Buzz

«A Night of a Thousand Vaginas»: Πώς αλλιώς θα ονόμαζε ο Ζακ Γαλιφιανάκης τη συμπαράστασή του στις γυναίκες;

στα 10

Ο Ζακ Γαλιφιανάκης και η Σάρα Σίλβερμαν ένωσαν δυνάμεις μαζί με μία σειρά άλλων κωμικών σε μία και μοναδική stand up comedy βραδιά, για να στηρίξουν τα δικαιώματα των γυναικών, αλλά και να καλύψουν έμπρακτα τα έξοδα όσων επιθυμούν να κάνουν αμβλώσεις στο Τέξας.

«A Night of a Thousand Vaginas»: Πώς αλλιώς θα ονόμαζε ο Ζακ Γαλιφιανάκης τη συμπαράστασή του στις γυναίκες;

«A Night of a Thousand Vaginas». Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από το Ζακ Γαλιφιανάκη και τη Σάρα Σίλβερμαν. Η stand up comedy βραδιά που έστησαν στο Largo προκάλεσε τους αμερικανούς συντηρητικούς από τον τίτλο της. Οσα ακούστηκαν επί σκηνής του Coronet το βράδυ της Κυριακής, τους σόκαραν ακόμα περισσότερο. Ομως ο σκοπός επιτεύχθηκε ήδη: η παράσταση έγινε sold out και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν κατατέθηκαν ως μέρος του «Texas Abortion Fund», μία πρωτοβουλία που θα στηρίξει και θα επιστρέψει στις γυναίκες του Τέξας να προβούν σε ιδιωτικές αμβλώσεις - εφόσον ο νόμος τους απαγορεύει πρόσβαση στη δημόσια υγεία.

Η Σάρα Σίλβερμαν βγήκε στη σκηνή με ένα T Shirt που έγραφε «I Stand for Texas Women» και δήλωσε ότι δε θα στέκεται αμέτοχη όταν «τα δικαιώματά μας κλαδεύονται ένα ένα».

Διοργανωτές της βραδιάς οι ηθοποιοί Μάρθα Πλίμπτον και Σάρα Θάιρ, οι οποίες ενημέρωσαν τα media ότι οι πρόθυμοι θεατές που πλήρωσαν το εισιτήριο των $100 δολαρίων έκαναν το θαύμα: 20.000 δολάρια συγκεντρώθηκαν και κατατέθηκαν στο «Texas Abortion Fund». Ανάμεσα στους θεατές, κι ο «Masters of Sex» Μάικλ Σιν, ο οποίος χάρισε άλλα 750 δολλάρια σε μία αυθόρμητη δημοπρασία.

Εξω από το θέατρο συγκεντρώθηκαν διαδηλωτές που απείλησαν όσους έμπαιναν στην παράσταση, για αυτό και δύναμη της αστυνομίας απέκλεισε το χώρο. Τα τοπικά συντηρητικά media είχαν εδώ και μέρος ανοίξει πόλεμο με την παράσταση και όσους συμμετείχαν. Ο Ρεπουμπλικάνος Κυβερνήτης του Τέξας Ντέιβιντ Ντιούχερστ έστειλε μήνυμα ξεσηκωμού των ψηφοφόρων του: «σταθείτε δίπλα μας απόψε και σταματήστε το Χόλιγουντ που θέλει να διαλύσει τα πάντα με τις φιλελεύθερες απόψεις του».

Σύμφωνα με τον Ντιούχερστ «το Χόλιγουντ πιστεύει τόσο στο δικαίωμα να αφαιρεί κανείς μία αθώα ζωή, που στέλνει τους κωμικούς του να μαζέψουν χρήματα για αμβλώσεις λέγοντας αστεία. Είναι βαθιά ενοχλητικό που άνθρωποι που δεν μένουν, ούτε μεγάλωσαν, στο Τέξας νιώθουν την ανάγκη να αλλάξουν τους νόμους μας και χρησιμοποιύν την κωμωδία για να το κάνουν. Να συγκεντρώσουν χρήματα για επεμβάσεις που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των γυναικών και σκοτώνουν αθώες ζωές!»

Ο Γκλεν Μπεκ, γνωστός συντηρητικός δημοσιογράφος, έβαλε ακόμα περισσότερο παρανοϊκό λάδι στη συνωμοσιακή φωτιά: «Αυτό που θέλουν είναι να εισβάλουν και να αλλάξουν την κοινωνία και τις αξίες του Τέξας. Κάνουν ό,τι μπορούν, αυτοί οι 'προοδευτικοί', για να βάλουν στο στόχαστρό τους το Τέξας. Γιατί, αν πέσει το Τέξας, τελειώσαμε! Το ξέρουν!»

Μία ψύχραιμη ματιά στα γεγονότα βέβαια στηρίζει αυτό που δήλωσαν οι διοργανωτές και το καστ των κωμικών που συμμετείχαν: «Κάθε εύπορη γυναίκα στην κοινωνία του Τέξας έχει το δικαίωμα ιδιωτικής άμβλωσης. Κανείς δεν τη σταματά. Οι νόμοι και οι περιορισμοί στοχεύουν τις γυναίκες που δεν έχουν να πληρώσουν. Αυτό είναι άδικο. Είναι σαν εκείνες να είναι το πρόβλημα...»

Περισσότερος Ζακ Γαλιφιανάκης: