Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


myfff 2024 turkey jeanne

Σκότωσα την Καλύτερή μου Φίλη (Jeanne Dinde | Turkey Jeanne), Πολίν Ουβράρ

Μεταξύ εφηβικής ταινίας και φιλμ τρόμου, μια ιστορία εκπαίδευσης που εξερευνά την εσωτερική πάλη μιας εσωστρεφούς κοπέλας μέσα από τη φανταστική της φίλη: μια γαλοπούλα.

H ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του MyFrenchFilmFestival

Lacombe, Lucien

Επώνυμο: Λακόμπ, Ονομα: Λισιέν (Lacombe, Lucien) του Λουί Μαλ

Καλοκαίρι του 1944. Σε μια μικρή πόλη της νοτιοδυτικής Γαλλίας, ο 18χρονος Λισιέν ζητά να στρατολογηθεί στην Αντίσταση, επιδιώκοντας τη δράση αλλά χωρίς να έχει ξεκάθαρη συνείδηση για το τι ακριβώς συμβαίνει γύρω του. Όταν απορρίπτεται λόγω νεαρής ηλικίας, θα αντιδράσει προσεγγίζοντας την Γκεστάπο. Μεθυσμένος από την αίσθηση εξουσίας που γεύεται, θα αρχίσει να καταδίδει τους συμπατριώτες του.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

Le Chant du Loup

Το Κάλεσμα του Λύκου (Le Chant du Loup) του Αντονίν Μποντρί

Σε αποστολή του στον κόλπο της Συρίας, το γαλλικό υποβρύχιο Τιτάν έρχεται αντιμέτωπο με άγνωστης προέλευσης υποβρύχιο. Η επιστροφή του προσωπικού στη στεριά ικανοποιεί τους περισσότερους, όμως τα ανώτερα κλιμάκια διατηρούν επιφυλακτική στάση απέναντί τους και στα γεγονότα που συνέβησαν. Όταν ο υπεύθυνος του σόναρ ανακαλύψει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από το μυστηριώδες υποβρύχιο, μια νέα αποστολή τίθεται σε εξέλιξη.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 3

The Lego Movie

Η Ταινία Lego (The Lego Movie) των Φιλ Λορντ, Κρίστοφερ Μίλερ

Ο Εμετ είναι ένα κανονικό, συνηθισμένο Lego, ένας εργάτης που μπορεί να καταφέρει τα πάντα, αρκεί να… ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες που βρίσκονται στο κουτί. Είναι θετικός και χαρούμενος και οι απλούστερες στιγμές της ζωής τον γεμίζουν ευτυχία. Μέχρι που μια παράξενη συγκυρία θα τον οδηγήσει στα πιο απρόσμενα μονοπάτια. Σύμφωνα με μια αμφίβολη αρχαία προφητεία, ο Εμετ είναι ο «Εκλεκτός» και ο μόνος ικανός να σώσει τον κόσμο των Lego από την απειλή του Μοχθηρού που θέλει, φεύ, να ακινητοποιήσει όλα τα Lego με κόλλα στιγμής.

Τα Lego πρωταγωνιστούν στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία τους, διοργανώνοντας ένα ξέφρενο ταξίδι χωρίς κανόνες λογικής ή... κατασκευής! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.15 στο Open

analyze that

Ανάλυσέ Το (Analyze This) του Χάρολντ Ράμις

Ο ψυχίατρος Μπεν Σόμπελ, έχει μερικά προβλήματα: Ο γιος του κατασκοπεύει τους ασθενείς του όταν του εξομολογούνται τα προβλήματά τους, οι γονείς του δεν θέλουν να παρακολουθήσουν τον επερχόμενο γάμο του και τα προβλήματα των ασθενών του δεν του προκαλούν αίσθηση. Ο Πολ Βίτι, ένας μαφιόζος Νονός, έχει και αυτός τα δικά του προβλήματα: Αιφνίδιες κρίσεις πανικού δημοσίως, ανικανότητα να σκοτώσει τους ανθρώπους που θα ήθελε και το χειρότερο, ανικανότητα στο κρεβάτι. Όταν οι ζωές αυτών των δύο διασταυρωθούν τυχαία, ο Ντον Πολ Βίτι, αποφασίζει ότι βρήκε τον άνθρωπο που θα τον ελευθερώσει από τα προβλήματά του εντός δύο εβδομάδων, πριν συναντηθούν όλοι οι Ντον της μαφίας για το ετήσιο συνέδριό τους

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Open

Joker top-9 607 2

Joker του Τοντ Φίλιπς

Τι διαφορετικό είχε αυτός ο οσκαρικός «Joker» από τη σατανική καρικατούρα του Τζακ Νίκολσον ή την αναρχική ανάγνωση του Χιθ Λέτζερ; Μάς έβαλε πίσω από τη μάσκα, κάτω από το μακιγιάζ. Μάς σύστησε τον Αρθουρ Φλεκ , έναν νεαρό άντρα που έχει όνειρα να γίνει μεγάλος κωμικός. Αλλά, χτυπημένος από την ανεργία και την οικονομική κρίση δουλεύει part-time ως κλόουν. Και κάθε βράδυ που επιστρέφει στο μικρό του διαμέρισμα, περιποιείται την άρρωστη, ηλικιωμένη μητέρα του. Ο Αρθουρ πάσχει από μια εγκεφαλική δυσλειτουργία που προκαλεί αντανακλαστικό, ασταμάτητο, υστερικό γέλιο. Είναι «διαφορετικός», είναι αταίριαστος, είναι μοναχικός. Κι αυτό τον πονάει, γιατί θέλει αποδοχή, αγάπη, μια ευκαιρία στα όνειρά του. Οσο όμως εκείνος γελάει, γελάει μαζί του με σκληρότητα κι όλος ο υπόλοιπος κόσμος. Και, κάποια στιγμή, η αδικία, η απόρριψη, η κακοποίηση θα μεταμορφωθούν σε οργή, εκδίκηση και ωμή βία.

Στο επίκεντρο όλης της ταινίας, η σωματική, αλλά κι ενδοσκοπική, σπαραχτική ερμηνεία του Χοακίν Φίνιξ. Μία ερμηνεία – κραυγή, που το μόνο που μπορεί να τη συναγωνιστεί είναι το τσέλο του υπέροχου soundtrack, που κέρδισε κι αυτό το Οσκαρ Μουσικής. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ

H ταινία είναι διαθέσιμο στο Vodafone TV

vicky cristina barcelona

Vicky Cristina Barcelona του Γούντι Αλεν

Δύο νέες και όμορφες Αμερικανίδες με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα, η Βίκυ και η Κριστίνα, αποφασίζουν να περάσουν το καλοκαίρι τους κάτω από τον ήλιο της Βαρκελώνης. Η πρώτη είναι αρραβωνιασμένη κι επιθυμεί να εστιάσει στην τέχνη και στον πολιτισμό του τόπου, ενώ η δεύτερη δείχνει σαφώς τη διάθεση να εξερευνήσει πολλά περισσότερα, χωρίς να έχει δεσμεύσεις στην πατρίδα. Η συνάντησή τους με τον γοητευτικό μποέμ ζωγράφο Χουάν Αντόνιο, που τις καλεί στη βίλα του, ανατρέπει τα δεδομένα και οδηγεί σε μια σύντομη ερωτική ιστορία με τη Βίκυ και σε μια μεγαλύτερη με την Κριστίνα, μέχρι να εμφανιστεί η εκρηκτική πρώην γυναίκα του ζωγράφου, Μαρία Έλενα, που τους κάνει ακόμα περισσότερο άνω-κάτω. Τα πράγματα περιπλέκονται κι άλλο, καθώς ο Χουάν Αντόνιο συνεχίζει να είναι αντικείμενο πόθου και για τις τρεις γυναίκες.

Η αρχή της «τουριστικής περιόδου» του Γούντι Αλεν, χάρισε στην Πενέλοπε Κρουζ ένα Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου και στην φιλμογραφία του ακόμη ένα κομμάτι ευφυούς ελαφρότητας γύρω από τη ζωή, τις σχέσεις, τα ταξίδια... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

Queen of Hearts

Η Βασίλισσα της Καρδιάς (Dronningen) της Μέι ελ-Τούκι

Η Ανα είναι μια επιτυχημένη δικηγόρος που αναλαμβάνει συχνά υποθέσεις οικογενειακής βίας αλλά που η ίδια μοιάζει να βιώνει ένα τέλειο κομμάτι οικογενειακής ευτυχίας στο σπίτι που μοιράζεται με τον γιατρό σύζυγό της Πέτερ και τις δυο της μικρές κόρες. Μέχρι τη στιγμή που ο μεγαλύτερος γιος του Πέτερ από τον πρώτο του γάμο, ένας ατίθασος έφηβος που διώχνεται (ξανά) από το σχολείο του θα έρθει να μείνει μαζί τους και το οικογενειακό τους hygge θα διαταραχθεί. Η σχέση του νεαρού Γκούσταβ με τον πατέρα του είναι τεταμένη και η Ανα θέλοντας να προσπαθήσει να «γίνουν οικογένεια» θα τον εκβιάσει όταν εκείνος θα σκηνοθετήσει μια ληστεία στο σπίτι και η Ανα θα ανακαλύψει φυσικά την αλήθεια. Ομως αυτό το παιχνίδι δύναμης κι εξουσίας, θα είναι απλά η σπίθα που θα ωθήσει την σχέση τους στα άκρα όταν η ενήλικη γυναίκα θα αποπλανήσει τον γιο του άντρα της.

Η πρόταση της Δανίας για το Οσκαρ Διεθνούς ταινίας είναι ένα καλοφτιαγμένο glossy οικογενειακό μελόδραμα με ελαφρώς risque θεματική και μια επίγευση τραγωδίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

how to have sex

How to Have Sex της Μόλι Μάνινγκ Γουόκερ

Τρεις Αγγλίδες φιλενάδες γύρω στα είκοσι και κάτι, η Τάρα, η Σκάι και η Εμ, φτάνουν στα Μάλια για λίγες μέρες καλοκαιρινών διακοπών, περιμένοντας τ' αποτελέσματα των σπουδαστικών εξετάσεών τους. Σίγουρα θα περάσουν τέλεια. Σίγουρα θα είναι οι καλύτερες διακοπές της ζωής τους. Σίγουρα θα πιουν άπειρα και θα χορέψουν σα να μην υπάρχει αύριο. Σίγουρα θα γνωρίσουν αγόρια και κορίτσια, σίγουρα θα κάνουν άφθονο σεξ. Ακόμα κι η Τάρα, η μοναδική από τις τρεις που είναι ακόμα παρθένα. Σ' αυτές τις διακοπές, επιτέλους, θα το κάνει. Σίγουρα. Ακόμα κι αν δεν το θέλει.

Το πολυβραβευμένο (και στο Ενα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών), ντεμπούτο τής Βρετανίδας Μόλι Μάνινγκ Γουόκερ, συμπαραγωγή της ελληνικής Heretic, γυρισμένο στα Μάλια της Κρήτης, δίνει ένα σύγχρονο, ιδρωμένο ορισμό της ερωτικής συναίνεσης.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo