Φεστιβάλ / Βραβεία

Τζέσικα Τσαστέιν - Τζένιφερ Λόρενς: τα κορίτσια είναι ok!

στα 10

Η Τζέσικα Τσαστέιν δηλώνει πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με την Τζένιφερ Λόρενς, διασκεδάζοντας τις φήμες που ήθελαν τα δύο υπέροχα κορίτσια στα μαχαίρια λόγω της αναμέτρησής τους για το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου.

Flix Team
Τζέσικα Τσαστέιν - Τζένιφερ Λόρενς: τα κορίτσια είναι ok!

Ολα ξεκίνησαν από ένα δημοσίευμα στο κίτρινο site «ShowbizSpy» με τίτλο «Η Τζέσικα Τσαστέιν μισεί την Τζένιφερ Λόρενς» το οποίο ανέφερε πως η Τσαστέιν είναι έξαλλη με την εμφάνιση της Λόρενς στο Saturday Night Live, στο οποίο η πρωταγωνίστρια του «Οδηγού Αισιοδοξίας» αστειεύτηκε πως η Τσαστέιν δεν πρόκειται να πάρει Οσκαρ όσο αυτή βρίσκεται στην ίδια πεντάδα, αλλά και με την τελική βράβευση της Λόρενς από το Σωματείο Αμερικάνων Ηθοποιών που αγνόησαν το μέχρι και πρόσφατα φαβορί Τσαστέιν για την ερμηνεία της στο «Zero Dark Thirty» της Κάθριν Μπίγκελοου.

Η Τζέσικα Τσαστέιν μας δίνει όμως ακόμη ένα (σοβαρό) λόγο για να την αγαπήσουμε ακόμη περισσότερο, αφού εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση προκειμένου να λήξει το θέμα με τον καλύτερο τρόπο:

«Βρίσκω πολύ θλιβερό το γεγονός πως τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κατασκευάζουν ιστορίες γύρω από γυναίκες που ανταγωνίζονται μεταξύ τους μέσα στη βιομηχανία. Τα γυρίσματα των "Υπηρετριών" ήταν μια από τις πιο απίστευτες εμπειρίες της ζωής μου και όλοι ακόμη με ρωτάνε σχετικά με "μαχαιρώματα στο πλατό". Γιατί θέλουμε να συντηρούμε το μύθο ότι οι γυναίκες είναι ανταγωνιστικές μεταξύ τους;

Νομίζω πως όλες οι ηθοποιοί που έχουν διακριθεί φέτος έδωσαν απίστευτες ερμηνείες. Αλλά το κυριότερο, έδειξαν τι σημαίνει να είσαι γεμάτη από γενναιοδωρία και ευγένεια. Εχω κάνει δύο φωτογραφήσεις στο παρελθόν με την Τζένιφερ Λόρενς και τη βρήκα απίστευτα χαριτωμένη και ένα σπουδαίο ταλέντο. Εχω πει πολλές φορές πόσο υπέροχη είναι η δουλειά της.

Σας παρακαλώ, μην αφήνετε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να συντηρούν το μύθο πως οι γυναίκες δεν είναι υποστηρικτικές η μια στην άλλη. Κάθε φορά που κάποια γυναίκα αναγνωρίζεται για τη δουλειά της, χειροκροτώ. Οσο πιο ιδιοφυής είναι η ερμηνεία της, τόσο περισσότερο το κοινό αναζητά ιστορίες με γυναίκες. Με υποστήριξη και ενθάρρυνση, μπορούμε να εμπνεύσουμε αυτή τη βιομηχανία να φτιάξει ευκαιρίες για τις γυναίκες. Και όπως ξέρουμε όλοι: μια σπουδαία χρονιά γυναικών στο σινεμά, είναι μια σπουδαία χρονιά για το ίδιο το σινεμά.»

Νέες φήμες θέλουν την Ακαδημία να ξανασκέφτεται μήπως ψηφίσει τελικά την Τσαστέιν, αν ο λόγος που θα βγάλει θα μοιάζει με την παραπάνω δήλωση. Αστειευόμαστε, φυσικά, αλλά να το θυμάστε η κάμερα το βράδυ της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου θα βρίσκεται κολημμένο στο πρόσωπο της Τσαστέιν μέχρι να ανακοινωθεί ποια θα είναι η τελική κάτοχος του Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου!

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή οσκαρική κούρσα στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

Tags: Oscars 2013