TV & STREAMING

Ο Τζον Χαμ μιλάει για τον Ντον Ντρέιπερ. Και κάπως βρίσκουμε τη συγκέντρωση να τον διαβάσουμε...

στα 10

Για το «Mad Men» ξεκίνησε η αρχή του τέλους. Για τον Τζον Χαμ τελειώνει η σειρά που τα ξεκίνησε όλα και που έδωσε άλλη κατεύθυνση στην καριέρα του. Ο ηθοποιός αποχαιρετά τον ήρωά του, τον Ντον Ντρέιπερ, με το δικό του τρόπο.

Ο Τζον Χαμ μιλάει για τον Ντον Ντρέιπερ. Και κάπως βρίσκουμε τη συγκέντρωση να τον διαβάσουμε...

Το β' μέρος του 7ου κύκλου του «Mad Men», εκείνο που θα οδηγήσει τη σειρά στο μεγάλο φινάλε της, μόλις ξεκίνησε. Το τέλος του «Mad Men» θα σημάνει και το τέλος του Ντον Ντρέιπερ και, μαζί του, το τέλος της «σχέσης» του με τον Τζον Χαμ, τον ηθοποιό που τον ενσάρκωσε και, στο πρόσωπο και τις ατάκες του βρήκε το ρόλο μιας ζωής. Ο Τζον Χαμ μίλησε στον Τύπο πριν λίγες μέρες κι από τη συνέντευξή του στον Μπεν Τράβερς του Indiewire απομονώσαμε τα ωραιότερα απ' όσα είπε.

Δείτε ακόμη: Αν οι ήρωες του «Mad Men» είχαν Facebook!

«Νομίζω ότι ο Μάθιου Γουάινερ ήθελε ξεκάθαρα από την αρχή το α' και το β' μέρος του 7ου κύκλου να έχουν συνοχή, να έχουν μια κοινή ιστορία. Και νομίζω ότι μπορώ να πω με κάποιον βαθμό βεβαιότητας - επειδή διάβασα στα επεισόδια κι έπαιξα σ' αυτό - ότι αυτό ισχύει. Οταν είδαμε τον Ντον τελευταία φορά, κοίταζε τον Μπερτ καθώς αποτίναζε την εγκόσμια υπόστασή του. Τελειώσαμε με το τραγούδι "The Best Things in Life are Free". Προφανώς, επιλέχθηκε για κάποιο λόγο. Για να δείξει ότι, σε κάποιον που ζει από τη διαφήμιση, αυτό είναι ένα μάθημα. Μένει να δούμε αν αυτό το μάθημα γίνεται κατανοητό. Δεν μπορώ να το πω πιο ελλειπτικά.»

Διαβάστε ακόμη: Οι πρωταγωνιστές του «Mad Men» θυμούνται τα πρώτα τους (κομψά) βήματα στη σειρά

«Είναι πολύ λίγοι οι άνθρωποι που έχουν τέτοιες εμπειρίες κι εγώ κοιτάζω στο παρελθόν μόνο μ' ευγνωμωσύνη και ταπεινότητα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που από πολυ νωρίς έκανα την επιλογή ν' αφοσιωθώ ολοκληρωτικά σ' αυτή τη δουλειά. Προσπάθησα ν' ακούω τόσο όσο μιλάω και ν' απορροφώ τόσα όσα προσφέρω και νομίζω ότι αυτό είναι ένα αρκετά καλό μάθημα για όποιον ξεκινά τώρα να δοκιμάζεται στην καριέρα του ηθοποιού. Αν περάσεις τη ζωή σου μιλώντας, θα χάσεις πολλά. Κάποιες φορές είναι καλύτερο ν' ακούς.»

τζον χαμ 607

«Η μεγαλύτερη πρόκληση στο ρόλο του Ντον Ντρέιπερ ήταν να τον κάνω ανθρώπινο και να μείνει ανθρώπινος ως το τέλος, νομίζω. Πολλοί άνθρωποι στη ζωή μας μπορεί να είναι αφόρητοι και φρικτοί και κάποιες φορές πρέπει να δουλέψεις μαζί τους, να τους χειριστείς, να τους μανουβράρεις με κάποιον τρόπο. Κάποιες φορές πρέπει να καταλάβεις ότι αυτό είναι μέρος της ανθρώπινης ύπαρξης - το να έχεις σκατοδιάθεση, ή μια κακιά μέρα, ή μια κακιά εβδομάδα. Είναι κομμάτι της ενηλικίωσης το να μην κρίνεις τους πάντες αμέσως, με τις πρώτες εντυπώσεις και να διαχειρίζεσαι τις προσδοκίες του. Με τον ίδιο τρόπο, ο Ντον έχει υπάρξει πολλά πράγματα για πολλούς ανθρώπους και δεν ήταν όλα τους καλά.»

Δείτε ακόμη: «Nostalgia»: το νέο trailer των Mad Men μας κάνει να νοσταλγούμε ήδη τη σειρά

«Εχετε δει ποτέ πώς κάνει ένα κουτάβι όταν χτυπούν την πόρτα; Που κουνάει όλο του το σώμα και κατουράει στο πάτωμα; Υπάρχει ένας τέτοιος συνδυασμός ενθουσιασμού και τρόμου και δέους και απορίας κι ελπίδας και φόβου, όλα μαζί. Ποτέ δεν κουνούσα τόσο πολύ την ουρά μου, για να το πω έτσι, αλλά εκείνη την "πρώτη μέρα στο σχολείο" δονούνταν όλο μου το σώμα. Γιατί ήταν τόσο μεγάλο το ταξίδι ώσπου να φτάσω εκεί. Χρειάστηκε να περάσω επτά ή οκτώ φορές από οντισιόν. Σε κάθε στάδιο, αν έχεις μια κακή οντισιόν, σου λένε, "άστο, δεν πειράζει". Αν έχεις πέντε καλές και μια κακή, θα σου πουν "αντίο, τα λέμε". Κι έπειτα ανοίγουν την καταπακτή και πέφτεις. Οπότε κατάφερα να στριμωχτώ και να περάσω απ' όλες και την πήρα τη δουλειά και μου είπαν, "Ωραία!". [...] Μόνο γύρω στον 5ο κύκλο της σειράς άρχισε να μου φεύγει αυτό το αίσθημα της πρώτης μέρας στο σχολείο. Τουλάχιστον ένιωθα σαν τελειόφοιτος κι όχι σαν πρωτάκι, που αναρωτιέται αν θα θελήσει κανείς να καθίσει μαζί του στο διάλειμμα.»

Διαβάστε ακόμη: Το κοστούμι του Ντον Ντρέιπερ θα κρεμαστεί εκεί όπου αξίζει: στο Smithsonian

«Ποιο θα ήταν για μένα το ιδανικό τέλος για τον Ντον; Η ελπίδα μου για τον Ντον είναι πάντα ότι αυτός ο απίστευτα ταλαντούχος - αλλά κι απίστευτα προβληματικός - άνδρας θα βρει την ισορροπία και τη γαλήνη στη ζωή του. Ελπίζω να τη βρει.»

Διαβάστε ακόμη:

Θυμηθείτε ό,τι είδαμε στο α' μέρος του 7ου κύκλου «Mad Men», στα εβδομαδιαία recaps του Flix και του Θοδωρή Δημητρόπουλου. Τα recaps του β' μέρους του 7ου κύκλου «Mad Men» θα σας κάνουν παρέα από τη Μεγάλη Τρίτη, 7 Απριλίου και κάθε Τρίτη