Industry

Θεσσαλονίκη, το νου σου! Ερχεται ο «Μανάβης»

στα 10

Το ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου κάνει στάση στη Θεσσαλονίκη και λίγοι τυχεροί έχουν την ευκαιρία να… ψωνίσουν πρώτοι!

Flix Team
Θεσσαλονίκη, το νου σου! Ερχεται ο «Μανάβης»

Ο «Μανάβης», το νέο ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, είναι ένα αλλιώτικο road movie στα ορεινά χωριά της Πίνδου, με οδηγό το μανάβικο του Νίκου Αναστασίου που εδώ και 26 χρόνια ξεκινάει κάθε εβδομάδα από τα Τρίκαλα, φτάνοντας σε μέρη όπου η αθέατη πλευρά μιας Ελλάδας αποκαλύπτει το πραγματικό, μαγικό και ταυτόχρονα βίαιο πρόσωπό της.

Σε ένα από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ των τελευταίων χρόνων, ιδανική επιστροφή του Κουτσιαμπασάκου στις υπέροχες πρώτες ταινίες του («Υψωμα 33», «Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η Γιαγιά μου», «Η Γέφυρα»), κέρδισε δίκαια το βραβείο κοινού στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, εξαργυρώνοντας την αυθεντική συγκίνηση και γνώση με το οποίο είναι φτιαγμένο.

Ο «Μανάβης» ξεκίνησε ήδη από την περασμένη Πέμπτη, 18 Απριλίου, να προβάλλεται στα Τρίκαλα κι επόμενος σταθμός του είναι η Θεσσαλονίκη, όπου η ταινία θα παίζεται από τις 25 Απριλίου, πριν πάρει το δρόμο για την Αθήνα. Πριν, ωστόσο, το φορτηγό του «Μανάβη» πατήσει φρένο, δέκα τυχεροί Θεσσαλονικείς θα έχουν τη δυνατότητα να δουν πρώτοι την ταινία, σε ειδική avant-premiere.

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία του Τομέα Σκηνοθεσίας και Οπτικοακουστικών Σπουδών, διοργανώνει avant-premiere του «Μανάβη» την Τετάρτη, 24 Απριλίου, στις 8 το βράδυ, στο Θέατρο «Μέγας Αλέξανδρος», Τσιμισκή 14. Την προβολή θα παρουσιάσει ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, καθηγητής, άλλωστε του Ομίλου ΑΚΜΗ, ο οποίος μάλιστα επέλεξε τον μοντέρ του, Απόστολο Αγρογιάννη, από τους απόφοιτους του τμήματος Εικονοληψίας-Μοντάζ της σχολής. Για τους Σπουδαστές και Καθηγητές του Ομίλου ΑΚΜΗ η είσοδος στην avant-premiere είναι ελεύθερη. Οι υπόλοιποι fans της ταινίας μπορούν να διεκδικήσουν μία διπλή πρόσκληση, στέλνοντας email στο win@flix.gr, με το ονοματεπώνυμό τους και σημειώνοντας στο θέμα «Μανάβης». Ο διαγωνισμός διαρκεί μέχρι το βράδυ της Τρίτης, 23 Απριλίου και οι νικητές της κλήρωσης θα ενημερωθούν το πρωί της Τετάρτης με email.

Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για τον «Μανάβη» του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου