Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 13 Αυγούστου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 13 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για όσους δεν θα πάνε σήμερα σινεμά ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


back to the future

Επιστροφή στο Μέλλον (Back to the Future) του Ρόμπερτ Ζεμέκις

Οταν οδηγεί κατά λάθος μια χρονομηχανή DeLorean από το 1985 στο 1955, ο Μάρτι Μακφλάι παλεύει με τον χρόνο για να βεβαιωθεί πως οι μελλοντικοί του γονείς θα ερωτευτούν.

Η κλασική ταινία των 80s με τον Μάικλ Τζ. Φοξ. Διαχρονική - δεν τις φτιάχνουν πια έτσι.

Η ταινία προβάλλεται στο Star στις 12.30

somethings gotta give

Κάλλιο Αργά Παρά Αργότερα (Something's Gotta Give) της Νάνσι Μέγιερς

Παρόλο που διανύει το εξηκοστό τρίτο έτος της ηλικίας του, ο Χάρι Λάνγκερ εξακολουθεί να... γοητεύεται από γυναίκες αρκετά μικρότερες απ’ αυτόν. Αυτή την εποχή το τελευταίο του «τρόπαιο» είναι η ελκυστική Μαρίν. Συνεπαρμένος από την καινούρια του κατάκτηση και έκδηλα ενθουσιασμένος, ο Χάρι προγραμματίζει να περάσουν μαζί στο εξοχικό της για το Σαββατοκύριακο. Ομως, η κατάσταση σύντομα ξεφεύγει από τον έλεγχο. Η ξαφνική άφιξη της Έρικα, μητέρας της Μαρίν, στο εξοχικό ανατρέπει τις ισορροπίες και τα πράγματα μπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν ο Χάρι, σε μια... έκρηξη του πάθους του, παθαίνει καρδιακή προσβολή!

Χαριτωμένη κομεντί που βλέπεται κυρίως για τους Ντάιαν Κίτον, Τζακ Νίκολσον. Κιάνου Ριβς, Αμάντα Πιτ.

Η ταινία προβάλλεται στο Star στις 16.00

canto si tu cantas

Τραγουδώ Αν Τραγουδάς του Νίκου Κορνήλιου

Ο Γιάννης και ο Πάρις γιορτάζουν την επέτειο τους, ανήμερα της λατινοαμερικάνικης Μέρας των Νεκρών στο καφέ που διατηρούν, ένα χώρο έκφρασης, τέχνης και δημιουργίας - καταφύγιο, πέρασμα και «σπίτι» για μια σειρά ανθρώπων που το επισκέπτονται καθημερινά, αφήνοντας πριν φύγουν κάθε φορά, μέσα στους τέσσερις τοίχους του. πολλά περισσότερα από ένα άδειο φλιτζάνι καφέ, ένα μισογεμάτο ποτήρι κρασί ή ένα φιλοδώρημα. Ενας άστεγος βρίσκει χώρο για να κοιμηθεί, ένας άνεργος βρίσκει ένα χώρο να περάσει την ώρα που προσποιείται ότι δουλεύει, μια κοπέλα κάνει πρόβα για μια συνέντευξη σε ένα μεγάλο δικηγορικό γραφείο, μια γυναίκα που δουλεύει σε εισπρακτική εταιρία κάνει τα τηλέφωνά της στους οφειλέτες από την τουαλέτα του καφέ, μια αστυνομικός πίνει εκεί τον καφέ της όταν δεν έχει υπηρεσία, ένα ζευγάρι νιώθει ότι έχει έρθει η στιγμή να αποκαλύψει ένα μεγάλο του μυστικό… Ανθρωποι της διπλανής πόρτας κι άλλοι ακόμη, χαρακτηριστικοί τύποι μιας γνώριμης καθημερινότητας κι αφανείς πρωταγωνιστές ενός κόσμου που δεν θα τους έβαζε ποτέ στο κέντρο της σκηνής, επαγγελματίες καλλιτέχνες και ερασιτέχνες της τέχνης, μοιράζονται τον ίδιο χώρο και απλώνουν τις ιστορίες τους, αναζητώντας, περισσότερο από μια κάποια λύση σε όσα τους απασχολούν, να ακουστούν. Οι φωνές τους ξεχωρίζουν μέσα στο θόρυβο, άλλες μιλούν πιο σιγά, άλλες είναι δυνατές, άλλες συντονίζονται με την ντροπή, άλλες με την επιθυμία, οι περισσότερες με μια απροσδιόριστη αγωνία και θυμό, όλες μαζί συνθέτουν μια ανθρώπινη συμφωνία που κλείνει μέσα της το εφήμερο και το διαχρονικό της ανθρώπινης κατάστασης.

Ο Νίκος Κορνήλιος συνεχίζει την εξερεύνηση ενός σινεμά φτιαγμένου από και μέσα από την ίδια τη διαδικασία κατασκευής του, εδώ με ένα ακόμη πολυσυλλεκτικό ψηφιδωτό χαρακτήρων και ιστοριών που αναζητούν κοινό τόπο μέσα από την επαφή με τον «άλλο» και την τέχνη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 22.30

don't look now

Μετα τα Μεσάνυχτα (Don't Look Now) του Νίκολας Ρεγκ

Βασισμένη σε ένα διήγημα της Ντάφνι ντι Μοριέ, η ταινία μοιάζει στοιχειωμένη από δυσοίωνα προμηνύματα και ανείπωτες ενοχές, καθώς ακολουθεί το ταξίδι στη Βενετία ενός παντρεμένου ζευγαριού που πασχίζει να ξεπεράσει τον πρόσφατο θάνατο της κόρης τους από πνιγμό. Σε μια πόλη παραδομένη στη σήψη και την υγρασία, η συνάντησή τους με δύο αινιγματικές ηλικιωμένες αδελφές και μια σειρά από ανεξιχνίαστα εγκλήματα που έχουν αναστατώσει τα δαιδαλώδη κανάλια θα θέσουν σε κίνδυνο την ήδη τραυματισμένη σχέση τους και την εξίσου εύθραυστη επαφή τους με την πραγματικότητα.

To αριστούργημα του Νίκολας Ρεγκ, μια από τις καλύτερες ταινίες τρόμου όλων των εποχών. Με τους Ντόναλντ Σάδερλαντ και Τζούλι Κρίστι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ3 στις 23.00

dredd

Dredd του Πιτ Τρέιβις

Μετά από έναν πυρηνικό πόλεμο η ανθρωπότητα ζει σε απέραντες μεγαπόλεις και σε μεγακτήρια όπου στο καθένα ζουν χιλιάδες άνθρωποι. Σε αυτόν τον νέο κόσμο η εγκληματικότητα αντιμετωπίζεται από τους "δικαστές" οι οποίοι συγκεντρώνουν αστυνομική, δικαστική και εκτελεστική εξουσία. Πιο σκληρός από όλους τους ο Δικαστής Ντρεντ στην Μεγάπολη 1.

Αναβιώση του διάσημου βρετανικού κόμικ σε σενάριο του Αλεξ Γκάρλαντ. Αξίζει για πολλά, όχι όμως και σαν σύνολο για έναν ήρωα που του άξιζε μια καλύτερη δεύτερη κινηματογραφική ζωή.

Η ταινία προβάλλεται στο Open στις 00.00

American Gigolo

Επάγγελμα Ζιγκολό (American Gigolo, 1980) του Πολ Σρέιντερ

O Tζούλιαν, ένας γοητευτικός νεαρός, βγάζει τα προς το ζην ως συνοδός πλούσιων κυριών. Αυτή η «απασχόληση» του προσφέρει όλα όσα ονειρεύεται ένας νέος: γρήγορο αυτοκίνητο, ακριβά ρούχα, άνετο σπίτι. Αυτός όμως ισχυρίζεται πως το κίνητρό του δεν είναι τα χρήματα αλλά η θέλησή του να προσφέρει ικανοποίηση στις μοναχικές γυναίκες. Παρόλα αυτά, τα πράγματα μπλέκουν όταν ο Τζούλιαν ερωτεύεται μία απ' τις πελάτισσές του ενώ λίγο αργότερα βρίσκεται παγιδευμένος σε μια σκευωρία και κατηγορείται για ένα φόνο που δεν έχει διαπράξει...

Το «Call me» της Ντέμπι Χάρι διαπασών στα ηχεία (Υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Τραγουδιού), Armani στην ενδυματολογία και ο Ρίτσαρντ Γκιρ γυμνός σε έναν από τους πιο εμβληματικούς ρόλους της καριέρας του.

H ταινία προβάλλεται στον ΣΚΑΙ στις 00.45

στέλλα

*Στέλλα του Μιχάλη Κακογιάννη

Η Στέλλα είναι τραγουδίστρια στο κέντρο Παράδεισος, που διευθύνει η Μαρία. Στο ίδιο κέντρο τραγουδά και μια άλλη τραγουδίστρια, η Αννέτα, που ζηλεύει τη Στέλλα. Το αγόρι της Στέλλας είναι ο Αλέκος, γόνος πλούσιας οικογένειας, που αντιδρά έντονα σε αυτή τη σχέση. Η Στέλλα όμως αποφασίζει να θέσει τέρμα στη σχέση τους, πριν έρθει η φθορά αλλά και επειδή έχει ήδη εμφανιστεί ο Μίλτος, ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, που κέντρισε το ενδιαφέρον της.

Η ίσως καλύτερη ελληνική ταινία όλων των εποχών, πιο μπροστά από την εποχή της, πιο αψεγάδιαστη κάθε φορά που τη βλέπεις.

Η ταινία προβάλλεται στο Star στις 01.00

οργασμός

Ο Οργασμός της Αγελάδας της Ολγας Μαλέα

Δύο κοπέλες, οι οποίες ζουν σε μια επαρχιακή πόλη της Θεσσαλίας, ενηλικιώνονται η καθεμία με τον δικό της τρόπο. Μέσα από φλερτ, ανομολόγητους έρωτες, σεξουαλικές παρορμήσεις, παρεξηγήσεις και έκτροπα, οι δύο φίλες θα συνειδητοποιήσουν γρήγορα ότι το μέλλον τους είναι μακριά από την επαρχιακή τους πόλη. Οπλισμένες με ελπίδα και όνειρα, ξεκινούν για τη μεγάλη πόλη και τις ευκαιρίες της.

Η πρώτη ταινία της Ολγας Μαλέα, μια αντισυμβατική εκδοχή ενηλικίωσης στην ελληνική επαρχία.

Η ταινία προβάλλεται στον ANT1 στις 01.30

the full monty

Αντρες με τα Ολα Τους (The Full Monty) του Πίτερ Κατανέο

Έχοντας φτάσει στα όρια της οικονομικής καταστροφής, έξι άνεργοι άντρες αποφασίζουν να κερδίσουν χρήματα παρουσιάζοντας ένα νούμερο ανδρικού στριπτίζ. Ο 30χρονος Γκαζ είναι αυτός που αποφασίζει να βάλει στο «τολμηρό» σχέδιό του μια ομάδα φίλων του, οι οποίοι μόνο για strip-show δεν σε προδιαθέτουν: ο κολλητός του αλλά και υπέρβαρος Ντέιβ, ο πρώην επιστάτης κι ερασιτέχνης χορευτής Τζέραλντ, ο φοβητσιάρης Λόμπερ, ο γερο-Χορς με έντονο πρόβλημα στις αρθρώσεις του κι ο Γκάι με ακόμη πιο έντονο πρόβλημα στο να ακολουθήσει τον ρυθμό της μουσικής.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.40 στον Alpha

ghostbusters 607

Ghostbusters του Ιβαν Ράιτμαν

Οταν οι καθηγητές παραψυχολογίας Σπενγκλερ, Σταντζ και Βενκμαν χάνουν τις δουλειες τους στο πανεπιστήμιο, αποφασίζουν να ανοίξουν τη δικιά τους επιχείρηση εξόντωσης φαντασμάτων. Μπαίνουν μέσα σε στοιχειωμένα σπίτια, εντοπίζουν τα φαντάσματα, τα παγιδεύουν και τα απομακρύνουν απ αυτό.Ολα δείχνουν να πηγαίνουν πολύ καλά στη δουλειά τους μέχρι που ο αρχαίος θεός Γκόζερ αποφασίζει να έρθει στη Νέα Υόρκη! Και δεν στοιχειώνει ένα απλό σπίτι αλλά έναν ολόκληρο ουρανοξύστη!

Η κλασική ταινία των 80s που μας έμαθε να μην φοβόμαστε και να γελάμε με τα φαντάσματα.

Η ταινία προβάλλεται στο Mega στις 02.00 ξημερώματα Δευτέρας

Οίκτος 607

Οίκτος του Μπάμπη Μακρίδη

Οταν η συμφορά χτυπάει την πόρτα ενός μεσήλικα δικηγόρου, ο κοινωνικός του περίγυρος σπεύδει να του συμπαρασταθεί. Αντλώντας ικανοποίηση από τη συμπόνοια, την ευγένεια και την προσοχή των συνανθρώπων του, δικηγόρος εθίζεται τόσο πολύ στον οίκτο τους, που δυστυχεί όταν είναι χαρούμενος και χαίρεται όταν είναι δυστυχισμένος. Δεν δέχεται τη δυστυχία των άλλων, παρά μόνο τη δική του.

Η νέα ταινία του Μπάμπη Μακρίδη μετά το «L», με συνσεναριογράφο τον ίδιο και τον Ευθύμη Φιλίππου και επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Σάντανς, Βραβείο Ιρις Καλύτερης Ταινίας από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο Star στις 03.35 ξημερώματα Δευτέρας