Συνέντευξη

Νίκος Παναγιωτόπουλος, εφ’όλης της ύλης: «Αυτοί που πλήττουν στις ταινίες, έχουν μια πληκτική ζωή!»

στα 10

Με αφορμή τη νέα του ταινία, «Δεσμά Αίματος», ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μας ξεναγεί, βήμα-βήμα, σε μια προσωπική κινηματογραφική ιστορία τεσσάρων δεκαετιών.

Νίκος Παναγιωτόπουλος, εφ’όλης της ύλης: «Αυτοί που πλήττουν στις ταινίες, έχουν μια πληκτική ζωή!»

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είναι ο ένας από τους λίγους αναγνωρισμένους auteurs του σύγχρονου ελληνικού σινεμά. Οι ταινίες του προκαλούν από λατρεία μέχρι απέχθεια, πάντως σε κάθε περίπτωση έντονες αντιδράσεις.

Με αφορμή τη νέα του ταινία, «Δεσμά Αίματος», που βγαίνει σήμερα στους κινηματογράφους, ο σκηνοθέτης μάς άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του, μάς βόλεψε στο όμορφο σαλόνι του και μάς μίλησε, σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του μπροστά στην κάμερα, για ό,τι αγαπάει πιο πολύ: τη φόρμα, τη Μαριάννα, τη σύγκρουση και το ελληνικό καλοκαίρι.

Γνωστός για το αφοριστικό του χιούμορ, την κυνική σοφία και την εστέτ προσέγγιση της ζωής, μέσα κι έξω από το σινεμά, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μοιράστηκε με το Flix τις σκέψεις του για όλες του τις ταινίες, από την πρώτη μέχρι την… επόμενη από αυτήν, αλλά και για πολλά περισσότερα. Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη σε τρεις ενότητες κι ένα ξεχωριστό βίντεο για τα «Δεσμά Αίματος».

.

  • Από τα Χρώματα της Ιριδος στη Γυναίκα που Εβλεπε τα Ονειρα : «Το χειρότερο πράγμα είναι ο πληθωρισμός των εικόνων.»

.

  • Από το Ονειρεύομαι τους Φίλους μου στο Κουράστηκα να Σκοτώνω τους Αγαπητικούς σου : «Το σινεμά δεν είναι ο δρόμος στην οθόνη.»

.

  • Από το Delivery στο… Η Κοιλάδα των Ρόδων : «Συνεχώς υπονομεύω τον εαυτό μου.»

.

  • Δεσμά Αίματος : «Η ζωή μας είναι η μεγάλη ανοησία.»