Συνέντευξη

O Θάνος Αναστόπουλος μιλάει στο Flix για την «Κόρη»

στα 10

Τέσσερα χρόνια μετα τη «διόρθωση», ο Θάνος Αναστόπουλος επιστρέφει με την «Κόρη», μια ταινία για ένα δεκατετράχρονο κορίτσι, ένα οκτάχρονο αγόρι και μια χρεοκοπημένη ξυλαποθήκη στην Αθήνα του σήμερα. Στην κάμερα του Flix μιλάει για την ανάγκη του να αφηγηθεί αυτήν την ιστορία τώρα, για την κρίση και τη δική του ενηλικίωση μέσα από το σινεμά.

O Θάνος Αναστόπουλος μιλάει στο Flix για την «Κόρη»

Η «Κόρη», τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Θάνου Αναστόπουλου, μετά το «Ολο το Βάρος του Κόσμου» και τη «διόρθωση», βγαίνει στις αίθουσες ακριβώς τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται σε βαθιά κρίση αορίστου χρόνου. Οχι, η «Κόρη» δεν είναι μια ταινία για την κρίση, αλλά όπως δηλώνει και ο ίδιος ο δημιουργός της είναι μια ταινία πολιτική, μια ταινία που περιέχει την κρίση: «Ζούμε σε αυτήν την περίοδο και θα ήταν ανέντιμο αυτή η περίοδος να μην επηρεάζει το έργο που κάνουμε».

Περισσότερο όμως και από αυτό, η «Κόρη» είναι μια ταινία ενηλικίωσης, όχι μόνο για την ηρωίδα του, αλλά και για τον ίδιο τον Θάνο Αναστόπουλο που, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε με την «διόρθωση» του 2008, στρέφει το βλέμμα του στη βία της καθημερινότητας, τη βία της οικογένειας, τη βία του να μεγαλώνεις σε έναν κόσμο που σε αγνοεί, βάζοντας κι αυτός τη σφραγίδα του σε ένα ελληνικό σινεμά που τολμάει να κοιτάξει κατάματα όσα συμβαίνουν γύρω του.

Λίγες ώρες μετά την προβολή - έκπληξη της ταινίας στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, o Θάνος Αναστόπουλος μίλησε στην κάμερα του Flix για την «Κόρη», για το πώς η κρίση επηρεάζει έναν ενεργό πολίτη και έναν καλλιτέχνη, για την πρωταγωνίστρια του, Σαβίνα Αλιμάνι, για το γεγονός πως η «Κόρη» είναι η πιο ακριβή ανεξάρτητη παραγωγή και για τον δικό του τρόπο να ενηλικιώνεται κάνοντας ταινίες.

Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη του Θάνου Αναστόπουλου, δείτε εδώ το τρέιλερ της «Κόρης» και διαβάστε περισσότερα για την ταινία που παίζεται στις αίθουσες Μικρόκοσμος και Αααβορα από την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου.