Buzz

Το αιματηρό βίντεο του Λευκού Οίκου για τα βιντεοπαιχνίδια έγινε viral

στα 10

Το βίντεο - μοντάζ από βίαια βιντεοπαιχνίδια που έφτιαξε ο Λευκός Οίκος είναι το νέο talk of YouTube.

Το αιματηρό βίντεο του Λευκού Οίκου για τα βιντεοπαιχνίδια έγινε viral

Update 17/3: Δείτε στο τέλος του άρθρου το βίντεο ως απάντηση στις κατηγορίες του Τραμπ για τα βιντεοπαιχνίδια.

Αντίθετα με τα όσα υποστηρίζουν οι εταιρείες κατασκευής video games, ο Ντόναλντ Τραμπ πιστεύει πως τα βίαια βιντεοπαιχνίδια έχουν παίξει το δικό τους ρόλο στην αύξηση της βίας στην Αμερική και στην κατάληξη περιστατικών όπως οι μαζικές δολοφονίες στα πανεπιστήμια, με πιο πρόσφατη την τραγωδία στο Πάρκλαντ που στοίχισε τη ζωή σε 17 ανθρώπους.

Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου, αλλά και κατάδειξης του προβλήματος, το περιβάλλον του Τραμπ έφτιαξε ένα βίαιο μοντάζ από βιντεοπαιχνίδια που παρουσιάστηκε σε μια συνάντηση με κατασκευαστές παιχνιδιών, οργανώσεις γονέων, νομικών και άλλων και στη συνέχεια ανέβηκε στο YouTube για να γίνει ένα από τα πιο πετυχημένα βίντεο του λογαριασμού του Λευκού Οίκου.

Video Games Trump

To βίντεο αποτελείται από σκοτωμούς, πυροβολισμούς, δολοφονίες και πολύ αίμα, με εικόνες από παιχνίδια όπως το «Call of Duty: Modern Warfare 2», «Wolfenstein: The New Order», «Dead by Daylight», «Fallout 4», «Sniper Elite 4». Μέρος του κοινού αποθεώνει το βίντεο ως ένα φόρο τιιμής στα βιντεοπαιχνίδια, άλλοι υποστηρίζουν πως ο Τραμπ δεν θέλει να δει το πραγματικό πρόβλημα της βίας στην Αμερική που είναι η ελεύθερη οπλοκατοχή και προσπαθεί να στρέψει την κουβέντα αλλού.

Δείτε εδώ το βίντεο:



Update 17/3: H μη κερδοσκοπική εταιρεία Games for Change, η οποία επικεντρώνεται στο να χρησιμοποιεί τα παιχνίδια και την τεχνολογία ως εργαλεία ακτιβισμού έφτιαξε το παρακάτω βίντεο ως απάντηση στις κατηγορίες του Ντόναλντ Τραμπ ότι τα βιντεοπαιχνίδια φταίνε για την αύξηση της βίας στην Αμερική. Η Σουζάνα Πόλακ, πρόεδρος του Games for Change, είπε πως «νιώσαμε πως η βιομηχανία των video games δέχτηκε σοβαρό πλήγμα με το βίντεο του Λευκού Οίκου. Το βίντεό τους επικεντρώνονταν σε υπερβολικές στιγμές βίας στα παιχνίδια και εμείς θέλαμε να δείξουμε ότι υπάρχουν τόσα πολλά άλλα που κάποιος μπορεί να εκφράσει από το μέσο αυτό. Θέλαμε να υποστηρίξουμε τους δημιουργούς αλλά και όλους τους παίχτες εκεί έξω οι οποίοι συμμετέχουν στο να κάνουν το μέσο αυτό ακόμα πιο ισχυρό. Ηταν ένα γράμμα αγάπης προς την κοινότητα.» Μπορείτε να δείτε το βίντεο παρακάτω.