TV & STREAMING

Top Ten TV 2012: Το νούμερο 8

στα 10

Καθώς η χρονιά φτάνει στο τέλος της, το Flix ξεχωρίζει τις 10 σειρές του 2012 μετρώντας αντίστροφα προς την καλύτερη. Στην 8η θέση μια σειρά για τη βρετανική αβρότητα και το μεγαλείο του κυνισμού.

Flix Team
Top Ten TV 2012: Το νούμερο 8

«Downton Abbey» (3η σεζόν)

Είναι όλοι τους, ακόμα, εκεί. Η οικογένεια, το υπηρετικό προσωπικό, πόλεμοι ήρθε κι έφυγαν, πρόσωπα πέρασαν κι έμειναν ή χάθηκαν, αλλά οι τοίχοι του Ντάουντον παραμένουν σταθεροί και με… καλή ηχομόνωση! Η ιστορία της οικογένειας του Λόρδου Κρόλεϊ συνεχίζει να διδάσκει, με το πιο αιχμηρό χιούμορ και την απόλυτη ταξική ισοπέδωση, ότι το κλασικό έχει τη μεγαλύτερη αξία. Γι’ αυτό και η σειρά εποχής του Τζούλιαν Φέλοουζ έχει φανατικούς οπαδούς και στο νεανικό κοινό: γιατί με υπέροχα κεντημένα φορέματα, καλοσιδερωμένα φράκα και λίγη υγρασία στους τοίχους, κοιτάζει μόνο μπροστά.

d01

Εάν η πρώτη σεζόν του «Downton Abbey» ήταν η γνωριμία και η δεύτερη το ρομάντζο, η τρίτη είναι ο γάμος. Οχι μόνο από την άποψη της πλοκής. Είναι η σεζόν όπου η σειρά σταθεροποιείται, έχει κερδίσει παγκόσμια αποδοχή (δηλαδή και στην Αμερική) και ξέρει με άνεση να κεφαλαιοποιεί τα ατού της. Η σχέση της Μέρι και του Μάθιου εδραιώνεται, το σενάριο εμπλουτίζεται με νέα πιπεράτα σκάνδαλα και κάθε φορά που η Λαίδη Κρόλεϊ της Μάγκι Σμιθ ανοίγει το στόμα της, ξεστομίζει την πιο σοφά μελετημένη ξεκαρδιστική ατάκα. Μπορεί η τρίτη σεζόν να μην είναι η καλύτερη της σειράς – γιατί ο γάμος φέρνει και ρουτίνα – είναι, όμως, αυτή με τη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

d02

Επιπλέον, περισσότερο από τους δύο προηγούμενους κύκλους, το «Downton Abbey» του 2012 ήταν όχι μόνο απολαυστικό, αλλά και… παρήγορο! Καθώς η οικογένεια έχει μόλις βγει από τον εφιάλτη του Πρώτου Παγκόσμιου κι αναγκάζεται να προσαρμοστεί στη «μοντέρνα» εποχή της γυναικείας χειραφέτησης, της κοινωνικής ισότητας και των νέων ηθών, τα μέλη της αντιμετωπίζουν με την ίδια απορία αλλά και μεγάλο πείσμα, έναν κόσμο που αλλάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Κι όχι απλώς επιβιώνουν, αλλά το κάνουν και με στιλ!

Γράψαμε στο Flix

Χρονικά ο 3ος κύκλος εκτυλίσσεται στη διάρκεια δυο χρόνων στις αρχές της δεκαετίας του ’20. Ο Φέλοουζ εξήγησε ότι η σεζόν πραγματεύεται την ανάρρωση της βρετανικής κοινωνίας από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, «την επίδραση πάνω στην οικογένεια του Ιρλανδικού ζητήματος, για παράδειγμα. Εκείνη την εποχή, η Ιρλανδία απασχολούσε τη χώρα πολύ περισσότερο από τις σουφραζέτες, ή άλλα σημαντικά ζητήματα. Ηταν μια από τις βασικές δυσκολίες που είχε ν’ αντιμετωπίσει η τότε βρετανική αυτοκρατορία κι ήταν κάτι στο οποίο θέλαμε πολύ να εντρυφήσουμε.» [διαβάστε περισσότερα]

Μια σκηνή

Ηταν σύγκρουση γιγάντων. Η Μάγκι Σμιθ και η Σίρλεϊ ΜακΛέιν ως μητέρα της Κόρα συναντήθηκαν σε διαδρόμους και σαλόνια κι εκτόξευσαν την ειρωνία σε πρωτόγνωρα κι απολαυστικά ύψη. Η ΜακΛέιν έμεινε ανεξήγητα λίγο στη σειρά, έφυγε για την Αμερική προτού τη χορτάσουμε, αλλά όσο κράτησε, η σχέση των δύο κυριών ήταν ένα σπονδυλωτό αριστούργημα.


Και κάτι ακόμα

Οπως και πέρσι, έτσι και φέτος η 3η σεζόν του «Downton Abbey» συνεχίστηκε μ' ένα ειδικό, Χριστουγεννιάτικο, διπλό επεισόδιο που προβλήθηκε στη Βρετανία την Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου, φέρνοντας νέες εξελίξεις και ταραχές. Αναζητήστε το...

Διαβάστε ακόμη: