Γενική Είσοδος: 5 € - Ημερήσιο Εισιτήριο: 8 €

Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα και τις προβολές της φετινής «Χαμένης Λεωφόρου του Ελληνικού Σινεμά»

Το πρόγραμμα της νέας σεζόν για τις προβολές που οργανώνει η Ενωση Σκηνοθετών-Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ) και που στην περσινή τους πρεμιέρα υπήρξαν από τα πιο ενθουσιώδη κινηματογραφικά events της Αθήνας, έχει φέτος τον υπότιτλο «Α´ και Β᾽ εξώστης» και, όπως υποστηρίζουν οι διοργανωτές του έρχεται να συνδυάσει το «κλασσικό» με το «μεταμοντέρνο», το «περιθωριακό» με το «ποπ», το «ιερό» με το «βέβηλο».

Η πρεμιέρα της Χαμένης Λεωφόρου του Ελληνικού Σινεμά θα γίνει στον κινηματογράφο Αστορ την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου μετά τα μεσάνυχτα με τις «Μικρές Αφροδίτες» του Νίκου Κούνδουρου, ενώ ανήμερα τα Χριστούγεννα θα ακολουθήσουν Ο Θάνατος του Αλέξανδρου του Δημήτρη Κολλάτου, η Ανοιχτή Επιστολή του Γιώργου Σταμπουλόπουλου, και το Μέχρι το Πλοίο του Αλέξη Δαμιανού. Την πρώτη θα συστήσει στο κοινό ο Χρήστος Μασσαλάς ενώ τις τρεις επόμενες οι Αρασέλη Λεμού και Γιώργος Φουρτούνης - όλοι συντονισμένοι σε ένα γιορτινό εκ των πραγμάτων αλλά και ερωτικό εκ των θεματικών των ταινιών που θα προβληθούν κλίμα.

Η Χαμένη Λεωφόρος του Ελληνικού Σινεμά είναι μια πρωτοβουλία της Ενωσης Σκηνοθετών-Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ). Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα του αφιερώματος στο Facebook.