Buzz

Ο Τόμεκ Γιοβάνης ψήνει «Pepperoni With Extra Force Edition»

στα 10

Ο εικονογράφος και δημιουργός κόμικ Τόμεκ Γιοβάνης φαντάζεται έναν γαλαξία πολύ πολύ μακριά όπου οι ήρωες του Star Wars περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο, απολαμβάνουν την πίτσα!

Ο Τόμεκ Γιοβάνης ψήνει «Pepperoni With Extra Force Edition»

«Δεν θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου fan των "Star Wars", αν και μ’ αρέσουν πολύ οι ταινίες και γενικά όλο το σύμπαν του "Πολέμου των Αστρων", απλά λειτουργώ περισσότερο συναισθηματικά βλέποντας τις» λέει ο Τόμεκ Γιοβάνης μιλώντας για την σχέση του με το σύμπαν των ταινιών του «Πολέμου των Αστρων».

«Γι αυτό ευθύνεται σίγουρα το γεγονός ότι την πρώτη ταινία την είδα 10 χρονών πιτσιρικάς την εποχή που βγήκε, τέλη 70’s στην Πολωνία. Οσοι την είδαν τότε, καταλαβαίνουν τι σοκ προκάλεσε στους θεατές και πόσες εκρήξεις ενθουσιασμού. Εγώ την είδα τουλάχιστον 10 φορές μέσα σε δύο εβδομάδες. Κάθε δεύτερη μέρα έτρεχα στο κινηματογράφο μέχρι να την βγάλουν. Ως εκεί όμως, απλά απολαμβάνω τις ταινίες, με τα καλά και τα κακά τους. Το ίδιο περίπου ισχύει και για την πίτσα» λέει γελώντας.

Διαβάστε ακόμη: Comicdom Con Athens 2018: Το 13o και το καλύτερο

A post shared by Tomek Giovanis (@tomek__) on

Η ιδέα για το «Pepperoni With Extra Force Edition» έχει την αφετηρία της από την έκθεση STAR WARS Tribute Art Show που διοργανώθηκε στο Ρομάντσο τον Ιανουάριο του 2015 με επιμελητή τον Μάνο Νομικό. Η έκθεση λειτουργούσε σαν απόηχος από την πρόσφατη τότε πρεμιέρα του «Star Wars: H Δύναμη Ξυπνάει».

«Εκεί συμμετείχαμε διάφοροι Ελληνες καλλιτέχνες από τους χώρους του κόμικς, street art και γενικά design. Το θέμα και τεχνική ήταν ελεύθερα, απλά έπρεπε να έχει σχέση με τον "Πόλεμο Των Αστρων". Από τη αρχή ήθελα να αποτυπώσω σε ξεχωριστά πορτρέτα τους βασικούς χαρακτήρες του παλιού πρώτου κύκλου Episodes IV-V-VI. Τελειώνοντας την καταμέτρηση είδα ότι μου βγήκαν οχτώ κι έτσι το ένα έφερε το άλλο. Οι χαρακτήρες μου θα έτρωγαν, θα λιγουρευόντουσαν ή θα ετοίμαζαν από ένα κομμάτι πίτσα! Αυτά τα οχτώ κομμάτια, στο τέλος τα ένωσα σ’ ένα μεγάλο κεντρικό σχέδιο με τους πλανήτες που αναφέρονται στις ταινίες κι έτσι προέκυψε η "Pepperoni With Extra Force Edition"».

tomek pepperoni With Extra Force Edition 607

tomek pepperoni With Extra Force Edition 607

Ο Τομεκ Γιοβάνης δεν ξεχωρίζει κάποιον χαρακτήρα από την σειρά των ταινιών του «Star Wars»: «Για μένα όλοι τους αποτελούν ένα κομμάτι στο παζλ του σύμπαντος του "Πολέμου Των Αστρων". Ισως κάπως ο C-3PO, όχι ότι είναι περισσότερο αγαπημένος, απλά απολαμβάνω τις σκηνές όπου εμφανίζεται. Επίσης, μ’ αρέσει να σχεδιάζω τον Chewbacca επειδή έχει ωραία φάτσα και πάρα πολλές τρίχες. Ακούγεται ψυχαναγκαστικό, αλλά μ’ αρέσει». Οσο για την πίτσα, εκεί είναι πολύ πιο αποφασιστικός: «προτιμώ τους απλούς συνδυασμούς, μια καλή μαργαρίτα, μανιτάρια-μπέικον και pepperoni».

tomek pepperoni With Extra Force Edition 607

tomek pepperoni With Extra Force Edition 607

Info:

Ο Τόμεκ Γιοβανης θα είναι παρών το επόμενο Σαββατοκύριακο στο Comicdom Con Athens 2018 που θα γίνει για 13η φορά από τις 20 έως τις 22 Απριλίου στην Ελληνοαμερικάνικη Ενωση, Μασσαλίας 22. Εκεί, στο Artists Alley μπορείτε να βρείτε το «Pepperoni With Extra Force Edition» σε art prints σε πολύ περιορισμένα αντίτυπα.

A post shared by Tomek Giovanis (@tomek__) on

A post shared by Tomek Giovanis (@tomek__) on

Εικονογράφος και δημιουργός κόμικς, ο Τόμεκ Γιοβάνης γεννήθηκε στην Πολωνία και είναι απόφοιτος του τμήματος Γραφιστικής της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας, με ειδικότητα το animation. Δημιουργός του κόμικ άλμπουμ ΩΧ ΘΕΕ ΜΟΥ!!!, της σειράς κόμικς ΚΟΥΛΟΥΡΙ (JemmaPress) και του fanzine ΗΕΗΕ! Εικονογράφησε το βραβευμένο με ΕΒΓΕ 2016 μυθιστόρημα …ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΛΑΣΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΑ της Μυρτώ Γεωργίου-Νίλσεν (Editions Synergie). Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τα έργα του έχουν βραβευθεί στα ΕΒΓΕ, στα Comicdom Awards και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας κόμικς THE VERY CLOSED CIRCLE. Συνεργάζεται τακτικά με πολιτιστικούς φορείς και ομάδες παραδίδοντας μαθήματα κόμικς και οργανώνοντας workshops για παιδιά και νέους. Τον τελευταίο καιρό έχει τακτική συνεργασία με τις Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ δημιουργώντας εικονογραφήσεις και κόμικς για παιδιά και νέους.

**Δείτε περισσότερα για τον Τόμεκ Γιοβάνη στο επίσημο site του, στη σελίδα του στo Facebook ή στο instagram

A post shared by Tomek Giovanis (@tomek__) on

A post shared by Tomek Giovanis (@tomek__) on

Δείτε ακόμη: Σε έναν γαλαξία όχι και τόσο μακριά: Οι πιο όμορφες σκηνές του «Star Wars» σε ένα βίντεο

Tags: star wars