Buzz

Θα σκηνοθετήσει ο Μπραντ Πιτ; «Hell, no!» η απάντησή του...

στα 10

Στο κόκκινο χαλί της χτεσινής τελετής απονομής των βραβείων των Αμερικανών Παραγωγών, ο Μπραντ Πιτ συνόδευσε το τιμώμενο πρόσωπο Αντζελίνα, αλλά απάντησε και σε ερωτήσεις για τη δική του καριέρα: γιατί έχουν τόση πέραση η ταινίες με ζόμπι (World War Z), πώς επιλέγει τους ρόλους του, σκέφτεται να ακολουθήσει το παράδειγμα της συντρόφου του και να σκηνοθετήσει; Η τελευταία απάντηση είχε γούστο.

Θα σκηνοθετήσει ο Μπραντ Πιτ; «Hell, no!» η απάντησή του...

O Μπραντ Πιτ βρέθηκε στο κόκκινο χαλί, στο πλευρό της Αντζελίνας, η οποία αποδέχτηκε χθες βράδυ το τιμητικό βραβείο «Στάνλεϊ Κρέιμερ» για το σκηνοθετικό ντεμπούτο της «In the Land of Blood and Honey».

Οι ρεπόρτερ είχαν πολλά να τον ρωτήσουν.

Υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ εκείνου και του Τζορτζ Κλούνεϊ (μάλλον θα κονταροχτυπηθούν για το Οσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου, με τον Κλούνεϊ να προηγείται των πιθανοτήτων μετά την νίκη του στις Χρυσές Σφαίρες).

Μα έδωσα στον γέροντα ακόμα και το μπαστούνι μου, δεν το είδατε ότι τον λυπάμαι; Σοβαρά μιλώντας είναι ο κολλητός μου. Χαιρόμαστε και οι δύο για τις επιτυχίες ο ένας του άλλου, πειράζουμε ανελέητα ο ένας τον άλλον.

Γιατί οι ταινίες με ζόμπι (όπως η πολυαναμενόμενη «World War Z» στην οποία πρωταγωνιστεί) έχουν τέτοια θραύση με το κοινό;

Πόση ώρα διαθέτετε για να μ' ακούτε; Τις λατρεύω, τις λατρεύουν τα παιδιά μου, με το «World War Z» προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Θα δείξει αν τα καταφέραμε...

Τι πρωτοσκέφτηκε όταν του έδειξε η Αντζελίνα την ταινία της;

Δεν μπορώ να σας απαντήσω, γιατί ήμουν από κοντά σε κάθε βήμα της διαδικασίας. Από την μέρα εκείνη που ξύπνησε και μου είπε «έχω μια ιδέα», μέχρι τα γυρίσματα στη Βοσνία, μέχρι το μοντάζ. Είμαι, απλά, πολύ περήφανος για εκείνη.

Θα σκηνοθετούσε ο ίδιος;

Hell, no!

Γιατί;

Απλά δεν μ' ενδιαφέρει, ευχαριστώ.

Βρίσκουμε τον τρόμο του αναζωγονητικό σ' έναν κόσμο που όλοι πιστεύουν ότι μπορούν να τα κάνουν όλα. Ο Πιτ μπορεί να πέρασε με επιτυχία στην παραγωγή (μάλιστα αυτός αποτελεί το 5000 μέλος της Ενωσης Παραγωγών) με φετινές επιτυχίες από το «Δέντρο της Ζωής» μέχρι το «Moneyball», αλλά δεν μοιάζει να ζηλεύει το άνοιγμα της Αντζελίνας στη σκηνοθεσία, ή την επί χρόνια επιτυχία του Κλούνεϊ.

Είναι ζηλευτό να ξέρεις τα όριά σου.

Δείτε ένα βίντεο από το κόκκινο χαλί της χτεσινής τελετής απονομής των 23ων βραβείων της Ενωσης Παραγωγών της Αμερικής (Producers Guild Awards)