Ενώ η μητέρα του βρίσκεται σε κλινική αποτοξίνωσης και ο πατέρας του είναι σε «επαγγελματικό» ταξίδι με τη γραμματέα του, ο 14χρονος Μάικ περνά το καλοκαίρι του βαριεστημένος και μοναχός στο ακριβό μα άδειος σπίτι των γονιών του. Μέχρι που μια μέρα μπαίνει στη ζωή του ο Τσικ, ο καινούριος Ρωσικής καταγωγής συμμαθητής του, που όπως κι εκείνος δεν είναι καλεσμένος στο τελευταίο πάρτι πριν τις καλοκαιρινές διακοπές στο σπίτι της πιο δημοφιλούς συμμαθήτριας τους. Κι επειδή δεν έχουν τι να κάνουν, θα κλέψουν ένα Λάντα και θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι στην ανατολική πλευρά της Γερμανίας.

Βασισμένο σε ένα τεράστιο (εφηβικό, αλλά όχι μόνο) best seller στην Γερμανία, το καινούριο φιλμ του Φατίχ Ακίν δεν θα μπορούσε να βρίσκεται πιο μακριά από την υπερφιλόδοξη -και αποτυχημένη "Μαχαιριά"- τόσο σε ύφος όσο και σε προσθέσεις. Αυτό το νεανικό road movie μπορεί να μην προσθέτει τίποτα καινούριο σε ένα γνώριμο, είδος, αλλά έχει όλη την ενέργεια, την φόρα, το χιούμορ ακόμη και την τρυφερότητα που απαιτείται για να γίνει απολαυστικό.

Το βιβλίο –και το σενάριο του φιλμ- χτίζει δυο ενδιαφέροντες χαρακτήρες που κατορθώνουν να είναι αληθοφανείς σαν έφηβοι μα κι αρκετά «παράξενοι» για να είναι κινηματογραφικοί κι οι δυο νεαροί ηθοποιοί που τους υποδύονται έχουν το ταλέντο και την ευφυία να μην τους μεταμορφώσουν σε καρικατούρες, -ειδικά ο Τσίκ ο οποίος εύκολα θα μπορούσε να ξεφύγει προς εκείνη την κατεύθυνση.

Ο Φατίχ Ακίν ακολουθεί το ταξίδι τους με μια δόση κινηματογραφικής τρέλας αλλά και με αυτοσυγκράτηση στις στιγμές που το φιλμ απαιτεί πιο λεπτούς συναισθηματικούς χειρισμούς και κατορθώνει να στήσει ένα φιλμ που συλλαμβάνει κάτι από την αίσθηση της αμηχανίας και του ενθουσιασμού της νιότης και της ανεξερεύνητης, γεμάτης πιθανότητες περιοχής που είναι η εφηβεία, αυτό το ταξίδι ανάμεσα στην παιδική ηλικία και την ενηλικίωση που μπορεί να γίνει με ένα σωρό διαφορετικούς τρόπους και διαδρομές. Ακόμη και με ένα κλεμμένο Λάντα.