Συνέντευξη

Αϊρα Σακς: Είμαι αισιόδοξος για την αγάπη

στα 10

Ο νεοϋορκέζος σκηνοθέτης του «Η Αγάπη Είναι Παράξενη» μιλά στο Flix για τη σχέση του με το ελληνικό σινεμά, αλλά και για την ευτυχία που νιώθεις μεγαλώνοντας, αν είσαι τυχερός.

Αϊρα Σακς: Είμαι αισιόδοξος για την αγάπη

Ο Αϊρα Σακς, με πιο πρόσφατη ταινία το «Keep the Lights On», είναι ένας από τους δημιουργούς που αποτυπώνει στη δουλειά του την ακτινογραφία της δικής του ζωής, των δικών του σκέψεων και συναισθημάτων – όχι βιογραφικά, μια και οι ιστορίες που αφηγείται κι οι διαδρομές που ακολουθεί αγγίζουν όλους κι εκεί βρίσκεται η δύναμη και η συγκίνηση του σινεμά του. Με το «Η Αγάπη Είναι Παράξενη», αυτή η πορεία γίνεται πιο φωτεινή, λίγο πικρή και πολύ γλυκιά, καθώς κι ο ίδιος γίνεται όλο και πιο ευτυχισμένος, κατασταλαγμένος, ολοκληρωμένος: όχι ως σκηνοθέτης, αυτό ήταν πάντα, αλλά ως άνθρωπος. Συναντήσαμε τον Αϊρα Σακς στη διάρκεια του φετινού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης όπου παίχτηκε, για πρώτη φορά, το «Love Is Strange» και μάς μίλησε για το πώς η αγάπη είναι ίδια για όλους, ανεξαρτήτως φύλου, προτιμήσεων, ίσως και ηλικίας, αλλά και για το δικό του ενδιαφέρον για τους ανθρώπους που κάνουν σινεμά στην Ελλάδα, όπως τον διευθυντή φωτογραφίας του, Χρήστο Βουδούρη και τον executive producer της ταινίας, Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο. Κι ακούγοντάς τον, όλα έπαψαν να φαίνονται παράξενα κι άρχισαν να μοιάζουν καθησυχαστικά.

Το «Η Αγάπη Είναι Παράξενη» βγαίνει στις αίθουσες την Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, από τη Feelgood. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.