TV & STREAMING

...Into Darkness: Πρώτο τρέιλερ για την 8η σεζόν του «Doctor Who»

στα 10

Αν το τρέιλερ της 8ης σεζον του «Doctor Who» δεν είναι παραπλανητικό, ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε τη σκοτεινή πλευρά ενός ήρωα που περίμενε χρόνια για να την αφήσει ελεύθερη... ανάμεσά μας!

...Into Darkness: Πρώτο τρέιλερ για την 8η σεζόν του «Doctor Who»

Η υπόσχεση που δεν έχει σταματήσει να αφήνει ο Στίβεν Μόφατ και ταυτόχρονα διακαής του πόθος αφότου ανέλαβε τη σειρά, φαίνεται πως επιτέλους γίνεται πραγματικότητα. Πριν λίγα χρόνια, όταν ο διακεκριμένος σεναριογράφος ανέλαβε την ευθύνη της σειράς μετά την αποχώρηση του Ράσελ Τ. Ντέιβις, τα πήρε όλα από την αρχή: Νέος Doctor, νεά ιστορία, νέο καστ, νέα αισθητική. Όλα αλλιώτικα- και είναι λογικό, γιατί κάθε δημιουργός, ιδιαίτερα με την οργιάζουσα φαντασία του Μόφατ, θέλει να φτιάξει κάτι ολοδικό του.

Ο Μόφατ ήθελε και τότε τον Πίτερ Καπάλντι στο ρόλο, όμως όπως συμβαίνει υποθέτω με αυτά τα πράγματα, ένα απρόοπτο ήρθε και άλλαξε τα πάντα. Ο Ματ Σμιθ, με το περίεργό του πρόσωπο, την ενέργειά του, τις πλαστικές του κινήσεις, τον παιδικό ενθουσιασμό και το γερασμένο του βλέμμα, τον κέρδισε, και ξαφνικά ο Μόφατ άφησε στην άκρη όλα όσα περίμενε πως θα κάνει, και έχτισε τον "Doctor Who" του πάνω στην ενέργεια και την περσόνα του Σμιθ.

Έπρεπε να περιμένει σχεδόν 5 χρόνια, ωστόσο φαίνεται πως το αρχικό του όραμα, θα φτάσει στις οθόνες μας. Γιατί τη δεύτερη φορά που το πιάνει από την αρχή, θα το κάνει όπως το ήθελε τότε. Αυτή τη φορά ο Doctor είναι όντως ο Καπάλντι και αυτή τη φορά ο Doctor θα είναι σκοτεινός, γερασμένος, κακόκεφος. Είχε πάρει το μάτι μου διάφορες φήμες πως στο BBC είχαν ψιλο-φρικάρει με τα πρώτα dailies και βάσει αυτού του τρέιλερ μπορεί κανείς να υποπτευθεί γιατί: Αυτός ο νέος «Doctor Who Into Darkness» δε μοιάζει ακριβώς υλικό που πουλάει κουκλάκια σε 7χρονα.

Διαβάστε ακόμη: «Doctor Who»: Οι 11 Doctors πριν τον δωδέκατο!

2

Στο πρώτο πλήρες τρέιλερ που βλέπουμε, ενόψει της πρεμιέρας της 8ης σεζόν στα τέλη του Αυγούστου, τα πάντα είναι σκοτεινά και απειλητικά. Ο Doctor κοιτάζει την κάμερα σαν ένας άνθρωπος που ξέρει πως πρέπει να τα κάνει όλα μόνος του και μισεί τον εαυτό του γι'αυτό. (Μέχρι το τέλος του τρέιλερ βέβαια αναρωτιέται στην Κλάρα αν «είμαι ένας καλός άνθρωπος», κάτι που υπονοεί μια διαδικασία ωρίμανσης. Η Κλάρα ωστόσο απαντά «...δεν ξέρω».) Τα κοφτά πλάνα των εχθρών που θα αντιμετωπίσει φέτος, έρχονται παρέα με την απειλητική «κόρνα πλοίου» που ντύνει σχεδόν τα μισά μετα-Νόλαν τρέιλερ του σύμπαντος. Ο Καπάλντι, στα ελάχιστα αποσπάσματα που τον βλέπουμε, είναι ο πρώτος σύγχρονος Doctor που δε μοιάζει να δανείζεται απολύτως τίποτα από τις φρενήρεις ερμηνείες του Τομ Μπέικερ ή τον ανθρωπισμό του Πίτερ Ντέιβισον. Ολα είναι Σοβαρά και Σκοτεινά και Δυσάρεστα.

Φυσικά, δεν θα είναι έτσι.

Οι δημιουργοί είναι αυτοί που είναι, και οι σειρές είναι αυτές που είναι: Το BBC και ο Μόφατ θέλουν απλώς να επενδύσουμε πάρα πολύ στη μαύρη πλευρά αυτού του εμβληματικού χαρακτήρα, σε βαθμό που δεν έχει ποτέ εξερευνηθεί απολύτως. Με στόχο, φυσικά, να ανατραπούν όλα στην πορεία. Το «Doctor Who» δε μπορεί ποτέ να είναι ένα αληθινά δυσάρεστο show και ο Μόφατ πολύ απλά δεν είναι ένας κυνικός παραμυθάς. Όμως η αφοσίωση με την οποία ασκούν εδώ την πειθώ, κάνοντάς μας να επενδύσουμε στην σκοτεινή πλευρά ενός γερασμένου, απογοητευμένου, κυνικού Doctor, μας προετοιμάζει για μια σεζόν -και μια περίοδο της σειράς- με διακριτές ευαισθησίες, που θα δοκιμάζει καινούρια πράγματα.

(Η μαυρίλα του τρέιλερ και η αυστηρότητα στο παντελώς απενοχοποιημένα γερασμένο και γεμάτο γωνίες πρόσωπο του Καπάλντι απλώς ενισχύουν αυτή την αίσθηση που εξαρχής είχα, πως η 8η σεζόν θα είναι και η μοναδική του βετεράνου ηθοποιού στον ρόλο, πιθανώς σε συνδυασμό με αποχώρηση και του Μόφατ. Αυτά είναι απλώς εικασίες ωστόσο, και θα έχουμε όλο το χρόνο να τις εξερευνήσουμε στην πορεία.)

Η νέα εποχή της Νέας Εποχής του «Doctor Who» καταφθάνει με τρόπο που μπορεί και υπόσχεται κάτι διαφορετικό. Θα περιμένουμε να δούμε πώς και κατά πόσο θα βρει τρόπο να το παραδόσει.


Διαβάστε ακόμη: