Ενημέρωση

Ο Στέλιος Καμμίτσης συστήνει στο Flix τον «Ανθρωπο με τις Απαντήσεις»

στα 10

Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του μετά τα «Κωλόπαιδα» ετοιμάζεται για την πρώτη της παρουσίαση στο τμήμα των works in progress του προγράμματος Thessaloniki Goes to Cannes. Στο Flix, o Στέλιος Καμμίτσης κάνει τις συστάσεις.

Ο Στέλιος Καμμίτσης συστήνει στο Flix τον «Ανθρωπο με τις Απαντήσεις»

Επτά χρόνια μετά τα «Κωλόπαιδα», που σηματοδότησαν το κινηματογραφικό του ντεμπούτο μεγάλου μήκους και μια ενδιάμεση υπέροχη μικρού μήκους ταινία με τίτλο «Κατηφόρα», ο Στέλιος Καμμίτσης βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης της δεύτερης μεγάλου μήκους ταινίας του «Ο Ανθρωπος με τις Απαντήσεις» που θα κάνει την πρώτη της παρουσίαση στην Αγορά του 72ου Φεστιβάλ Καννών.

Μέρος του προγράμματος «Thessaloniki Goes to Cannes», η ταινία θα προβληθεί για αγοραστές, διανομείς και επαγγελματίες του σύγχρονου διεθνούς σινεμά προκειμένου να αναζητήσει χρηματοδότηση για την ολοκλήρωσή της αλλά και διεθνή διανομή και να κινήσει το ενδιαφέρον για τα διεθνή φεστιβάλ.

Λίγες μέρες πριν το ταξίδι του στις Κάννες, ο Στέλιος Καμμίτσης μιλάει στο Flix για την ταινία και την εμπειρία της πρώτης φοράς.

φωτογραφίες: Γιώργος Ζερβουλάκος

Ο Ανθρωπος με τις Απαντήσεις Ο Στέλιος Καμμίτσης στα γυρίσματα

Τι είναι το Ο Ανθρωπος με τις Απαντήσεις;

Eίναι η ιστορία του Βίκτωρα, ενός πρώην αθλητή καταδύσεων, που, έχοντας πια βαλτώσει, ξεκινάει ένα ταξίδι απο την Πάτρα μέχρι την Βαυαρία. Εκεί συναντάει τον Ματίας, έναν περιπετειώδη νεαρό Γερμανό, ο οποίος τον πείθει να ταξιδέψουν μαζί. Οδηγώντας προς το Βορρά, ξεκινούν ένα παιχνίδι ερωτήσεων και απαντήσεων, που φέρνει στην επιφάνεια τον πραγματικό λόγο του ταξιδιού του.

Πού σε συναντά μετά τα «Κωλόπαιδα» η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία; Τι ήταν πιο δύσκολο ή πιο εύκολο στη δημιουργία της;

Eνιωσα πιο ώριμος κινηματογραφικά να αφηγηθώ ένα road movie αυτη τη φορά. Σε αντίθεση με τα «Κωλόπαιδα», όπου όλα τα γυρίσματα έγιναν στο κέντρο της Αθήνας, στον «Ανθρωπο» είχαμε γυρίσματα σε Ελλάδα, Κύπρο και Ιταλία -συνολικά 10 πόλεις- πράγμα που από μόνο του ανέβαζε πολύ το βαθμό δυσκολίας της ταινίας. Χαίρομαι όμως που τα καταφέραμε, και μάλιστα με αυτή την ομάδα ηθοποιών, συνεργείου και παραγωγών.

Ο Ανθρωπος με τις Απαντήσεις

Ο Ανθρωπος με τις Απαντήσεις

Πού θα τοποθετούσες την ταινία μέσα στο σύγχρονο τοπίο του ελληνικού σινεμά;

Είναι μια ταινία δρόμου με δύο αγόρια και την έντονη επιθυμία του σκηνοθέτη να εντάξει φαρσικές πινελιές μέσα σε αυτήν.

Πόσο σημαντική είναι η ορατότητα της ταινίας μέσα από το πρόγραμμα Thessaloniki Goes to Cannes;

Είναι ένα όμορφο συναίσθημα αλλα και πολύ σημαντικό να μοιράζεσαι με ένα επίλεκτο κοινό απο επαγγελματίες του χώρου ένα κομμάτι της ταινίας. Είναι μια πρώτη γεύση του τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Ο Ανθρωπος με τις Απαντήσεις

Ο Ανθρωπος με τις Απαντήσεις | Σκηνοθεσία/Σενάριο: Στέλιος Καμμίτσης | Παραγωγή: Βίκυ Μίχα, Φένια Κοσοβίτσα, Λούκα Λενιάνι, Στέλιος Καμμίτσης | Εταιρείες παραγωγής: Felony, Blonde, asterisk* και 9.99 Films, με την υποστήριξη των Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, ΕΚΚ, Apulia Film Commission, ΕΡΤ, Creative Europe MEDIA Program, IDM Südtirol | Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Μαγουλιώτης, Άντον Βάιλ, Στέλα Φυρογένη | Κύπρος, Ελλάδα, Ιταλία | Road Movie, Κωμωδία, Δράμα | 2η ταινία μυθοπλασίας μεγάλου μήκους | 85'

Μετά τον θάνατο της γιαγιάς του, ο Βίκτωρας, ένας εικοσάχρονος πρώην πρωταθλητής καταδύσεων, αναχωρεί με το πλοίο για Ιταλία. Εκεί συναντάει τον Ματίας, έναν νεαρό, παράτολμο Γερμανό. Και οι δύο κατευθύνονται προς τη Βαυαρία, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Και οι δύο αναζητούν απαντήσεις, ο καθένας στις δικές του ερωτήσεις.

Ο Ανθρωπος με τις Απαντήσεις

Το 72ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 14 ως και τις 25 Μαΐου. Το Flix θα είναι εκεί, για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2019 εδώ.