Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2014: «Στην ΕΛΒΥΝ» του Ορφέα Περετζή

στα 10

Εν αναμονή του 37ου Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Φεστιβάλ Δράμας 2014: «Στην ΕΛΒΥΝ» του Ορφέα Περετζή

Η ταινία

Synth wave μουσική, Αudi 80, διυλιστήρια, Παλιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, πολύ ποτό, επαρχία και μια μυστηριώδης κοπέλα στη διαδρομή του. Η ώρα να αποχωριστούν πλησιάζει. Έχουν κάτι να πουν, εκεί, στη βιομηχανική θέα της ΕΛΒΥΝ (Ελληνική Βιομηχανία Λιπασμάτων).

O σκηνοθέτης

Σπούδασε Παραγωγή Βίντεο και Κινηματογράφου στο UCCA της Αγγλίας και έκανε Μεταπτυχιακό στο Σενάριο στο London Film School. Έχει σκηνοθετήσει ταινίες μικρού μήκους που έχουν προβληθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ἐχει βραβευτεί με το Πρώτο βραβείο στην κατηγορία Digi 2007 στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας  και πρώτο βραβείο από το Southern Royal Television Society της Αγγλίας για την ταινία Small Talk.Έχει σκηνοθετήσει Video Art για την Μουσική Ομάδα του Θεάτρου ΡΟΔΑ με συμμετοχή στο πρόγραμμα Γέφυρες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Από το 2011 είναι κάτοικος Αθηνών και πρόσφατα ίδρυσε μαζί με τον παραγωγό Κωνσταντίνο Βασίλαρο την εταιρεία παραγωγής StudioBauhaus. Τον Αύγουστο, ξεκίνησε τα γυρίσματα της νέας του ταινίας μικρού μήκους με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

01

Πέντε ερωτήσεις για τo «Στην ΕΛΒΥΝ»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Ήθελα να εξερευνήσω τη μελαγχολία και το κενό που υπάρχει στην επικοινωνία των ανθρώπων όπως τη βίωνα εκείνη την περίοδο.

Πως θα περιγράφατε την ταινία σας σ’ έναν υποψήφιο θεατή;

Μια ανεκπλήρωτη ιστορία αγάπης σε ένα απόκοσμο και ρομαντικό περιβάλλον.

Τι θα θέλατε να σας ρωτήσει ή να συζητήσετε με κάποιον αφού τη δει;

Αν έχει νοιώσει ποτέ το ίδιο. 

Πως είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Είναι μια αγχωτική, απρόβλεπτη, προβληματική αλλά συνάμα και συναρπαστική εμπειρία. Η ντέκα της Εθνικής με τις καφετέριες που λένε ΚΑΦΕ - ΤΟΣΤ - ΚΑΦΕΔΕΣ με πράσινα ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα, τα πηγαδάκια των φορτηγατζήδων, τα αυθαίρετα, οι φιλόξενοι άνθρωποι του Άργους, τα τεράστια σούπερ μάρκετ στη μέση του πουθενά, οι αμέτρητοι πορτοκαλεώνες, η σάπια μουσική στα club, οι κονσομασιόν, τα εκκωφαντικά μηχανάκια, όλα αυτά έχουν γοητεία. 

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας, αλλά και για το σημερινό ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο;

Μια ευκαιρία να πάμε στη Δράμα και να γνωριστούμε (να τα πιούμε) βλέποντας καινούριες δουλειές. Μερικές φορές στη Δράμα βλέπεις ταινίες που σου μένουν. 

01

info

Σενάριο/ Σκηνοθεσία: Ορφέας Περετζής / Παραγωγή:Κωνσταντίνος Βασίλαρος (StudioBauhaus), Ορφέας Περετζής, Τζον Μωραΐτης / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Παναγιώτης Σαλαπάτας / Διεύθυνση Παραγωγής: Κωνσταντίνος Βασίλαρος / Μοντάζ: Δημήτρης Πολυδωρόπουλος, Ορφέας Περετζής / Ενδυματολόγος: Μαρίτα Πάσσαρη Ηθοποιοί: Δημοσθένης Φίλιππας, Άρτεμις Γρύμπλα, Ντιάνα Παπαναγιωτάκη 

Δείτε στο gallery φωτογραφίες σε υψηλότερη ανάλυση, καθώς και την αφίσα του «Στην ΕΛΒΥΝ». Επισκεφθείτε την σελίδα της ταινίας στο Facebook για περισσότερες πληροφορίες πάνω στην ταινία.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της ταινίας.


Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.