TV & STREAMING

Το «Play», η τηλεοπτική σειρά του Γιώργου Ζώη στο Seriesmakers του Φεστιβάλ Series Mania

στα 10

Για πρώτη φορά μια ελληνική τηλεοπτική σειρά επιλέγεται στο πρόγραμμα Seriesmakers του γαλλικού Φεστιβάλ Series Mania.

Το «Play», η τηλεοπτική σειρά του Γιώργου Ζώη στο Seriesmakers του Φεστιβάλ Series Mania

Το «Play», η πρώτη τηλεοπτική σειρά του Γιώργου Ζώη σε παραγωγή Foss Productions, η οποία βρίσκεται σε αρχικά στάδια ανάπτυξης, είναι ένα από τα 10 διεθνή τηλεοπτικά έργα που επιλέχθηκαν από όλο τον πλανήτη ώστε να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Seriesmakers 2024 του Φεστιβάλ Series Mania που διεξάγεται από τις 19 μέχρι και τις 21 Μαρτίου στη Λιλ. Αναμεσά τους νέες σειρές από τον Κέβιν ΜακΝτόναλντ, την Καουτέρ Μπεν Χανιά και άλλους.

H υπόθεση της σειράς που θα αποτελείται από οκτώ επεισόδια αφορά έναν σινεφίλ, ο οποίος συμμετέχει σε μια ομάδα αγνώστων οι οποίοι αναπαριστούν σκηνές από ταινίες στην αληθινή ζωή, παγιδευμένοι μέσα σε ένα ένα κόσμο που βρίσκεται στη θολή γραμμή ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα.

play

Οπως αναφέρει ο Γιώργος Ζώης στο Variety η σειρά αυτή είναι η προσωπική του προσπάθεια να γεφυρώσει το κενό ανάμεσα στο σινεμά και το φορμά της τηλεοπτικής σειράς. Το «Play» είχε ξεκινήσει ως ταινία, αλλά η απόφαση να χωριστεί σε επεισόδια έδωσε μεγαλύτερη δυνατότητα για πειραματισμό.

Στο σενάριο της σειράς ο Γιώργος Ζώης συνεργάζεται με τους Ελιζαμπέτα Ηλία–Γεωργιάδου, Νικόλα Κούλογλου και Γιώργο Ζαφειρόπουλο, ενώ η παραγωγή ανήκει στον Στέλιο Κοτιώνη της Foss Productions («Maestro», «Milky Way», «Παραλία» κ.ά.).

Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Ζώη, το «Arcadia» έκανε την πρεμιέρα της πριν από ένα μήνα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Διαβάστε περισσότερα εδώ.