Industry

Το «The Meg» έδειξε... τα δόντια του στο αμερικανικό box office

στα 10

Η μεγάλη (και μεγαλόδοντη) Κινεζο-αμερικανική συμπαραγωγή της Warner σαρώνει, όχι μόνο το βυθό, αλλά και το box office.

Το «The Meg» έδειξε... τα δόντια του στο αμερικανικό box office

Ο Τζον Τέρτλτομπ ως σκηνοθέτης, ο Τζέισον Στέιθαμ ως τσουνάμι τεστοστερόνης και, κυρίως, η αγαπημένη απειλή του καλοκαιριού - για όσους βρίσκονται στην ξηρά και, ειδικά, στην κινηματογραφική αίθουσα - ο γιγαντιαίος καρχαρίας που σπέρνει τον τρόμο στους λουόμενους, βοήθησαν ώστε το «The Meg» ν' ανεβάσει σε δυσθεώρητα ύψη το αμερικανικό box office αυτής της εβδομάδας, σε μια εποχή παραδοσιακά πεσμένη.

Η μάχη του Τζέισον Στέιθαμ με τον, κατά τα λεγόμενά του, καρχαρία 22 μέτρων, το «The Meg», άνοιξε με εισπράξεις 44 εκ. δολαρίων στην Αμερική και 91 εκ. δολαρίων διεθνώς. Αυτή είναι κι η πρώτη φορά που μια ταινία που δεν ανήκει σε franchise περνάει στο Νο 1 του αμερικανικού box office, μετά το «A Quiet Place» που βγήκε τον Απρίλιο.

Δείτε ακόμη: «Δάγκωσε αυτό!» Τζέισον Στέιθαμ εναντίον μεγαλόδοντα στο «The Meg»

the meg 607

Η ταινία, βέβαια, κόστισε, μαζί με τα έξοδα προώθησής της, γύρω στα 300 εκ. δολάρια, ως μια από τις πρώτες, «γενναιόδωρες» Κινεζο-Αμερικανικές συμπαραγωγές και θα χρειαστεί γερά... δόντια για να φτάσει τα ζητούμενα 400 εκ. δολάρια σε παγκόσμιες εισπράξεις, ωστόσο η Warner πανηγυρίζει ήδη για τη νέα της επιτυχία. Το «The Meg» βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες με τον τίτλο «Ο Κυρίαρχος του Βυθού», από την Tanweer, στις 23 Αυγούστου, όταν οι περισσότεροι από εμάς θα έχουμε... αποσυρθεί από τις θάλασσες!

Διαβάστε ακόμη: Εσείς θα μπαίνατε στο νερό για να δείτε τα «Σαγόνια του Καρχαρία»;

the meg 607