Buzz

Τα «Δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου» ξέρουν από στιλ

στα 10

Δεν είναι εύκολο να στέκεσαι δίπλα σε μνημεία όπως η Ακρόπολη ή η Κνωσσός, αλλά οι ήρωες της ταινίας του Χοσείν Αμινί, το κάνουν με εξαιρετικό τρόπο.

Τα «Δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου» ξέρουν από στιλ

Μπορεί να μοιάζει απίστευτο κοιτάζοντας την πόλη έξω από το παράθυρό σου, αλλά η Αθήνα (και η Κρήτη) των αρχών του 60, ζωντανεύει με ανέλπιστη ευκολία στην οθόνη, στην μεταφορά του βιβλίου της Πατρίτσια Χάισμιθ «Τα Δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου» που διαδραματίζεται στο μεγαλύτερο μέρος του στην χώρα μας.

Ομως το φιλμ τα καταφέρνει εξίσου καλά στην αναπαράσταση του παρελθόντος σε κάθε επίπεδο, δίχως να το κάνει να δείχνει υπερβολικά νοσταλγικό, ή τεχνητό. Από τους χώρους μέχρι τα ρούχα των πρωταγωνιστών, η ταινία του Αμινί, συλλαμβάνει το στιλ μιας εποχής με χάρη και πειθώ.

Η ιστορία ακολουθεί ένα ζευγάρι Αμερικάνων που φτάνουν στην Αθήνα θέλοντας να αποφύγουν τα προβλήματα που έχει με τον νόμο ο Τσέστερ στην Αθήνα. Στην Ακρόπολη θα γνωρίσουν έναν νεαρό συμπατριώτη τους που μένει στην χώρα και μιλά την γλώσσα και που όταν οι μπελάδες που τους ακολουθούν θα τους προφτάσουν, θα τους βοηθήσει, έχοντας όμως κι εκείνος την δική του ατζέντα.

Δείτε το τρέιλερ του φιλμ εδώ και δείτε πιο κάτω ένα featurette για το στιλ της ταινίας που θα βγει στις αίθουσες της Ελλάδας την ερχόμενη Πέμπτη 19 Ιουνίου.


Διαβάστε ακόμη: