Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2014: «Spectrum» του Δημήτρη Γκότση

στα 10

Εν αναμονή του 37ου Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Φεστιβάλ Δράμας 2014: «Spectrum» του Δημήτρη Γκότση

Η ταινία

Καταγράφοντας ένα εικοσιτετράωρο στην καθημερινότητα πέντε διαφορετικών ανθρώπων στο κέντρο της πόλης. Σχέσεις εξουσίας και προτεραιότητες που περιπλέκονται, οδηγούν σε παρανοήσεις και εντέλει στην απόλυτη βιαιότητα.

Spectrum

Ο σκηνοθέτης

Ο Δημήτρης Γκότσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Αποφοίτησε το 2009 από το πανεπιστήμιο του Ντέρμπι, στο προπτυχιακό Arts and Technology on Film Studies and Broadcast Media. Το 2012 σκηνοθέτησε την πρώτη του μικρού μήκους ταινία με τίτλο «Hidden Life».

Πέντε ερωτήσεις για το «Spectrum»

Γιατι κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Η ταινία έγινε τώρα καθώς βρισκόμαστε στην εποχή της μεγαλύτερης κοινωνικής κρίσης, η οποία καθρεφτίζεται σε όλες τις πτυχές της ανθρώπινης επικοινωνίας. Θεωρώ ότι η ρίζα του κάθε προβλήματος βρίσκεται στην ελλιπή και προβληματική επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης και συγγενικών δεσμών.

Πως θα περιγράφατε την ταινία σας σ' έναν υποψήφιο θεατή;

Πρόκειται για την αφήγηση ενός 24ωρου από τη ζωή πέντε ανθρώπων και τις σχέσεις εξουσίας που δημιουργούνται λόγω της ελλιπούς επικοινωνίας μεταξύ τους.

Τι θα θέλατε να σας ρωτήσει ή να συζητήσετε με κάποιον αφού τη δει;

Στόχος είναι να δημιουργηθεί διάλογος.

Πως είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Θα είχε ενδιαφέρον αν μπορούσαμε να διαχειριστούμε υψηλούς οικονομικούς προϋπολογισμούς φαντάζομαι.. Σαφώς και υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες, αλλά η αίσθηση της ομαδικότητας και της αλληλοστήριξης που δημιουργείται κατά τη διαδικασία υλοποίησης μιας ταινίας, έστω μικρού μήκους, από ανθρώπους που εργάζονται με μόνο κέρδος την ικανοποίηση που προσφέρει η χαρά της δημιουργίας με κάνει να νιώθω μέλος μιας μεγάλης οικογένειας.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας, αλλά και για το σημερινό ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο;

Σημείο αναφοράς και συνάντησης για τους μικρομηκάδες σε μια χώρα που θεωρώ ότι έχει πολλά δημιουργικά αποθέματα.

Spectrum

info

Πρωταγωνιστούν: Ερρίκος Μηλιάρης, Ερρίκος Λίτσης, Θάνος Μυλωνόπουλος, Καλλιόπη Τζερμάνη / Παραγωγός Νικήτας Ραφαίλ / Σενάριο: Ερρίκος Λίτσης - Γκότσης Δημήτρης / Φωτογραφία: Γιώργος Κόκκαλης / Μοντάζ: Πάνος Πολύζος / Πρωτότυπη Μουσική: T. Lathos - Cryozenics / Ηχος: Βασίλης Γεροδήμος / Σχεδιασμός ήχου: Στέφανος Δαμιανάκης / Σκηνικά: Χαριτίνη Αποστολίδου / Μακιγιάζ - Δήμητρα Γιατράκου / Κοστούμια - Αντρη Αντρέου

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «Spectrum»:


Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.