Buzz

Το «Cloud Atlas» θα είναι ένα κινηματογραφικό gender bender!

στα 10

Ολοι οι ηθοποιοί θα υποδύονται όχι μόνο πολλούς ρόλους, αλλά επίσης και τα δύο φύλα, στη διασκευή του μυθιστορήματος του Ντέιβιντ Μίτσελ, που συν-σκηνοθετούν οι Αφελφοί Γουατσόφσκι και ο Τομ Τίκβερ.

Το «Cloud Atlas» θα είναι ένα κινηματογραφικό gender bender!

Εχουμε ήδη αναφερθεί στις δυσκολίες της παραγωγής του «Cloud Atlas», το οποίο, σε μια ευτυχή μάλλον κατάληξη, θα σκηνοθετήσουν οι αδελφοί Γουατσόφσκι μαζί με τον Τομ Τίκβερ κι ένα πολύκροτο καστ. Οι ιδιαιτερότητες, όμως, της ταινίας δε σταματούν εδώ.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Μπεν Γουίσο, αποκάλυψε (μάλλον βιαστικά), ότι όλοι οι ηθοποιοί θ’αλλάζουν φύλο και φυλή!

«Ολο το καστ υποδύεται τουλάχιστον τρεις ρόλους, κάποιους μεγαλύτερους και κάποιους μικρότερους. Εγώ έχω τρεις: τον Φρόμπισερ τη δεκαετία του ’30, μια Αμερικανίδα το ’70 κι ένα ρόλο σχεδόν κομπάρσου στο παρόν. Ολοι αλλάζουμε φυλή και φύλο, οπότε είναι πολύ φιλόδοξο αλλά κι εξαιρετικά διασκεδαστικό. Μ’αρέσει πολύ που θα υποδυθώ γυναίκα!»

Πραγματικά πανέξυπνο, μια και όχι απλώς προκαλεί δημοσιότητα για την ταινία, αλλά και καταφέρνει να εμφανίζονται οι επώνυμοι ηθοποιοί της σε όλη τη διάρκεια της αποσπασματικής πλοκής. Μήπως, όμως, τα κίνητρα δεν ήταν μόνο καλλιτεχνικά, αλλά οι ταλαιπωρημένοι παραγωγή ήθελαν να κόψουν και μερικούς μισθούς;

Πάντως οι ηθοποιοί περί ως ο λόγος είναι οι Τομ Χανκς, Χάλε Μπέρι, Χιούγκο Γουίβινγκ, Σούζαν Σαράντον, Τζιμ Μπρόουντμπεντ και Τζιμ Στάρτζες. Μαζί και με τον Μπεν Γουίσο, μας κάνει μάνι-μάνι 21!

Εντελώς συμπτωματικά, να θυμηθούμε ότι ο Μπεν Γουίσο πρωταγωνιστούσε επίσης στο «I’m Not There» του Τοντ Χέινς, ως μία περσόνα του Μπομπ Ντίλαν, ταινία όπου τον διάσημο μουσικό υποδυόταν και η Κέιτ Μπλάνσετ!