Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2015: «Oliloves» των Ακη Μελάχρη και Γιώργου Μελισσαρόπουλου

στα 10

Εν αναμονή του 38ου Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Φεστιβάλ Δράμας 2015: «Oliloves» των Ακη Μελάχρη και Γιώργου Μελισσαρόπουλου

Η ταινία

Ο μάγος Σατάντ απειλεί να καταστρέψει την Ολιβουτόπια δημιουργώντας τον Τρόλικα, ένα κακό δαιμόνιο. Ο Ολιβούλης, ο Ολιβίντσι και τα υπόλοιπα Oliloves ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προστατέψουν τον κόσμο της Ολιβουτόπια και να εξασφαλίσουν για πάντα την ειρήνη.

Οι σκηνοθέτες

Ο Ακης Μελάχρης είναι animator και δημιουργός comics. Στο βιογραφικό του υπάρχουν animation τίτλοι ταινιών (όπως στα «Χρυσά Μήλα Των Εσπερίδων»), εκπαιδευτικά βιβλία και συνεργασίες με εφημερίδες και περιοδικά. Εχει δημιουργήσει το διαδραστικό ιντερνετικό cartoon «Ιλιάδα ΙΙ-Η Επιστροφή» που κυκλοφόρησε το 2003 ενώ λίγο καιρό αργότερα διανεμήθηκε μέσω περιοδικού μεγάλης κυκλοφορίας. Διαβάστε περισσότερα στο επίσημο site του Ακη Μελάχρη.

Φιλμογραφία / Τίτλοι animation στην ταινία «Τα Χρυσά Μήλα Των Εσπερίδων» (1997), «Ιλιάδα ΙΙ: Η Επιστροφή» (2003)

Ο Γιώργος Μελισσαρόπουλος ασχολείται επαγγελματικά με το κινούμενο σχέδιο, τα κόμιξ και την εικονογράφηση από το 2003. Εχει συνεργαστεί με εταιρίες σε Ελλάδα και εξωτερικό στην παραγωγή κινουμένων σχεδίων και εικονογραφήσεων. Στον χώρο του κινουμένου σχεδίου είναι γνωστότερος από τις φάρσες του «Φουσέκη» σε κινούμενα σχέδια. Διαβάστε περισσότερα στο επίσημο site του Γιώργου Μελισσαρόπουλου.

Φιλμογραφία / «Mr.Mosquito» (2006), «Fousekis pizzaria animated» (2008), «She Loves You» (animated) (2009)

Oliloves 607

5 ερωτήσεις για το «Oliloves»

Γιατι κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Τα Oliloves ξεκίνησαν σαν σειρά κόμικς πριν καποια χρόνια με σημαντική επιτυχία και έτσι ο υπεύθυνος της εκδοτικής You None, Αρης Ασημακόπουλος, θεώρησε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή να μας αναθέσει τη δημιουργία ενός animation. Μας άρεσε η ιδέα και δεχτήκαμε να σχεδιάσουμε αυτό το ταινιάκι με χαρά.

Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σ' έναν υποψήφιο θεατή;

Το «Oliloves» είναι μια ταινία για παιδιά που διαπραγματεύεται μέσα από μια αστεία ιστορία το θέμα της καταστροφής του περιβάλλοντος.

Τι θα θέλατε να σας ρωτήσει ή να συζητήσετε με κάποιον αφού τη δει;

Θα μας ενδιέφερε να μάθουμε εάν του άρεσε ο κόσμος που έχουμε δημιουργήσει, οι χαρακτήρες και το χιούμορ, αλλά και αν θα τον ενδιέφερε να δει κι αλλα επεισόδια.

Πώς είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Το να κάνεις σινεμά και ιδιαίτερα κινούμενο σχέδιο είναι μια πολύ χρονοβόρα διαδικασία και απαιτεί αρκετό χρόνο και διάθεση για να καταφέρεις να ολοκληρώσεις μια ιδέα. Σε αυτό το ταινιάκι συμμετείχαν πάνω από 12 καλλιτέχνες από την παραγωγή του ήχου και τις ηχογραφήσεις μέχρι τον χρωματισμό των εικόνων. Είναι μια διαδικασία που απαιτεί από την ομάδα να είναι προσηλωμένη σε έναν στόχο και να βάζει τα δυνατά της. Χρειάζεται ομαδικό πνεύμα.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας, αλλά και για το σημερινό ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο;

Το Φεστιβάλ Δράμας είναι ένα φεστιβάλ με πολυετή εμπειρία, δυνατή φήμη και άκρως απαραίτητο για το σημερινό ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο. Προάγει τον πολιτισμό και δίνει βήμα στους νέους καλλιτέχνες να μοιραστούν με τον κόσμο τις ανησυχίες τους και αυτό είναι κάτι που λείπει.

Oliloves 607

info

Σκηνοθεσία: Ακης Μελάχρης, Meliss (Γιώργος Μελισσαρόπουλος) / Σενάριο: Aρης Ασημακόπουλος / Character Design: Meliss (Γιώργος Μελισσαρόπουλος) / Animation: Μιχάλης Λουκιανός, Meliss, Aκης Μελάχρης / Background Artist / Illustrations: Γιώργος Κομιώτης / Character Coloring: Κώστας Φουτσίδης, Δημήτρης Κάσδαγλης / Sound Design & Mixing:Διονύσης Μπάστας (Noisebox studio) / Φωνές: Νίκη Κωνσταντοπούλου, Διονύσης Μπάστας, Τάκης Τσίτσας, Δημήτρης Τζαβάρας, Τηλέμαχος Τσαρδάκας / Mετάφραση στην Αγγλική: John M. Bradley / Mοντάζ-Kαλλιτεχνική Eπιμέλεια: Animatic Vision creative / Επικοινωνία / World Sales: Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «Oliloves»:


Δείτε εδώ τους τίτλους animation της ταινίας «Τα Χρυσά Μήλα των Εσπερίδων» του Ακη Μελάχρη:


Δείτε εδώ το «Peter Sellers - She loves you (Beatles) Animated» του Γιώργου Μελισσαρόπουλου:


Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.