Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου

of 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Ordet)

Ο Λόγος (Ordet) του Κάρλ Ντράγιερ

Δύο οικογένειες αντιμάχονται εξαιτίας των διαφορετικών θρησκευτικών τους πιστεύω. Όμως ένας θάνατος και ένα θαύμα (η ανάσταση της νεκρής) θα τους κάνει να συνειδητοποιήσουν ότι ο αληθινός χριστιανισμός είναι αγάπη, λατρεία της ζωής και πίστη στο Θείο Λόγο.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Κανάλι της Βουλής

Ο Ιησούς Από Τη Ναζαρέτ 607

Ο Ιησούς Από Τη Ναζαρέτ (Jesus of Nazareth) του Φράνκο Τζεφιρέλι

Είναι αδύνατον να έρθει το Πάσχα, χωρίς να παρακολουθήσεις για χιλιοστή φορά το έπος του Τζεφιρέλι σε καθημερινές προβολές. Η μίνι σειρά με το καστ που θα ζήλευαν ο Γούντι Αλεν κι ο Ρόμπερτ Αλτμαν μαζί, έχει λάβει διαστάσεις σχεδόν «Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης» στην Ελλάδα, με την υποχρεωτική προβολή της κάθε Μεγάλη Εβδομάδα (φέτος επίσης) να έχει σώσει άπειρους από εμάς στα σχολικά χρόνια. Τότε που το να παρακολουθήσουμε μια καλογυρισμένη ταινία για έναν θαυματουργό ήρωα ήταν απείρως προτιμότερο από το να ανοίξουμε και να διαβάσουμε ένα κακογραμμένο σχολικό βιβλίο. Η εικόνα του Ρόμπερτ Πάουελ έχει καθορίσει το ίματζ του Χριστού σε απόλυτο βαθμό και η ιταλοβρετανική συμπαραγωγή του Φράνκο Τζεφιρέλι έχει γίνει πιο Κανόνας κι από την ίδια την Καινή Διαθήκη. Διαβάστε τα recaps/κριτικές του Flix.

Δείτε το πρώτο μέρος απόψε στις 21.00 στον ΑΝΤ1

the eyes of tammy faye

Τα Μάτια Της Τάμι Φέι (The Eyes Of Tammy Faye) του Μάικλ Σογουόλτερ

Η ιστορία της Τάμι Φέι Μπέικερ, που κατά τις δεκαετίες του 1970 και του 1980 άφησε εποχή ως τηλε-ευαγγελίστρια, στο πλάι του συζύγου της, Τζιμ Μπέικερ. Ξεκινώντας από τα χαμηλά, κατάφεραν να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο θρησκευτικό δίκτυο στα ΜΜΕ αλλά και θεματικό πάρκο. Η Τάμι έμεινε διάσημη για τα αξέχαστα μάτια της, την ιδιαίτερη της φωνή, και την ικανότητα να χειρίζεται τον κόσμο φτάνοντας να χτίσει μια αυτοκρατορία. Όμως ακολούθησε η απόλυτη πτώση, όταν στο προσκήνιο εμφανίστηκαν ατασθαλίες και οικονομικά σκάνδαλα.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον Alpha

Η Ρόζα της Σμύρνης

Η Ρόζα της Σμύρνης του Γιώργου Κορδέλλα

Το φιλμ διασκευάζει το μυθιστόρημα του Γιάννη Γιαννέλλη-Θεοδοσιάδη, «Ισμαήλ & Ρόζα», αλλάζοντας και τον τίτλο για να διευρύνει τη διάσταση του φιλμ. Η ιστορία πιάνει το νήμα στη Ρόζα του 1987 που, στην Αθήνα εδώ και δεκαετίες, ζει μαζί με την εγγονή της, τη Μαριάννα, που είναι εκκολαπτόμενη καλλιτέχνης. Ενας αρχιτέκτονας, ο Δημήτρης, στην προετοιμασία μιας έκθεσης και παρασυρμένος από το ερευνητικό μεράκι του, θα έρθει, άθελά του, αντιμέτωπος με το επτασφράγιστο μυστικό που κρατά η Ρόζα καλά κρυμμένο στις μνήμες της και θα προσπαθήσει να το φέρει στην επιφάνεια.

Το μυθιστόρημα του Γιάννη Γιαννέλλη-Θεοδοσιάδη «Ισμαήλ & Ρόζα» γίνεται ταινία σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κορδέλλα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.15 στο Star

exodus

Η Εξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες (Exodus: Gods and Knights) του Ρίντλεϊ Σκοτ

Παρότι μεγάλωσαν μαζί, σαν αδέλφια, ο Ιουδαίος Μωυσής στρέφεται ενάντια στην απολυταρχία του Αιγύπτιου Φαραώ Ραμσή, ηγούμενος 600.000 σκλάβων που, με εντολή του Θεού, θέλει να οδηγήσει στη Χαναάν. Καθώς δυο λαοί συγκρούονται ανηλεώς, ο Προφήτης, ένας ισχυρός και τολμηρός πολεμιστής, θ’ αντιμετωπίσει τους δικούς του δαίμονες, βλέποντας κατάματα, με κάθε βήμα της διαδρομής του, ποια είναι η σκληρή αποστολή του.

Η συναρπαστικότερη Βιβλική ιστορία βρίσκει μια ελαφριά αλλά ψυχαγωγική αφήγηση στο peplum του βετεράνου στο υπερθέαμα Ρίντλεϊ Σκοτ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.00 στον ΑΝΤ1

saving private ryan

Η Διάσωση Του Στρατιώτη Ράιαν (Saving Private Ryan) του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ο λοχαγός του αμερικανικού στρατού, Τζον Μίλερ, αποβιβάζεται στην Νορμανδία κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, με αποστολή να βρει και να φέρει πίσω στην πατρίδα τον νεαρό στρατιώτη Ράιαν, ο οποίος είναι ο μοναδικός από τα τέσσερα αγόρια της οικογένειας του που παραμένει ζωντανός στον πόλεμο. Μαζί με μια μικρή ομάδα θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν τον Ράιαν ενώ ο πόλεμος μαίνεται και οι δυσκολίες φαντάζουν απροσπέλαστες.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.15 στον Alpha

Samson Αnd Delilah

Σαμψών Και Δαλιδά (Samson And Delilah) του Σέσιλ Ντε Μιλ

Όλα ξεκινούν όταν ο Σαμψών, ένας ισχυρός και δυνατός άνδρας από μια φυλή των Εβραίων απορρίπτει τον έρωτα μιας όμορφης γυναίκας των Φιλισταίων, που ακούει στο όνομα Δαλιδά. Η απόρριψη αυτή θα έχει άσχημες συνέπειες, καθώς η Δαλιδά που ζητά εκδίκηση, θα επιδιώξει με κάθε τρόπο να μάθει το μυστικό της δύναμής του για να τον καταστρέψει.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Open

falcon lake

Λίμνη Φάλκον (Falcon Lake) της Σαρλότ Λε Μπον

Είναι καλοκαίρι κι ο 14χρονος Μπαστιάν βαριέται στο πίσω κάθισμα. Βρίσκεται σ' αυτή την άχαρη ενδιάμεση ηλικία: αρκετά μικρός ακόμα, ώστε να πρέπει να ακολουθεί τους γονείς και τον πιτσιρικά αδελφό του σε οικογενειακές διακοπές, και ταυτόχρονα τόσο ορμονικά και συναισθηματικά ανήσυχος, ώστε να ανυπομονεί για την ενηλικίωση που παραμονεύει. Αυτό το μεταιχμιακό καλοκαίρι, ο οικογενειακός προορισμός είναι η Λίμνη Φάλκον στο Κεμπέκ. Εκεί, πάνω στο νερό, έχει το εξοχικό της ξύλινο σπίτι μία παλιά φίλη της μητέρας του. Εκεί, θα γνωρίσει την Κλοέ, την 16χρονη κόρη της οικογένειας - μυστηριώδη, ατίθαση, αυθάδη, άπιαστη. Θα τον σνομπάρει για τα μεγαλύτερα αγόρια της περιοχής, θα τον φοβερίσει με ιστορίες φαντασμάτων (αγόρια που κάπου, κάποτε πνίγηκαν στα σκοτεινά νερά της λίμνης και τώρα τη στοιχειώνουν) θα τον κατατρομάξει ξυπνώντας μέσα του πρωτόγνωρα ένστικτα, συναισθήματα, φαντασιώσεις.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Καναδής Σαρλότ Λε Μπόν αποτυπώνει το μυστικιστικό, μελαγχολικό και γοητευτικά επικίνδυνο μακροβούτι από την εφηβεία στην ενηλικίωση σαν ένα ghost story που αφηγείσαι τα καλοκαίρια γύρω από την φωτιά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

20 Days in Mariupol

20 Μέρες στη Μαριούπολη (20 Days in Mariupol) του Μστισλάβ Τσερνόφ

Μια ομάδα ουκρανών δημοσιογράφων του AP που έχει παγιδευτεί στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης αγωνίζεται να συνεχίσει το έργο της καταγράφοντας τις φρικαλεότητες της ρωσικής εισβολής. Οι μόνοι εναπομείναντες δημοσιογράφοι διεθνών μέσων στην πόλη, καταγράφουν εικόνες σύμβολα του πολέμου: παιδιά που πεθαίνουν, ομαδικούς τάφους, τον βομβαρδισμό ενός μαιευτηρίου και πολλά άλλα.

Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ, σε μια ιστορική στιγμή για την Ουκρανία αλλά και τον πλανήτη που εξακολουθεί να παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο στο Cinobo

baby reindeer

Baby Reindeer

Ο κωμικός Ρίτσαρντ Γκαντ, όταν δούλευε ως μπάρμαν στα 20+ του, είχε πέσει θύμα μίας stalker. Είχε εμφανιστεί στην μπάρα του, έκλαιγε, κι εκείνος τη λυπήθηκε και την κέρασε ένα φλυτζάνι τσάι. Κι αυτό κατέληξε σε τοξική εμμονή, απειλή, εφιάλτη. Αυτή η γυναίκα τον καταδίωκε - στην πάμπ, στα gigs του, κάτω από το σπίτι του, μέσα στο σπίτι του. Μέχρι να καταδικαστεί σε φυλάκιση, τού είχε αφήσει συνολικά 350 ώρες ηχογραφημένων μηνυμάτων στον τηλεφωνητή του, τον είχε ταγκάρει σε 744 tweets, του είχε στείλει 460 μηνύματα στο Facebook, 106 πολυσέλιδες επιστολές και.... 41,071 e mails - Sent from her iPhone.

Η αυτοβιογραφική ιστορία ενός Σκωτσέζου stand-up κωμικού δεν είναι για γέλια. Σε ξαφνιάζει, σε σοκάρει και σε μουδιάζει - όπως ένα ελαφάκι στα φώτα του διερχόμενου αυτοκινήτου. Οπως σε ακινητοποιεί ο κακοποιητής σου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η σειρά είναι διαθέσιμη στο Netflix