Συνέντευξη

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: «Σ΄ ένα παραμύθι χωράνε τα πάντα»

στα 10

Ο άνθρωπος που άνοιξε ένα δικό του κεφάλαιο στην ελληνική τηλεόραση κάνει το πρώτο του βήμα στη μεγάλη οθόνη και μοιράζεται στην κάμερα του Flix την εμπειρία τού «Αν…»

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: «Σ΄ ένα παραμύθι χωράνε τα πάντα»

Από την εποχή που είδαμε για πρώτη φορά τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη στην τηλεόραση, στους «Δέκα Μικρούς Μήτσους», έχουν περάσει – ποιος το πιστεύει – είκοσι χρόνια! Μέσα σ’ αυτό το διάστημα, ο Παπακαλιάτης μεγάλωσε μαζί με τους θεατές του, έγινε πρωταγωνιστής, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, κέρδισε το κοινό, εξασφάλισε την επιτυχία, διαμόρφωσε το δικό του αναγνωρίσιμο ύφος και υπέγραψε ένα μεγάλο κεφάλαιο, όχι μόνο στην τηλεόραση, αλλά στην ελληνική ποπ κουλτούρα.

Τι ακολουθεί; Το πέρασμα στο σινεμά. Με το «Αν…», ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μεταφέρει το σύμπαν του στη μεγάλη οθόνη και δίνει το στοίχημά του με το κοινό που είναι πρόθυμο να τον ακολουθήσει. Λίγες μέρες πριν το «Αν…» βγει στους κινηματογράφους, ο Παπακαλιάτης μίλησε στο Flix για τη νέα του δουλειά. Για το τι σημαίνει ανθρωποκεντρικό σινεμά, το γιατί χρησιμοποιεί τη μουσική απλόχερα, γιατί έβγαλε το σκύλο του στην ταινία Μοναξιά, ποια είναι η Αθήνα της κρίσης, ποιος είναι ο δεσμός του με τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και τι συμβαίνει με όσους σνομπάρουν την τηλεόραση. Κυρίως μίλησε γι’ αυτό που κάνει ήδη και θέλει να συνεχίσει να κάνει κάθε φορά: ένα παραμύθι με εικόνες, ανεξάρτητα από το μέγεθος της οθόνης όπου θα ζωντανέψει.

Δείτε τη συνέντευξη του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στο βίντεο που ακολουθεί και δείτε το «Αν…» [διαβάστε περισσότερα εδώ] που βγαίνει στους κινηματογράφους από τη Village, από την Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου.