Buzz

Advent Calendar: 11 Δεκεμβρίου 2014

στα 10

Το Flix μετράει τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα! Από την 1η μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου, κάθε πρωί, πατάει το play σε μια σκηνή από τις πιο αγαπημένες μας διακοπές στο σινεμά.

Advent Calendar: 11  Δεκεμβρίου 2014

Είχατε ποτέ σας advent calendar όταν ήσασταν μικροί; Εκείνα τα ημερολόγια για τις πρώτες 25 μέρες του Δεκέμβρη, όπου κάθε πρωί έπρεπε ν’ ανοίξετε ένα παραθυράκι και ν’ ανακαλύψετε μια εικόνα – δώρο, μέχρι να φτάσετε ανήμερα Χριστούγεννα; Το Flix ετοίμασε για σας το δικό του advent calendar και φέτος, για να κάνει το κάθε πρωί σας μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου μια (κινηματογραφική) περιπέτεια!

Από τη Δευτέρα, 1η Δεκεμβρίου και κάθε πρωί, χωρίς εξαιρέσεις, το Flix σας κάνει «δώρο» μια σκηνή από τις αγαπημένες μας... κινηματογραφικές διακοπές! Ταξίδια σε μέρη μαγικά, ταξίδια του μυαλού, ταξίδια ηλιόλουστα ή νοσταλγικά ασπρόμαυρα. Κάθε μέρα, με τον πρωινό σας καφέ ή τη βραδινή σας χαλάρωση, δείτε μια από τις πιο «ταξιδιάρικες» σκηνές του σινεμά που έχουμε αγαπήσει ή που σας προτείνουμε: κινηματογραφικές στιγμές που μάς πηγαίνουν μακριά, από τη Χαβάη ως... το διάστημα, για όσους δε θα φύγουν φέτος τις γιορτές, ή για όσους αγαπούν, σαν κι εμάς, τα ταξίδια στη μεγάλη οθόνη! Για 25 μέρες, το Flix σας χαρίζει μια αξέχαστη κινηματογραφική σκηνή διακοπών, για να λέμε καλημέρα ως τα Χριστούγεννα!

Σήμερα πατάμε το play στο «Κυνήγι του Κλέφτη». Ο βετεράνος λωποδύτης Τζον Ρόμπι αναλαμβάνει να ανακαλύψει, με τη βοήθεια της... γαλλικής αντίστασης και για λογαριασμό της αστυνομίας, ποιος είναι ο διάδοχός του που ξαφρίζει τη γαλλική Ριβιέρα. Ευπρόσδεκτο εμπόδιο θα σταθεί μπροστά του η ξανθιά καλλονή Φράνσις, κόρη της γυναίκας με τα ακριβότερα κοσμήματα στην περιοχή, πιο τολμηρή, πονηρή κι έξυπνη απ' ό,τι αφήνει να φανεί. Ο Αλφρεντ Χίτσκοκ αποχαιρετά την Γκρέις Κέλι στην τελευταία ταινία που έκαναν μαζί, την πρώτη της με τον Κάρι Γκραντ, σ' ένα απολαυστικό ρομαντικό θρίλερ, με σπιρτόζικο χιούμορ, δεδομένο σεξ απίλ και για ντεκόρ την κοσμοπολίτικη ομορφιά της Κυανής Ακτής, μέσα από τη βραβευμένη με Οσκαρ φωτογραφία του Ρόμπερτ Μπερκς. Στη σκηνή που ακολουθεί, η Φράνσις συναντά τον Τζον μπροστά στην είσοδο του ξενοδοχείου Κάρλτον και του προτείνει μια βόλτα στην παραλιακή με το αυτοκίνητο, προσφέροντας κοτόπουλο, μπύρες και, απλώς, την παρουσία της.

info To Catch a Thief / 1955 / σκηνοθεσία: Αλφρεντ Χίτσκοκ / σενάριο: Τζον Μάικλ Χέιζ, βασισμένος στο μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Ντοτζ / φωτογραφία: Ρόμπερτ Μπερκς / μοντάζ: Τζορτζ Τομασίνι / μουσική: Λιν Μάρεϊ / παραγωγή: Αλφρεντ Χίτσκοκ / πρωταγωνιστούν: Κάρι Γκραντ, Γκρέις Κέλι, Τζέσι Ρόις Λάντις, Τζον Γουίλιαμς, Σαρλ Βανέλ, Μπριζίτ Ομπέρ / διάρκεια: 106’ / διακοπές: στις Κάννες, με διαμονή στο Κάρλτον και βόλτες στην Κυανή Ακτή




Δείτε ακόμα:

Δείτε εδώ, ένα-ένα, όλα τα κινηματογραφικά παράθυρα που άνοιξε πέρσι το Flix, από την 1η Δεκεμβρίου, μετρώντας μέχρι τα Χριστούγεννα!