Στη νέα ταινία, η Barbie είναι μια γαλαξιακή πριγκίπισσα που πετάει στο διάστημα πάνω στο αιωρούμενο πατίνι της έχοντας μαζί της το αξιολάτρευτο και πιστό κατοικίδιό της. Μια μέρα, τα πάντα στη ζωή της αλλάζουν, όταν τα λαμπερά αστέρια αρχίζουν σιγά-σιγά να σβήνουν και να σταματούν το ονειρικό τους χορό στον ουρανό. Τότε, η Barbie ταξιδεύει σε έναν όμορφο, νέο πλανήτη για να συνεργαστεί με μια ειδική ομάδα διάσωσης προκειμένου να σώσουν τα αστέρια. Φτάνοντας εκεί, αποκτά νέες φιλίες και μαζί συνεργάζονται για να σώσουν το γαλαξία, μπλέκοντας σε συναρπαστικές περιπέτειες! Η Barbie σύντομα ανακαλύπτει πως ακούγοντας την καρδιά της, και με τη βοήθεια των φίλων της, μπορεί να γίνει η ηγέτης που όλο το σύμπαν περίμενε!

Κάτι ανάμεσα στο όνειρο κάθε νεαρής κοπέλας σε αυτόν ή και κάποιον άλλον πλανήτη και μια ακόμη παραβολή για τη χειραφέτηση (εντάξει, με τους «πλαστικούς» όρους της Mattel), το νέο φιλμ της Barbie βρίσκει το τέλειο έδαφος στο διάστημα για να απλώσει αρκετά λεπτά άτεχνου animation και ενοχλητικών ήχων σε μια περιπέτεια που αντιγράφει – διακριτικά, να το πούμε - την κινηματογραφική ιστορία της επιστημονικής φαντασίας για να καταλήξει στο απλό συμπέρασμα πως είτε εδώ, είτε εκεί, είτε στη Γη, είτε στον ουρανό το παραμύθι μπορεί να βγει αληθινό.

Υπάρχει κάτι ποιητικό στο ταξίδι μέσα στα αστέρια που θα επιχειρήσει η Barbie (ως εκλεκτή), δικαιώνοντας μια προφητεία που θα την βρει να ενώνεται με το πνεύμα της μητέρας της αλλά και με τον κούκλο του διαστήματος, αλλά στην πραγματικότητα ό,τι διαδραματίζεται εκτός Γης δεν είναι παρά ένα κοσμικό συνονθύλευμα κάθε άλλης ταινίας Barbie που έτυχε να (μην) δείτε στη ζωή σας.

Ενας θριάμβος βαφής μαλλιών, αποχρώσεων του φούξια, πλασμάτων που βγάζουν ήχους σαν να παίζεις εμμονικά Candy Crush και τραγουδιών που μοιάζουν με απομεινάρια που δεν έβαλε η Κέιτι Πέρι σε κανέναν από τους δίσκους της, το «Barbie: Star Light Adventure Movie» δεν προχωράει στο ελάχιστο την παράδοση που έχτισαν ογκόλιθοι όπως το «Η Barbie & Οι Αδελφούλες Της Σε Μία Απίθανη Κουταβοπεριπέτεια» ή το «Barbie: Η Πριγκίπισσα των Μαργαριταριών».

Αντί αυτού, επιτείνει τη φάση «girl power αλλά να μην το παρακάνουμε κιόλας» και απευθύνεται, ταινία με την ταινία, σε ακόμη μικρότερα κορίτσια που όταν μεγαλώσουν θα μάθουν έκπληκτα πως ο κόσμος έχει καλύτερους ήχους από αυτήν την ταινία, καλύτερα ρούχα, καλύτερα μαλλιά και σίγουρα καλύτερο παιδικό ή εφηβικό σινεμά.

Και εδώ να επισημάνουμε πως είναι άδικο για όλες τις προηγούμενες Barbie το γεγονός πως αυτή η εδώ η πρωταγωνίστρια λέγεται όντως Barbie και πως εκτός από τη γνωστή καλλίγραμη σιλουέτα, τα μοντέρνα ρούχα, τα μεταξένια μαλλιά και τα καλύτερα gadgets διαθέτει τον πιο ωραίο πατέρα (και σχεδόν συνομίληκο σχεδιαστικά) αλλά και μια εντυπωσιακή τηλεπαθητική ικανότητα και ένα φόρεμα που μεταποιείται μόνο με τον ήχο της φωνής σου.

Φανταστικό ε;