Industry

H Weinstein Company κηρύσσει πτώχευση

στα 10

Hταν μία από τις ισχυρότερες εταιρίες παραγωγής του Χόλιγουντ τα τελευταία 30 χρόνια. Η σωρεία κατηγοριών και σκανδάλων σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης δεν άφησαν όμως κανένα περιθώριο στους μετόχους...

H Weinstein Company κηρύσσει πτώχευση

Πριν από λίγο καιρό, ο Χάρβεϊ Γουάινστιν ήταν ένας από τους ισχυρότερους κινηματογραφικούς παραγωγούς στον κόσμο και στην ιστορία του Χόλιγουντ. Από τον Οκτώβριο, όπου ξέσπασαν τα σκάνδαλα της εμπλοκής του σε περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και βιασμών με πάνω από 40 γυναίκες να τον κατηγορούν για 3 δεκαετίες γλοιώδους δράσης, το επίθετό του είναι πλέον συνώνυμο του persona non grata. Απολύθηκε από την Weistein Co. εταιρία που ίδρυσε, λίγες εβδομάδες πριν κατηγορηθεί κι ο αδελφός του Μπομπ Γουάινστιν για παρόμοια συμβάντα. Το συμβούλιο των μετόχων προσπάθησε να διασώσει ό,τι μπορούσε να διασωθεί, όμως το «Γουάινστιν» δεν ήταν πλέον το όνομα-εγγύηση που θα έφερνε μελλοντικές δουλειές και συνεργασίες.

Για αυτό, αναμενόμενα, σήμερα διαβάζουμε ότι η εταιρία κηρύσσει πτώχευση.

Σύμφωνα με έρευνα των New York Times, η Weinstein Company θα ανακοινώσει την πτώχευσή της "στις επόμενες μέρες". Σε δήλωσή του, χθες Κυριακή, εκπρόσωπος του στούντιο αναφέρει: «Παρόλο που αναγνωρίζουμε ότι αυτό είναι ένα εξαιρετικά άδικο χτύπημα στους υπαλλήλους μας, τους πιστωτές μας και όσους θίγονται οικονομικά από αυτή την απόφαση, το συμβούλιο των μετόχων μας δεν είχε άλλη επιλογή...»

Διαβάστε επίσης: "Ο βασιλιάς δεν μένει πια εδώ: Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν απολύθηκε από τη Weinstein Co."

weinstein brothers 607

Η συντονισμένη ενέργεια του να πουληθεί η εταιρία σε ανεξάρτητους αγοραστές, κατέρρευσε πριν από λίγο καιρό, όταν ο Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Ερικ Σνάιντερμαν κατέθεσε αγωγή εναντίον ολόκληρης της Weinstein Co., κατηγορώντας ως συνολικά συνυπεύθυνους τους μετόχους για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επιχειρηματικών κανόνων που εμπλέκονται με τις κατηγορίες της σεξουαλικής παρενόχλησης, εκφοβισμού και εκβιασμού στο χώρο εργασίας.

Μετά από αυτό το χτύπημα και την αποχώρηση των επενδυτών, η εταιρία δεν μπορεί να καλύψει τα χρέη της και αναγκάζεται να κηρύξει πτώχευση.

Αναμένουμε τις εξελίξεις...

Διαβάστε περισσότερα: