Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 13 Απριλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 13 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Hell or High Water 607

Πάση Θυσία (Hell or High Water) του Ντέιβιντ Μακένζι

Δυο αδέλφια, ο Τόμπι, ένας συνηθισμένος, διαζευγμένος πατέρας που προσπαθεί να φτιάξει μια καλύτερη ζωή για το γιο του, και ο Τάνερ, ένας ευέξαπτος, πρώην κατάδικος, θα συνεργαστούν για να ληστέψουν τα υποκαταστήματα της τράπεζας που έχει κάνει κατάσχεση στην οικογενειακή τους περιουσία. Η εκδίκηση φαίνεται δική τους μέχρι τη στιγμή που θα βρεθούν στο στόχαστρο ενός αμείλικτου Τεξανού Ranger.

O Βρετανός Ντείβιντ Μακένζι φτάνει στο δυτικό Τέξας και σκηνοθετεί υποδειγματικά τους Μπεν Φόστερ, Κρις Πάιν και Τζεφ Μπρίτζες σε μια ταινία για το έγκλημα, την τιμωρία, την αδελφική αγάπη και την οικονομική κρίση - άλλοτε αστείο, άλλοτε ελεγειακό, ένα αυθεντικό νεογουέστερν για την Αγρια Δύση της εποχής μας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

Καραβάν Σαράι 607

Καραβάν Σαράι του Τάσου Ψαρρά

Λίγο πριν το τέλος του Εμφυλίου Πολέμου, στα 1948, γίνεται εκκένωση των παραμεθόριων χωριών, για να διευκολυνθούν οι κινήσεις του Εθνικού Στρατού και των ανταρτών. Ένας σαραντάρης χωρικός, ο Μαργαρίτης, αναγκάζεται, όπως πολλοί άλλοι, να εγκαταλείψει το σπίτι του και να κατεβεί μαζί με τα δύο παιδιά του στη Θεσσαλονίκη. Εγκαθίσταται σε ένα από τα επιταγμένα, για το σκοπό αυτό, κτίρια της πόλης, το Καραβάν Σαράι. Στο μέρος αυτό, οι πρόσφυγες ζουν κάτω από εξαιρετικά άθλιες συνθήκες και καταφεύγουν σε πάσης φύσεως ατιμίες και μπαγαποντιές. Ο Μαργαρίτης προσπαθεί να παραμείνει αμέτοχος στα ανείπωτα δράματα που εκτυλίσσονται γύρω του, με μεγάλο ψυχικό κόστος. Ο γιος του γίνεται εργάτης και μένει στην πόλη, ενώ η κόρη του καταφεύγει στην εύκολη λύση της πορνείας. Ο ίδιος θα επιστρέψει στο ερειπωμένο χωριό του.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.30 στην ΕΡΤ 3

The Shallows 607

Σε Ρηχά Νερά (The Shallows) του Ζομ Κολέ-Σερά

Καθώς η Νάνσι (Μπλέικ Λάιβλι) κάνει σερφ μόνη της σε μια απομονωμένη παραλία στην άκρη του Μεξικό, βρίσκεται κυνηγημένη από έναν μεγάλο λευκό καρχαρία και εγκλωβίζεται πάνω σε έναν μικρό βράχο. Αν και απέχει μονάχα 200 μέτρα από την ακτή, η επιβίωση θα αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση, αναγκάζοντάς την να επιστρατεύσει όλες της τις δυνάμεις, τη θέληση και την εφευρετικότητά της.

Το θρίλερ επιβίωσης του Ζομ Κολέ-Σερά πέφτει στα βαθιά και καταφέρνει να αναδυθεί ως μια από τις πιο απολαυστικές μιάμιση ώρες που δεν θα ήθελες ποτέ να σου συμβούν. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.30 στην ΕΡΤ 1

shrek 607

Σρεκ (Shrek) των Αντριου Aνταμσον, Βίκι Τζένσο

Μια φορά κι έναν καιρό, σ' έναν ερημικό βάλτο, ζούσε ένας καλόκαρδος δράκος των παραμυθιών, ο Σρεκ. Η πολύτιμη γαλήνη του θα διακοπεί απότομα όταν εμφανιστούν στην περιοχή του, διάφοροι χαρακτήρες άλλων παραμυθιών, καθώς ο σατανικός λόρδος Φαρκάντ τους έχει διώξει από τη χώρα του Ντάλοκ, προκειμένου να είναι όλα βαρετά, όσο και ο ίδιος. Προκειμένου να σώσει τα σπίτια τους - αλλά και το δικό του - ο Σρεκ συναντά τον Φαρκάντ και οι δυο τους κάνουν την εξής συμφωνία: προκειμένου ο Φαρκάντ να ξαναδεχτεί πίσω στο Ντάλοκ όλους τους ήρωες των παραμυθιών, ο Σρεκ πρέπει πρώτα να βρει την πριγκίπισσα Φιόνα, που επρόκειτο να γίνει σύζυγος του Φαρκάντ, εάν πρώτα δεν την είχε απαγάγει ένας τρομερός δράκος. Στην επικίνδυνη αυτή αποστολή, ο Σρεκ θα έχει ως βοηθό του τον Ντόνκι έναν πανέξυπνο, αλλά υπερβολικά φλύαρο γάιδαρο, που είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για τον Σρεκ, εκτός από το να... σωπάσει!

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Star

The Matrix main

The Matrix των Λάνα και Λίλη Γουατσόφσκι

Στο όχι μακρινό μέλλον, η ανθρωπότητα ζει μέσα σε μια εικονική πραγματικότητα που έχουν επιβάλλει οι Μηχανές, τις οποίες οι άνθρωποι εξυπηρετούν ως πηγή ενέργειας χωρίς όμως να το γνωρίζουν. Όταν ο νεαρός χάκερ, Τόμας Άντερσον, με το ψευδώνυμο Νίο, ανακαλύπτει την (αυτ)απάτη με τη βοήθεια του αινιγματικού Μορφέα, σύντομα διαπιστώνει ότι αυτός είναι ίσως ο "Εκλεκτός", που μπορεί να αποτινάξει την κυριαρχία των μηχανών. Θα χρειαστεί όμως να θυσιάσει κάποια πράγματα.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στο Open

The Lego Movie

Η Ταινία Lego (The Lego Movie) των Φιλ Λορντ, Κρίστοφερ Μίλερ

Ο Εμετ είναι ένα κανονικό, συνηθισμένο Lego, ένας εργάτης που μπορεί να καταφέρει τα πάντα, αρκεί να… ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες που βρίσκονται στο κουτί. Είναι θετικός και χαρούμενος και οι απλούστερες στιγμές της ζωής τον γεμίζουν ευτυχία. Μέχρι που μια παράξενη συγκυρία θα τον οδηγήσει στα πιο απρόσμενα μονοπάτια. Σύμφωνα με μια αμφίβολη αρχαία προφητεία, ο Εμετ είναι ο «Εκλεκτός» και ο μόνος ικανός να σώσει τον κόσμο των Lego από την απειλή του Μοχθηρού που θέλει, φεύ, να ακινητοποιήσει όλα τα Lego με κόλλα στιγμής.

Τα Lego πρωταγωνιστούν στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία τους, διοργανώνοντας ένα ξέφρενο ταξίδι χωρίς κανόνες λογικής ή... κατασκευής! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 03.00 στο Open

ripley

Ripley

Ο Αντριου Σκοτ πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική μεταφορά των μυθιστορημάτων της Πατρίσια Χάισμιθ με τον κεντρικό ήρωα τον Τομ Ρίπλεϊ, την οποία έχει αναλάβει ο βραβευμένου με Οσκαρ Στίβεν Ζέιλιαν και θα ακολουθεί τον Ρίπλεϊ από την Νέα Υόρκη του 1960 στην Ιταλία όταν ένας πλούσιος άντρας του αναθέτει να φέρει πίσω στην Αμερική τον γιό του ο οποίος έχει ξεπέσει στην αλητεία.

H σειρά είναι διαθέσιμη στο Netflx

fallout

Fallout

Βασισμένο σε μία από τις κορυφαίες σειρές βιντεοπαιχνιδιών όλων των εποχών, το Fallout είναι μια ιστορία εχόντων και μη εχόντων σε έναν κόσμο όπου δεν μπορείς πια να έχεις σχεδόν τίποτα. 200 χρόνια μετά την αποκάλυψη, μια ήσυχη κάτοικος ενός άνετου πυρηνικού καταφυγίου αναγκάζεται να επιστρέψει στην επιφάνεια, και σοκάρεται όταν βλέπει την ερημιά που την περιμένει εκεί.

Η σειρά είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime

120 BPM 607

120 Χτύποι το Λεπτό (120 BPM) του Ρομπέν Καμπιγιό

Ενώ το AIDS έχει ήδη κοστίσει αμέτρητες ζωές τα τελευταία δέκα χρόνια, οι ακτιβιστές της Act Up στο Παρίσι, πολλαπλασιάζουν τις δράσεις τους με σκοπό να ανατρέψουν τη γενική αδιαφορία. Ο νεοφερμένος στην ομάδα, Νατάν θα συγκλονιστεί από τη δυναμικότητα του Σον, ενός από τα ιδρυτικά μέλη της οργάνωσης, που καταναλώνει τις τελευταίες του δυνάμεις του στη μάχη ενάντια στο κράτος και τις φαρμακευτικές εταιρείες. Βραβευμένη με το Grand Prix ή αλλιώς τον Αργυρό Φοίνικα στο 70ο Φεστιβάλ Καννών, αλλά και με το Βραβείο της Επιτροπής Κριτικών Κινηματογράφου, η ταινία - φαινόμενο του Καμπιγιό έγινε το talk-of-the-festival, αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς και μπήκε αυτόματα στο πάνθεον των "κλασικών" ταινιών. Με το πάθος της, έκανε ακόμα και τον πρόεδρο της επιτροπής του Φεστιβάλ Καννών, Πέδρο Αλμοδόβαρ, να συγκινηθεί στη συνέντευξη τύπου, περιγράφοντας την κινηματογραφική της δύναμη, την επίκαιρη ανάγνωση της αλλά και την πολιτική της βαρύτητα.

Ο Ρομπέν Καμπιγιό ξαναγράφει την ιστορία της Αct Up, με μια ταινία τόσο λυτρωτικά συγκινητική όσο και βαθιά πολιτική και σοκαριστικά επίκαιρη. Μεγάλο Ειδικό Βραβείο στο Φεστιβάλ Καννών, επίσημη υποβολή της Γαλλίας για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama