Buzz

To «Fifty Shades of Grey» έχει σκηνοθέτη. Και είναι γυναίκα

στα 10

H βρετανίδα Σαμ Τείλορ Τζόνσον αναλαμβάνει να φέρει στην οθόνη το απόλυτο best seller των τελευταίων χρόνων σε μια απόφαση που δεν έχει προφανώς να κάνει μόνο με το ταλέντο της.

To «Fifty Shades of Grey» έχει σκηνοθέτη. Και είναι γυναίκα

Η σκηνοθέτης του «Nowhere Boy» (όταν ακόμη λεγόταν Σαμ Τέιλορ Γουντ, πριν παντρευτεί τον Ααρον Τζόνσον), αλλά και μιας σειράς από λιγότερο ή περισσότερο πειραματικά μικρού μήκους και art films είναι η εκλεκτή της Paramount και της Focus για την μεταφορά του «καυτού» πρώτου μέρους της ερωτικής τριλογίας της Ε. Λ. Τζέιμς που πουλά σαν ζεστό ζωμί για ένα ακόμη καλοκαίρι σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μετά από μήνες υποθέσεων και διαβουλεύσεων, που έφεραν στον χορό των υποψηφίων σκηνοθέτες όπως ο Ντάρεν Αρονόφσκι και ο Γκας Βαν Σαντ, ανακοινώθηκε κι επισήμως ότι το «Fifty Shades of Grey» βρήκε την σκηνοθέτη του στο πρόσωπο της Τέιλορ Τζοσνον. Κι αν κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ταλέντο της βρετανίδα σκηνοθέτη, μοιάζει επίσης λογικό να σκεφτεί κανείς πως η απόφαση των παραγωγών να προσλάβουν μια γυναίκα για την μεταφορά ενός βιβλίου που έχει σαν ηρωίδα μια γυναίκα που υπογράφει μια σεξουαλική συμφωνία με το αφεντικό της και βυθίζεται σε μια ψυχοσεξουαλικη σχέση με μπόλικο kinky σεξ, δεν έχει να κάνει μόνο με το ταλέντο της.

Η Τέιλορ Τζόνσον πάντως πήρε την δουλειά αφού συναντήθηκε με την συγγραφέα του βιβλίου πριν λίγες μέρες και δηλώνει ενθουσιασμένη: «Για τους μυριάδες φαν του βιβλίου, θέλω να πω ότι θα τιμήσω την δύναμη του βιβλίου και τους χαρακτήρες του Κρίστιαν και της Αναστέιζια. Κατοικούν κάτω κι από το δικό μου δέρμα επίσης».

Η Τζόσνον που ξεκίνησε σαν φωτογράφος και multimedia artist πριν ασχοληθεί με το σινεμά πάντως μοιάζει κατάλληλη να χειριστεί ένα βιβλίο του οποίου το σεξ αποτελεί ένα από τα βασικά θέματα (αν δεχτούμε ότι είναι κάτι παραπάνω από πικάντικο soft core) αφού στο παρελθόν η σεξουαλικότητα είναι ένα από τα θέματα που την έχει απασχολήσει τόσο στην φωτογραφική της δουλειά όσο και στις μικρού της μήκους, όπως το υποψήφιο για Χρυσό Φοίνικα «Love You More» ή (απολύτως NSFW) μικρού μήκους «Desert Valley» που γύρισε για την σπονδυλωτή ταινία «Destricted» και το οποίο αν νιώθετε τολμηροί, μπορείτε να δείτε εδώ.

Το φιλμ που ετοιμάζεται για γυρίσματα το φθινόπωρο, εξακολουθεί εν τούτοις, να μην έχει πρωταγωνιστές. Κι αν το όνομα του Ααρον Τζόσνον έρχεται αυτομάτως στο μυαλό πλέον, αφού η σύζυγός του ανέλαβε την σκηνοθεσία, οι μανατζέρ του ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να κυνηγήσει τον ρόλο αφού σκοπεύει να στηρίξει την γυναίκα του όσο αυτή θα δουλεύει στο φιλμ κρατώντας τα παιδιά.

Κι αυτό είναι κάτι που πιθανότατα ο Κρίστιαν Γκρέι, ο ερωτύλος πρωταγωνιστής του βιβλίου, δεν θα έκανε ποτέ...