Buzz

Τι έκανες στον πόλεμο Τομ Χανκς;

στα 10

Η εμμονή του Τομ Χανκς με την ιστορία και ειδικά με την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου συνεχίζεται: η εταιρία παραγωγής του εξασφάλισε τα δικαιώματα της κινηματογραφικής μεταφοράς του βιογραφικού best seller «In the Garden of Beasts» του Ερικ Λάρσον.

Τι έκανες στον πόλεμο Τομ Χανκς;

Το βασισμένο σε αληθινές μαρτυρίες βιβλίο του Λάρσον (πλήρης τίτλος: «In the Garden of Beasts: Love, Terror and an American Family in Hitler’s Berlin») μας επιστρέφει στο Βερολίνο του 1933, όπου Αμερικανός πρέσβης ήταν ο μειλίχιος Γουίλιαμ Ντοντ, ο οποίος ζούσε μία ήσυχη ζωή σε αντίθεση με την κοσμική μοναχοκόρη του που φλέρταρε με αξιωματούχους της Γκεστάπο και γοητεύτηκε από ένα χειροφίλημα του Χίτλερ. Η αφέλεια του πρώτου και η πλάνη της δεύτερης όμως σταδιακά υποχωρούν, όταν με το πέρασμα του χρόνου συνειδητοποιούν τη βαρβαρότητα που κατέλαβε τον κόσμο τους.

Ο Χανκς αγόρασε τα δικαιώματα μέσω της εταιρίας «Playtone» που διατηρεί με τον συνεταίρο του παραγωγό Γκάρι Γκέτζμαν, σκοπεύοντας φυσικά να παίξει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι δυο τους, γοητευμένοι από την ιστορία («John Adams») και ειδικά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, έχουν υπογράψει με την Playtone την παραγωγή πολυβραβευμένων πρότζεκτς για το ΗΒΟ - «Band of Brothers» και «The Pacific» - μαζί με τον σκηνοθέτη του Χανκς στη «Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν», Στίβεν Σπίλμπεργκ.

O συγγραφέας Ερικ Λάρσον έχει πουλήσει και δεύτερο βιβλίο του στον κόσμο του Χόλιγουντ: το «The Devil and the White City» ετοιμάζεται αυτή την εποχή και θα έχει παραγωγό και πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.