Buzz

«Trying acting my boy»: η διάσημη ιστορία μεταξύ Λόρενς Ολίβιε και Ντάστιν Χόφμαν... δεν είναι αλήθεια!

στα 10

Ενα από τα πιο διασκεδαστικά πράγματα στις συνεντεύξεις είναι να ακούς παρασκήνια από τους μύθους του Χόλιγουντ. Η, έτσι κι αλλιώς συγκλονιστική, συνάντησή μας με τον Τομ Κόρτνεϊ («Η Μοναξιά του Δρομέα Μεγάλων Αποστάσεων») μάς αποκάλυψε ένα διαβόητο μυστικό που αφορά τον Ντάστιν Χόφμαν, τον Σερ Λόρενς Ολίβιε και τα γυρίσματα του «Marathon Man».

«Trying acting my boy»: η διάσημη ιστορία μεταξύ Λόρενς Ολίβιε και Ντάστιν Χόφμαν... δεν είναι αλήθεια!

Η εμπειρία του να μιλάς με το θρύλο του βρετανικού new wave cinema των 60ς & 70ς, Τομ Κόρτνεϊ («Η Μοναξιά του Δρομέα Μεγάλων Αποστάσεων», «Billy Liar», «Δρ. Ζιβάγκο») είναι έτσι κι αλλιώς μοναδική. Πρωταγωνιστής του υπέροχου «45 Years» του Αντονι Χέι, βρίσκεται στην Berlinale, αλλά φυσικά δεν μιλάει μόνο για την νέα του ταινία. Ιστορίες από τα παλιά, ο λόγος που δεν του άρεσε καθόλου το σινεμά τότε και το εγκατέλειψε για το θέατρο, οι κολλητοί του φίλοι - Αλμπερτ Φίνεϊ, Ρίτσαρντ Μπάρτον, Πίτερ Ο' Τουλ. Η φιλία του με την Μάγκι Σμιθ που τον είδε την προηγούμενη εδβομάδα, του τσίμπησε το μάγουλο και του είπε με το γνωστό της φλέγμα: «Ωστε Βερολίνο, ε;»

Μάθετε όλα όσα συμβαίνουν στο Βερολίνο με τις live ανταποκρίσεις του Flix από την 65η Berlinale

Ολα όσα έβγαιναν από το στόμα αυτού του ζωντανού θρύλου ήταν απολαυστκά, όμως μία από τις ιστορίες του μάς διασκέδασε ιδιαίτερα. Και είχε να κάνει με μία μικρή αποκάλυψη που του έκανε ο, πρόσφατα σκηνοθέτης του στο «Κουρτέτο», Ντάστιν Χόφμαν. Φαίνεται πώς η μυθική ιστορία για το πώς ο Χόφμαν ήταν ηθοποιός μεθόδου, σε αντίθεση με τον συμπρωταγωνιστή του στο «Marathon Man» Σερ Λόρενς Ολίβιε, δεν αληθεύει.

Dustin Hoffman Tom Courtenay 607

Αυτό γνωρίζουμε εμείς είναι ότι πριν από το γύρισμα της σκηνής όπου ο Χόφμαν δραπετεύει κι έπρεπε να δείχνει εξαντλημένος, λαχανιασμένος, ο νεαρός ηθοποιός άρχισε να τρέχει γύρω από το σετ. Οταν τον είδε ο Ολίβιε και τον ρώτησε τι κάνει, ο Χόφμαν του εξήγησε τη Μέθοδο. Τότε ο Ολίβιε του απάντησε: «Προσπάθησε να ερμηνεύσεις αγαπητό μου παιδί, είναι ευκολότερο!» (από τότε η φράση «Try acting, dear boy...it's much easier» έχει αφήσει ιστορία...)

marathon man shooting 607

Σύμφωνα με τον Κόρτνεϊ όμως (και το κυριότερο: σύμφωνα με τον Χόφμαν), δεν είναι η αληθινή ιστορία, ή τουλάχιστον δεν είναι ολόκληρη η ιστορία.

«Ο Ντάστιν μου εξομολογήθηκε την αλήθεια: ότι ο Τζον Σλέσινγκερ ανησυχούσε γιατί ο Λόρενς ''παραέπαιζε θεατρικά, με στόμφο, βρετανικά". Τότε ο Ντάστιν του είπε ''άστο πάνω μου''. Και πήγε στον Ολίβιε και του έστησε όλη την τρέξιμο/μέθοδο συζήτηση για να τον βάλει στο πνεύμα του ''παίζουμε όσο πιο φυσικά γίνεται". Ο Λάρι φυσικά κατάλαβε πολύ καλά, σήκωσε το φρύδι, αλλά μπήκε γρήγορα στο πνεύμα. Και κατέβασε τους τόνους...»

marathon man shooting2 607

Διαβάστε ακόμα:

Tags: marathon man