Buzz

Ο Τοντ Χέινς ετοιμάζεται να μάς αφήσει και πάλι «Wonderstruck»

στα 10

Το εικονογραφημένο μυθιστόρημα του Μπράιαν Σέλζνικ ετοιμάζει ο Τοντ Χέινς για το σινεμά, με δυο υπέροχες πρωταγωνίστριες, αλλά με κεντρικούς ήρωες δυο μικρά παιδιά.

Ο Τοντ Χέινς ετοιμάζεται να μάς αφήσει και πάλι «Wonderstruck»

Μετά τον κριτικό, τουλάχιστον, θρίαμβο του «Carol», που μπορεί να μην αναδείχθηκε στα φετινά Οσκαρ, αλλά καταγράφηκε ως μια από τις ωραιότερες ταινίες των τελευταίων πολλών χρόνων, ο Τοντ Χέινς ετοιμάζεται για την επόμενη ταινία του, που είναι κι αυτή βασισμένη σε βιβλίο, αν και σε πολύ διαφορετικό ύφος από το «The Price of Salt» της Πατρίσια Χάισμιθ. Ο Χέινς διασκευάζει το βραβευμένο ιστορικό μυθιστόρημα «Wonderstruck», που έγραψε και εικονογράφησε το 2011 ο Μπράιαν Σέλζνικ, ο δημιουργός του «The Invention of Hugo Cabret» που ενέπνευσε το «Hugo» του Μάρτιν Σκορσέζε.

Διαβάστε ακόμη: Ποτέ ο απαγορευμένος έρωτας δεν ήταν τόσο όμορφος, όσο στην «Carol» του Τοντ Χέινς

wonderstruck 607

Το «Wonderstruck» εκτυλίσσεται παράλληλα σε δυο εποχές, το 1927 και το 1977 και παρακολουθεί τις ιστορίες δυο κωφών παιδιών, του Μπεν και της Ρόουζ. Ο Μπεν κι η Ρόουζ εύχονται κρυφά οι ζωές τους να ήταν διαφορετικές. Ο Μπεν λαχταρά τον πατέρα που δε γνώρισε ποτέ. Η Ρόουζ βλέπει όνειρα με μια μυστηριώδη ηθοποιό και καταγράφει τη ζωή της σ' ένα τετράδιο. Οταν ο Μπεν ανακαλύπτει ένα παράξενο, αποκαλυπτικό στοιχείο στο δωμάτιο της μητέρας του κι η Ρόουζ διαβάζει έναν προκλητικό τίτλο στην εφημερίδα και τα δυο παιδιά ξεκινούν μόνα σ' ένα ταξίδι απεγνωσμένης αναζήτησης εκείνου που τους λείπει.

Διαβάστε ακόμη: Ο Τοντ Χέινς σκηνοθετεί τη Ρις Γουίδερσπουν στη βιογραφία της Πέγκι Λι

wonderstruck 607

Αυτές οι δυο ανεξάρτητες ιστορίες τοποθετούνται σε απόσταση 50 χρόνων μεταξύ τους: ο Σέλζνικ αφηγείται την ιστορία του Μπεν με λέξεις, της Ρόουζ με εικόνες, κινούμενος ανάμεσα στο τότε (της Ρόουζ) και στο τώρα (του Μπεν) με γοητευτική συμμετρία. Η Μισέλ Γουίλιαμς θα υποδυθεί στην ταινία τη μητέρα του Μπεν, η Τζούλιαν Μουρ δε γνωρίζουμε ακόμα, ενώ την παραγωγή της ταινίας κρατά, φυσικά, η Killer Films της Κριστίν Βασόν, με παραγωγό και διανομέα την Amazon Studios που, πια, έχει αρχίσει να κατακτά δυναμικά το σινεμά.

Δείτε ακόμη: «I'm Still Here». Ο Τοντ Χέινς σκηνοθετεί τον Τζάρβις Κόκερ