίντιον, Μπρους Εβανς, βασισμένοι στο διήγημα «The Body» του Στίβεν Κινγκ / φωτογραφία: Τόμας Ντελ Ρουθ / μοντάζ: Ρόμπερτ Λέιτον / μουσική: Τζακ Νίτσε / παραγωγή: Μπρους Εβανς, Ρέινολντ Γκίντιον, Αντριου Σάινμαν / πρωταγωνιστούν: Γουιλ Γουίτον, Ρόβερ Φίνιξ, Κόρι Φέλντμαν, Τζέρι Ο' Κόνελ, Κίφερ Σάδερλαντ, Ρίτσαρντ Ντέιφους, Τζον Κιούζακ / διάρκεια: 89’ / διακοπές: λίγο πιο έξω από τη φανταστική πόλη Κασλ Ροκ, κατά μήκος των γραμμών του τραίνου που διασχίζουν το Ορεγκον (και λιγάκι στην Καλιφόρνια)




Δείτε ακόμα:

Δείτε εδώ, ένα-ένα, όλα τα κινηματογραφικά παράθυρα που άνοιξε πέρσι το Flix, από την 1η Δεκεμβρίου, μετρώντας μέχρι τα Χριστούγεννα!