Buzz

Κομμένες οι σκηνές δράσης στους δρόμους του Παρισιού

στα 10

Με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στη εφημερίδα Charlie Hebdo και όσα επακολούθησαν τον Ιανουάριο που μας πέρασε, η γαλλική αστυνομία απαγορεύει το γύρισμα σκηνών δράσης στο Παρίσι.

Κομμένες οι σκηνές δράσης στους δρόμους του Παρισιού
Το Παρίσι στις νέες συνθήκες... ασφαλείας!

Ας ξεχάσουμε μια για πάντα τις ημέρες που οι δρόμοι του Παρισιού ήταν τα ιδανικά locations για τα γυρίσματα σκηνών δράσης κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών.

Η υπέυθυνη της γαλλικής αστυνομίας δήλωσε πως από εδώ και στο εξής θα ισχύουν περιορισμοί στα γυρίσματα στο Παρίσι, αφού υπάρχει κίνδυνος οι ηθοποιοί που είναι ντυμένοι ως αστυνομικοί να γίνουν πιθανοί στόχοι τρομοκρατών, ο κόσμος μπορεί να παραπλανηθεί πιστεύοντας ότι μια επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ τα ψεύτικα όπλα και κάθε είδους πυρομαχικά δεν πρόκειται να δουν το φως... της ημέρας στους δρόμους του Παρισιού.

Το γεγονός έχει θορυβήσει την κινηματογραφική κοινότητα στη Γαλλία, αφού η χώρα είναι γνωστό πως «φιλοξενεί» με τον καλύτερο τρόπο παραγωγές απ' όλον τον κόσμο (ειδικά μετά τη θέσπιση νέου νόμου φοροαπαλλαγής αν τα γυρίσματα γίνουν εντός συνόρων) με τον πρόεδρο του Film France - του οργανισμού που ηγείται της προσέλκυσης ξένων παραγωγών στη χώρα - να δηλώνει πως το Παρίσι παραμένει ένα ασφαλές μέρος για γυρίσματα, πως οι ξένες παραγωγές δεν πρέπει να ανησυχούν και πως η εν λόγω απαγόρευση θα είναι βραχυπρόθεσμη.

Διαβάστε ακόμη: «Η τέχνη είναι η καλύτερη απάντηση στον τρόμο»: Η Υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, Φλερ Πελερέν, μιλά στο Flix

Lucy Action Scene 607 Σκηνή από το «Lucy» που τώρα δεν θα γυριζόταν ποτέ στο Παρίσι

Το 2014 υπήρξαν ταινίες με σκηνές δράσης που γυρίστηκαν στο Παρίσι, όπως το «Lucy» του Λικ Μπεσόν, το «Edge of Tomorrow» και το «The Hunger Games: Mockingjay», αφού παρόλο που για να γυρίσεις στην πόλη χρειάζεσαι δύο άδειες - μία από το Δημαρχείο και μία από την Κοινότητα του Παρισιού - η γραφειοκρατεία είναι ελάχιστη και φιλική προς το χρήστη, πάντοτε με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της χώρας από το (τουριστικό) όφελος που έχει μια ταινία που έχει γυριστεί στη χώρα.

Αρκετές παραγωγές έχουν διακοπεί για την ώρα, ενώ μέλος της παραγωγής της «Lucy» δήλωσε πως αν η ταινία έπρεπε να γυριστεί τώρα αυτό θα ήταν αδύνατον. Εκπρόσωπος του Cinema Mission της Πόλης του Παρισιού δήλωσε επίσης: «Το μέτρο θα έχει μεγάλη επίδραση στις μεγάλες αμερικανικές παραγωγές. Η εποχή είναι πολύ κρίσιμη. Ακόμη και αν ο Στίβεν Σπίλμπεργκ ήθελε να γυρίσει μια μεγάλη σκηνή με αστυνομικούς και πιστολίδια στους δρόμους σήμερα, είμαι σίγουρος πως δεν θα γινόταν.»

Διαβάστε ακόμη: #JeSuisCharlie: Μεγαλύτερος κίνδυνος όλων, o φόβος και η αυτολογοκρισία