Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Maudie 607

Το Χρώμα της Ζωής (Maudie) της Εϊσλινγκ Γουόλς

Η Σάλι Χόκινς πρωταγωνιστεί στο biopic που βασίζεται στη ζωή της Καναδέζας ναΐφ ζωγράφου Μοντ Λιούις. Η ταινία, η οποία εκτυλίσσεται στη Νέα Σκωτία, τη δεκαετία του ’30, επικεντρώνεται στο ρομάντζο της εύθραυστης καλλιτέχνιδας (η Λιούις έπασχε από χρόνια ρευματοειδή αρθρίτιδα) με έναν αντικοινωνικό ιχθυοπώλη (τον υποδύεται ο Ιθαν Χοκ), για τον οποίο ξεκινά να δουλεύει ως οικονόμος, ενώ παράλληλα προσπαθεί να ασχοληθεί με το αληθινό της πάθος, τη ζωγραφική, για την οποία θα γινόταν αργότερα διάσημη.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 3

Ο Ιησούς Από Τη Ναζαρέτ 607

Ο Ιησούς Από Τη Ναζαρέτ (Jesus of Nazareth) του Φράνκο Τζεφιρέλι

Είναι αδύνατον να έρθει το Πάσχα, χωρίς να παρακολουθήσεις για χιλιοστή φορά το έπος του Τζεφιρέλι σε καθημερινές προβολές. Η μίνι σειρά με το καστ που θα ζήλευαν ο Γούντι Αλεν κι ο Ρόμπερτ Αλτμαν μαζί, έχει λάβει διαστάσεις σχεδόν «Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης» στην Ελλάδα, με την υποχρεωτική προβολή της κάθε Μεγάλη Εβδομάδα (φέτος επίσης) να έχει σώσει άπειρους από εμάς στα σχολικά χρόνια. Τότε που το να παρακολουθήσουμε μια καλογυρισμένη ταινία για έναν θαυματουργό ήρωα ήταν απείρως προτιμότερο από το να ανοίξουμε και να διαβάσουμε ένα κακογραμμένο σχολικό βιβλίο. Η εικόνα του Ρόμπερτ Πάουελ έχει καθορίσει το ίματζ του Χριστού σε απόλυτο βαθμό και η ιταλοβρετανική συμπαραγωγή του Φράνκο Τζεφιρέλι έχει γίνει πιο Κανόνας κι από την ίδια την Καινή Διαθήκη. Διαβάστε τα recaps/κριτικές του Flix.

Δείτε το πρώτο μέρος απόψε στις 21.00 στον ΑΝΤ1

the eyes of tammy faye

Τα Μάτια Της Τάμι Φέι (The Eyes Of Tammy Faye) του Μάικλ Σογουόλτερ

Η ιστορία της Τάμι Φέι Μπέικερ, που κατά τις δεκαετίες του 1970 και του 1980 άφησε εποχή ως τηλε-ευαγγελίστρια, στο πλάι του συζύγου της, Τζιμ Μπέικερ. Ξεκινώντας από τα χαμηλά, κατάφεραν να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο θρησκευτικό δίκτυο στα ΜΜΕ αλλά και θεματικό πάρκο. Η Τάμι έμεινε διάσημη για τα αξέχαστα μάτια της, την ιδιαίτερη της φωνή, και την ικανότητα να χειρίζεται τον κόσμο φτάνοντας να χτίσει μια αυτοκρατορία. Όμως ακολούθησε η απόλυτη πτώση, όταν στο προσκήνιο εμφανίστηκαν ατασθαλίες και οικονομικά σκάνδαλα.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον Alpha

Η Ρόζα της Σμύρνης

Η Ρόζα της Σμύρνης του Γιώργου Κορδέλλα

Το φιλμ διασκευάζει το μυθιστόρημα του Γιάννη Γιαννέλλη-Θεοδοσιάδη, «Ισμαήλ & Ρόζα», αλλάζοντας και τον τίτλο για να διευρύνει τη διάσταση του φιλμ. Η ιστορία πιάνει το νήμα στη Ρόζα του 1987 που, στην Αθήνα εδώ και δεκαετίες, ζει μαζί με την εγγονή της, τη Μαριάννα, που είναι εκκολαπτόμενη καλλιτέχνης. Ενας αρχιτέκτονας, ο Δημήτρης, στην προετοιμασία μιας έκθεσης και παρασυρμένος από το ερευνητικό μεράκι του, θα έρθει, άθελά του, αντιμέτωπος με το επτασφράγιστο μυστικό που κρατά η Ρόζα καλά κρυμμένο στις μνήμες της και θα προσπαθήσει να το φέρει στην επιφάνεια.

Το μυθιστόρημα του Γιάννη Γιαννέλλη-Θεοδοσιάδη «Ισμαήλ & Ρόζα» γίνεται ταινία σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κορδέλλα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.15 στο Star

exodus

Η Εξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες (Exodus: Gods and Knights) του Ρίντλεϊ Σκοτ

Παρότι μεγάλωσαν μαζί, σαν αδέλφια, ο Ιουδαίος Μωυσής στρέφεται ενάντια στην απολυταρχία του Αιγύπτιου Φαραώ Ραμσή, ηγούμενος 600.000 σκλάβων που, με εντολή του Θεού, θέλει να οδηγήσει στη Χαναάν. Καθώς δυο λαοί συγκρούονται ανηλεώς, ο Προφήτης, ένας ισχυρός και τολμηρός πολεμιστής, θ’ αντιμετωπίσει τους δικούς του δαίμονες, βλέποντας κατάματα, με κάθε βήμα της διαδρομής του, ποια είναι η σκληρή αποστολή του.

Η συναρπαστικότερη Βιβλική ιστορία βρίσκει μια ελαφριά αλλά ψυχαγωγική αφήγηση στο peplum του βετεράνου στο υπερθέαμα Ρίντλεϊ Σκοτ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.00 στον ΑΝΤ1

saving private ryan

Η Διάσωση Του Στρατιώτη Ράιαν (Saving Private Ryan) του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ο λοχαγός του αμερικανικού στρατού, Τζον Μίλερ, αποβιβάζεται στην Νορμανδία κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, με αποστολή να βρει και να φέρει πίσω στην πατρίδα τον νεαρό στρατιώτη Ράιαν, ο οποίος είναι ο μοναδικός από τα τέσσερα αγόρια της οικογένειας του που παραμένει ζωντανός στον πόλεμο. Μαζί με μια μικρή ομάδα θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν τον Ράιαν ενώ ο πόλεμος μαίνεται και οι δυσκολίες φαντάζουν απροσπέλαστες.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.15 στον Alpha

Samson Αnd Delilah

Σαμψών Και Δαλιδά (Samson And Delilah) του Σέσιλ Ντε Μιλ

Όλα ξεκινούν όταν ο Σαμψών, ένας ισχυρός και δυνατός άνδρας από μια φυλή των Εβραίων απορρίπτει τον έρωτα μιας όμορφης γυναίκας των Φιλισταίων, που ακούει στο όνομα Δαλιδά. Η απόρριψη αυτή θα έχει άσχημες συνέπειες, καθώς η Δαλιδά που ζητά εκδίκηση, θα επιδιώξει με κάθε τρόπο να μάθει το μυστικό της δύναμής του για να τον καταστρέψει.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Open

bergman island main

Το Νησί του Μπέργκμαν (Bergman Island) της Μία Χάνσεν-Λοβ

Ο Τόνι και η Κρις είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι, που εκτός από γονείς μίας μικρής κόρης, μοιράζονται και μία ακόμα μεγάλη αγάπη: το σινεμά. Ο Τόνι είναι σκηνοθέτης που τον έχουν προσκαλέσει σε κινηματογραφικό φεστιβάλ στη νήσο Fårö της Σουηδίας (το διάσημο νησί όπου έζησε ο Ινγκμαρ Μπέργκμαν και γύρισε τις σπουδαιότερες ταινίες του), ενώ η Κρις, σεναριογράφος, ψάχνει έμπνευση για να γράψει το επόμενο πρότζεκτ της. Οσο περνούν οι μέρες, το υποβλητικό τοπίο του νησιού, αλλά και το φάντασμα του σκηνοθέτη, αρχίζει υποσυνείδητα να επιδρά και να βαραίνει το ζευγάρι. Πόσα έχει θυσιάσει η Κρις από την δημιουργικότητά της για να γίνει μητέρα; Πόσο, αντιθέτως, η καριέρα του Τόνι δεν έχει επηρεαστεί; Κάποια στιγμή η Κρις αρχίζει να του διηγείται την ιστορία της νέας της ταινίας για μία χωρισμένη μητέρα και την περιστασιακή σχέση της με κάποιον που γνωρίζει στο Fårö. Η τέχνη μπερδεύεται με την πραγματικότητα, ή το σινεμά τολμά να επικοινωνήσει αλήθειες σε αυτή την ταινία μέσα στην ταινία. Θα βρει η Κρις τη δικαίωση και τη γαλήνη που ψάχνει μέσα από τις επιλογές της; Θα βρει την έμπνευσή της; Θα σωθεί αυτός ο γάμος;

H Μία Χάνσεν-Λοβ επιχειρεί να κοιτάξει μέσα από τον σπασμένο καθρέφτη τις σκηνές ενός γάμου, τοποθετώντας ένα παντρεμένο ζευγάρι κινηματογραφιστών στη νήσο Fårö (το σπίτι του Μπέργκμαν). Μία έξυπνη, σύνθετη ιδέα, όχι στιβαρά αναπτυγμένη ώστε να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

dilili 607

H Dilili στο Παρίσι (Dilili à Paris) του Μισέλ Οσελό

Με τη βοήθεια ενός φίλου της, η μικρή Ντιλιλί αποφασίζει να εξιχνιάσει τις μυστηριώδεις εξαφανίσεις κοριτσιών, οι οποίες μαστίζουν το Παρίσι. Όσο προχωρά την έρευνά της, στο δρόμο της βρίσκει μία σειρά από απίθανους χαρακτήρες και επιφανείς φιγούρες της επιστήμης, της κοινωνίας και της τέχνης: συναντά τον Μονέ και τον Προύστ, τον Παστέρ και τον Ντεμπισί, γίνεται φίλη με τη Μαρί Κιουρί, επισκέπτεται το γραφείο του Γουστάβου Άιφελ στην κορυφή του πύργου, και ο Φερδινάνδος φον Ζέπελιν τής δανείζει το αερόπλοιό του. Ο κάθε ένας από αυτούς τής δίνει στοιχεία για να την βοηθήσουν στην αποστολή της… Θα τα καταφέρει;

Ιδανικό για μικρούς και μεγάλους, τo νέο «χειροποίητο» κομψοτέχνημα του Μισέλ Οσελό είναι μια συναρπαστική ξενάγηση στον γαλλικό πολιτισμό των αρχών του προηγούμενου αιώνα, αλλά και μια σοφή παραβολή για τη διαχρονική αξία των αρχών της ελευθερίας και της ισότητας. Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix