Συνέντευξη

Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας: «Κάποιος» της Λίζας Αποστολοπούλου

στα 10

Κάθε μέρα, τo FLIX γνωρίζει λίγο καλύτερα έναν από τους σκηνοθέτες που διαγωνίζονται φέτος στο Φεστιβάλ Δράμας.

Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας: «Κάποιος» της Λίζας Αποστολοπούλου
Ο Μάξιμος Μουμούρης σε σκηνή από την ταινία «Κάποιος», της Λίζας Αποστολοπούλου

Η Λίζα Αποστολοπούλου συμμετέχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 34ου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, στο τμήμα Μυθοπλασίας, με την ταινία «Κάποιος». Η Λίζα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Surrey Institute of Art and Design στην Αγγλία. Δουλεύει στο χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης απο 2005.

Η ταινία «Κάποιος» είναι η πρώτη της ταινία που λαμβάνει μέρος σε επίσημα φεστιβάλ.

Γνωριμία με τη Λίζα Αποστολοπούλου

Περίγραψέ μας με 25 λέξεις την ταινία σου.

Ενας άντρας μόνος του σε ένα σπίτι περνάει μια ακόμα μοναχική νύχτα. Η αγαπημένη του τον έχει εγκαταλείψει. Η βιομηχανία όπου δούλευε τον έχει απολύσει σε μια μαζική απόλυση. Μοναδικό του στήριγμα, το laptop, οι τυχαίες γνωριμίες και συζητήσεις στα chatrooms. Μέχρι που στο σπίτι αυτό εισβάλλει κάποιος.

Πόσο σημαντικό είναι το φεστιβάλ της Δράμας για το ξεκίνημα ενός σκηνοθέτη;

Το πρώτο φεστιβάλ όπου συμμετέχει ένας νέος σκηνοθέτης είναι σίγουρα σημαντικό, γιατί είναι η πρώτη φορά που εκτίθεται στο ευρύ κοινό. Το φεστιβάλ Δράμας έχει καθιερωθεί σαν το πρώτο φεστιβάλ όπου συμμετέχει ο Ελληνας σκηνοθέτης και είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός.

Πώς θα βαθμολογούσες την κρατική υποστήριξη στους νέους κινηματογραφιστές;

Δεν ξέρω για ποιο πράγμα μου μιλάτε! Η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν έχω κάποια προσωπική εμπειρία για να έχω ξεκάθαρη εικόνα, ελπίζω τα πράγματα να είναι τουλάχιστον λίγο καλύτερα από ό,τι ακούγεται...

Τι ρόλο πιστεύεις ότι μπορεί να παίξει η μικρού μήκους ταινία στην πρόσφατη «άνθιση» του ελληνικού κινηματογράφου;

Οι μικρού μήκους ταινίες ήταν και είναι τρόποι έκφρασης και πειραματισμού που συμβάλλουν πάντα σε οποιαδήποτε καλλιτεχνική - κινηματογραφική δημιουργία. Επομένως εννοείται ότι παίζει σημαντικό ρόλο και στην άνθιση του κινηματογράφου.

Ποιοι είναι οι τρόποι για να φτάσει η μικρού μήκους ταινία στο κοινό της;

Ισως να ακουστεί ρομαντικό αλλά μία ταινία, ανεξαρτήτως του μήκους της, έχει ελπίδες να φτάσει στο κοινό της μόνο αν είναι προϊόν σκληρής δουλειάς και αγάπης των συντελεστών της. Ευτυχώς όμως που υπάρχει και το ίντερνετ!

Το μέγεθος μετράει;

Οποιος πει ότι δεν μετράει λέει ψέματα! : ) Το μέγεθος μίας ταινίας δεν μετράει αρκεί να εξυπηρετεί μια ιδέα που θέλεις να εκφράσεις και να καταφέρεις να την ολοκληρώσεις στο χρόνο που πραγματικά χρειάζεται!

Δείτε φωτογραφίες από την ταινία «Κάποιος» (και τη σκηνοθέτιδά της), στο gallery.

Δείτε, επίσης, το trailer της ταινίας στο παρακάτω video.

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ.