Buzz

To Χόλιγουντ σε tintype φωτογραφίες

στα 10

Η παράξενη «τελευταία» φωτογραφία του Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν από το Sundance, μας οδήγησε στην φωτογράφο Βικτόρια Γουίλ και τα πορτρέτα της, με μια σχεδόν ξεχασμένη, παλιά φωτογραφική τεχνική.

To Χόλιγουντ σε tintype φωτογραφίες

Η Βικτόρια Γουίλ ήταν η τελευταία φωτογράφος που απαθανάτισε (με την θέλησή του) τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν σε μια σειρά από πορτρέτα που έκανε στην διάρκεια του φεστιβάλ του Sundance.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που διέγνωσαν στην ασπρόμαυρη φωτογραφία του τα «σημάδια της κατάθλιψης» που τον οδήγησαν στον θάνατο, ή την μοιραία σύμπτωση μιας τόσο «σκοτεινής» φωτογραφίας, λίγο πριν πεθάνει.

Στην πραγματικότητα, όλο το «σκοτάδι» ή η αίσθηση του αλλόκοτου που η φωτογραφία αποπνέει έχει να κάνει με την τεχνική που τραβήχτηκε η οποία ονομάζεται «tintype» και είναι η απευθείας εκτύπωση της φωτογραφίας σε μια μεταλλική πλάκα επικαλυμμένη με μια ουσία που ονομάζεται κολλόδιο.

Η Γουιλ φωτογράφος του Associated Press βρισκόταν στο Sundance για να φωτογραφήσει τους καλεσμένους του φεστιβάλ κι ανάμεσα στα πορτρέτα που έβγαλε ήταν κι αυτή η σειρά από tintype φωτογραφίες.

Δείτε τες πιο κάτω.

2 Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν

2 Τζέισον Μομόα

2 Τζέσι Αιζενμπεργκ

2 Κρίστεν Στιούαρτ

2 Ελ Φάνινγκ

2 Σαμ Σέπαρντ

2 Σκουτ ΜακΝέρι

2 Μάικλ Σάνον

2 Μάικλ Σ. Χολ

2 Σαμ Ρόκγουελ

2 Γουίλιαμ Χ. Μέισι

2 Ρέιτσελ ΜακΑνταμς, Γουίλεμ Νταφόε

2 Μαρκ Ράφαλο

2 Νικ Κέιβ

2 Ελάιτζα Γουντ

2 Μάικλ Πιτ

2 Ντέιν Ντεχάν

2 Αν Χάθαγουεϊ

2 Μάγκι Τζίλενχαλ

2 Γκλεν Κλόουζ, Ελ Φάνινγκ

2 Ελίζαμπεθ Μπανκς

2 Τζέισον Σουόρτσμαν

2 Κερτ Ράσελ