Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι, Σάββατο 19 Αυγούστου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι, Σάββατο 19 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


karate kid

Karate Kid του Τζον Γκίλμπερτ Αβιλντσεν

Ο ορφανός από πατέρα Ντάνιελ μετακομίζει στο Λος 'Αντζελες, όπου και δυσκολεύεται να αποκτήσει καινούριους φίλους. Στην πορεία, γίνεται ο στόχος των Κόμπρας, μιας συμμορίας μαθητών καράτε, επειδή σχετίζεται με την 'Αλι, το πρώην κορίτσι του αρχηγού τους. Ο Ντάνιελ, που θέλει να αντιμετωπίσει τα μέλη της συμμορίας, αλλά και να εντυπωσιάσει το κορίτσι του, ζητά από τον Ιάπωνα Μιγιάκι, που γνωρίζει ότι είναι δάσκαλος των πολεμικών τεχνών, να του μάθει καράτε. Ο Μιγιάκι διδάσκει στον Ντάνιελ ότι το καράτε είναι κάτι παραπάνω από πολεμική τέχνη - είναι φιλοσοφία και τρόπος ζωής - και ότι η σωματική αναμέτρηση είναι η έσχατη λύση σ' ένα πρόβλημα. Και υπό την καθοδήγηση του Μιγιάκι, ο Ντάνιελ αποκτά τα σωματικά εφόδια, αλλά και την αυτοπεποίθηση που πρέπει να έχει κάποιος για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις αντιξοότητες.

H ταινία προβάλλεται στo MEGA στις 14.40

Μια Μέλισσα Τον Αύγουστο

Μια Μέλισσα Τον Αύγουστο του Θοδωρή Αθερίδη

Μια απέραντη, απόμερη παραλία που δεν μπορείς να φτάσεις αλλιώς, παρά μόνο με μισθωτή βάρκα. Εκεί επιλέγει να πάει και η παρέα του Χάρη με τη γυναίκα του, Βασούλα, την αδερφή του, Χίλντεγκαρντ, αλλά και την ερωμένη του, Μαρία. Όλα κυλούν ευχάριστα στο συγκεκριμένο αυγουστιάτικο πρωινό, μέχρι τη στιγμή που μια μέλισσα τσιμπάει τον αλλεργικό Χάρη. Εκείνος ξαφνικά πρήζεται απίστευτα και εμφανίζεται διογκωμένος με εντελώς διαφορετική μορφή! Το παραμορφωμένο από την αλλεργία alter-ego του θα εγκατασταθεί ανάμεσα σ' αυτόν, τη γυναίκα του και την ερωμένη του, ανακατεύοντας συναισθήματα, μυστικά, αλήθειες και προκαλώντας.

Η ταινία προβάλλεται στον ANT1 στις 16.45

δόκτορ

Δόκτορ Ζι-Βέγγος του Θανάση Βέγγου

Ο Θανάσης, που δούλευε σε κουρείο, περνιέται από τον Απόστολο, όπως τον είδε με την άσπρη μπλούζα, έξω από ένα ιατρείο, για γιατρός. Από εκεί και πέρα ο Θανάσης τους βοηθάει όλους, υπό αυτήν την ψεύτικη ιδιότητα, χωρίς όμως, να μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του.

Απολαυστικός Θανάσης Βέγγος σε σενάριο του Νίκου Τσιφόρου.

Η ταινία προβάλλεται στον ALPHA στις 21.45

l adversaire

Ο Αντίζηλος (L' Adversaire) της Νικόλ Γκαρσιά

Οταν ένας άντρας δολοφονεί τη γυναίκα του, τα παιδιά του και τους γονείς του, η ζωή του, που για 20 χρόνια ήταν ένα μυθοπλαστικό οικοδόμημα, καταρρέει. Η ζωή του Jean-Marc μοιάζει αληθινή για τον περίγυρο του, αλλά το μόνο που είναι αληθινό είναι το ψέμα στο οποίο την στηρίζει : ποτέ δεν τελείωσε την Ιατρική κι όμως κάθε μέρα, επί δεκαοκτώ χρόνια, φεύγει από το σπίτι του αφήνοντας πίσω την εντύπωση ότι εργάζεται στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Στην πραγματικότητα δεν εργάζεται πουθενά, απλά υπάρχει και αφιερώνει την ύπαρξη του στη διαιώνιση αυτού του ψέματος.

Η ταινία είναι βασισμένη στην πραγματική ιστορία που αποτέλεσε τη βάση του σεναρίου του «Ελεύθερος Ωραρίου» του Λοράν Καντέ. Πρωταγωνιστεί ο Ντανιέλ Οτέιγ σε έναν από τους καλύτερους ρόλους της καριέρας του.

Η ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ3 στις 22.00

Τα Κόκκινα Φανάρια

Τα Κόκκινα Φανάρια του Βασίλη Γεωργιάδη

Εφτά γυναίκες, εφτά ιστορίες. Η Ελένη, μια κοπέλα που μεγάλωσε στις όχθες του Δούναβη και σπούδασε γλυπτική στο Βουκουρέστι, αλλά ο πόλεμος την έφερε στην Ελλάδα. Η «πριγκιπέσα», όπως την αποκαλούν, που συναντά κρυφά ένα νεαρό φοιτητή τον Πέτρο,, ο οποίος δεν γνωρίζει τη ζωή που κάνει. Η Ελένη είναι έρμαιο στα χέρια του Μιχαήλου, του αδυσώπητου πατρώνου της που απειλεί να τα πει όλα αν δεν υποκύψει στις επιθυμίες του. Η Μαίρη, που ερωτεύεται παράφορα τον Άγγελο, ένα ξανθό αγόρι το οποίο μαζί της γνώρισε για πρώτη φορά τον έρωτα. Η Μαρίνα, παράφορα ερωτευμένη με ένα σωματέμπορο, τον Ντόρη, εξαρτά όλη της την ύπαρξη απ' αυτόν. Η Άννα που κρατάει καλά φυλαγμένο το μεγάλο μυστικό της, την ύπαρξη ενός παιδιού, το οποίο εκείνη σπουδάζει κρυφά και αγαπά τον καπετάν Νικόλα και χρόνια πελάτη της. Η Μυρσίνη, μια νεόκοπη ιερόδουλη, η μόνη που βλέπει τις αλλαγές που έρχονται. Η Μαντάμ Παρί, η μεγαλύτερη σε ηλικία, είναι η "μάνατζερ" των κοριτσιών και είναι ερωτευμένη με τον Μιχαήλο. Η Κατερίνα, η καθαρίστρια του σπιτιού, είναι μια ταλαιπωρημένη και μεσόκοπη γυναίκα, που περιμένει τον γέρο άντρα της να βγει από το άσυλο και ονειρεύεται να φύγουν και να ζήσουν ειρηνικά στην παράγκα τους. Τα κορίτσια ζουν και εργάζονται στο "σπίτι" με τα κόκκινα φανάρια της Μαντάμ Παρί, που βρίσκεται στην Τρούμπα του Πειραιά και ονομάζεται Phryne's Bar. Λίγο αργότερα θα έρθουν τα πάνω κάτω. Θα κλείσουν όλα τα σπίτια της Τρούμπας και τα κορίτσια αναγκάζονται να φύγουν.

Η κλασική ταινία του Βασίλη Γεωργιάδη που προτάθηκε για Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, με το εντυπωσιακό καστ των Τζένη Καρέζη, Δέσπω Διαμαντίδου, Κατερίνα Χέλμη, Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Ελένη Ανουσάκη, Μαίρη Χρονοπούλου και άλλους.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ1

stefan

Στέφαν Τσβάιχ: Αποχαιρετισμός στην Ευρώπη (Stefan Zweig: Farewell to Europe) της Μαρία Σράντερ

Μια ιστορική ταινία για τον Στέφαν Τσβάιχ, έναν από τους σπουδαιότερους συγγραφείς του 20ου αιώνα και, ταυτόχρονα, μια ταινία για μια εποχή κατά την οποία η Ευρώπη κατέρρεε από τις επιλογές της ναζιστικής Γερμανίας.

Προσπαθώντας να ανακαλύψει τον άνθρωπο πίσω από τον συγγραφέα και την σκέψη πίσω από τις ιδέες, το βιογραφικό δράμα της Μαρία Σράντερ για τον σπουδαιότερο ίσως Αυστριακό συγγραφέα όλων των εποχών αποδεικνύεται λιτό, καίριο και, ειρωνικά, άκρως επίκαιρο. Επίσημη υποβολή της Αυστρίας για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

riot club 607

Η Λέσχη της Κομψής Αλητείας (The Riot Club) του Λόνε Σέρφιγκ

Δύο πρωτοετείς στην Οξφόρδη, με παρόμοια αριστοκρατική καταγωγή αλλά διαφορετική αντίληψη για το παρόν και το μέλλον του κόσμου (ο Αλιστερ είναι ο τυπικά κομπλεξικός μικρός αδελφός ενός θρύλου της οικογενείας, οπότε ξεσπά όλο το καταπιεσμένο του μίσος όπου βρει, ο Μάιλς έχει αποφασίσει ότι είναι απλός, προσιτός σε όλους, σοσιαλιστής, μέχρι να του ζητηθεί να το αποδείξει στην πράξη) προσκαλούνται να γίνουν μέλη του «The Riot Club», μίας λέσχης αλητείας (το «κομψή» αναζητείται), κλειστής για την ευρεία μάζα των φοιτητών (μόνο 10 επίλεκτοι την αποτελούν), η οποία ιδρύθηκε αιώνες πριν για να απενοχοποιεί και να δοξάζει τα ζώωδη ηδονιστικά ένστικτα των προνομιούχων μελών της. Σπατάλη, πιοτό, φαγητό, σεξ, ακραίες φάρσες - ένα ασύδωτο, διονυσσιακό, κυριολεκτικό και συμβολικό όργιο στις πλάτες των υπολοίπων. Τα μέλη της λέσχης μπορούν να σπάνε όλους τους κανόνες, γιατί έχουν το χρήμα να πληρώνουν τον λογαριασμό. Οταν όμως το πατροπαράδοτο, ετήσιο γεύμα τους σε μία επαρχιακή οικογενειακή παμπ («όλες οι τοπικές τους έχουν στην μαύρη λίστα») ξεφεύγει πέρα από κάθε κτηνώδες όριο και καταλήγει σε τραγωδία, οι νεαροί θα αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά την πιθανότητα ότι ούτε το οικογενειακό τους όνομα, ούτε τα χρήματά τους μπορούν να τους γλιτώσουν από την τιμωρία.

Bασισμένη σε βραβευμένο θεατρικό έργο, αλλά και το πραγματικό, διαβόητο «The Bullingdon Club» της Οξφόρδης, αυτή η κινηματογραφική καταγγελία για το εγκληματικά ανεγκέφαλο 1% που κινεί τα νήματα αυτού του κόσμου είναι δυστυχώς υπερβολική, διδακτική, αφελής, μελό. Χαμένη ευκαιρία... Διαβάστε τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο OPEN

Once Upon a time in Hollywood 607

Κάποτε στο... Χόλιγουντ (Once Upon a Time in Hollywood) του Κουέντιν Ταραντίνο

Βρισκόμαστε στο 1969. Στο Χόλιγουντ. Η ταινία συναντά δυο άντρες, δυο buddies. Τον ηθοποιό - και τέως σταρ, τώρα στο μεταίχμιο της πτώσης του - Ρικ Ντάλτον (Λεονάρντο ΝτιΚάπριο), που ξεκίνησε στο σινεμά, «ξέπεσε» σε μια τηλεοπτική σειρά που μόλις κόπηκε και, με ατζέντη του τον... Αλ Πατσίνο, διεκδικεί μια θέση στα ιταλικά σπαγγέτι γουέστερν. Και τον κασκαντέρ Κλιφ Μπουθ, έναν «αληθινό» καουμπόη αντι-ήρωα με σκοτεινό παρελθόν, που διεκδικεί μόνο την ύπαρξή του και την ηρεμία του. Οι δυο άντρες είναι αδελφικοί φίλοι, ο πρώτος πνιγμένος στις ανασφάλειες, τα δάκρυα και τον αλκοολισμό του (ο ΝτιΚάπριο είναι εκείνος που στο φιλμ αποσυντίθεται κι ανασυντίθεται υπέροχα), ο δεύτερος υποστηρικτικός (ο Μπραντ Πιτ τόσο όμορφος και ικανός όσο ποτέ στην καριέρα του), βοηθητικός, σοφέρ, μάστορας και ψυχολόγος, πιο cool κι από έναν Πολ Νιούμαν ή έναν Στιβ ΜακΚουιν, ο πραγματικός «ήρωας» απέναντι στον «ηθοποιό» του Ρικ: το ζευγάρι που, από μόνο του, ενσαρκώνει την αντίθεση της ταινίας. Οι γείτονες του Ρικ είναι «οι Πολάνσκι», ο Ρομάν και η πανέμορφη, δροσερή ηθοποιός και σύζυγός του Σάρον Τέιτ (ο Ταραντίνο κινηματογραφεί τη Μάργκο Ρόμπι σαν ηλιαχτίδα), τα χολιγουντιανά πάρτι αγγίζουν το lifestyle των παιδιών των λουλουδιών με πιο ακριβά ποτά και drugs, τα παιδιά των λουλουδιών ακολουθούν τον Τσάρλι, τον Τσαρλς Μάνσον, με βρώμικες πατούσες και φλογερό βλέμμα.

Αν το ως τώρα σινεμά του Κουέντιν Ταραντίνο ήταν ασκήσεις, η νέα ταινία του είναι η διατριβή του για το entertainment. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στο MEGA στις 01.30

Black Mass 607

Ανιέρη Συμμαχία (Black Mass) του Σκοτ Κούπερ

Στη Νότια Βοστόνη της δεκαετίας του '70, ο πράκτορας του FBI, Τζον Κόνολι πείθει τον Ιρλανδό μαφιόζο Τζέιμς "Γουάιτι" Μπάλτζερ να συνεργαστεί με το FBI ενάντια σε ένα κοινό στόχο: την ιταλική μαφία. Η δραματική αυτή ταινία διηγείται την αληθινή ιστορία μιας ανίερης συμμαχίας, η οποία ξέφυγε κάθε ελέγχου, επιτρέποντας στον Γουάιτι να διεισδύσει στους κύκλους της έννομης τάξης, να αποκτήσει έλεγχο, και να γίνει ένας από τους πιο αδίστακτους και διαβόητους γκάνγκστερ στην ιστορία της Βοστόνης.

Λοιπόν ναι, ο Τζόνι Ντεπ μπορεί να είναι ψυχρός σαν ένα κομμάτι πάγου, απειλητικός, επικίνδυνος, μπορεί να αλλάξει, μπορεί να είναι καλός ηθοποιός. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στο STAR στις 02.45