Buzz

Ο Νίκολας Κέιτζ τα βάζει με εξωγήινες δυνάμεις στο «Color Out of Space» του Χ. Φ. Λάβκραφτ

στα 10

Η SpectreVision του «Mandy» θα αναλάβει ξανά την παραγωγή.

Ο Νίκολας Κέιτζ τα βάζει με εξωγήινες δυνάμεις στο «Color Out of Space» του Χ. Φ. Λάβκραφτ

Σίγουρα όλοι θυμάστε το μικρό cult διαμαντάκι «Mandy» του Πάνου Κοσμάτου που κυκλοφόρησε πέρσι στις αίθουσες, με τον Νίκολας Κέιτζ να δίνει ίσως μια από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του. Μετά από αυτή την μεγάλη επιτυχία, ο Κέιτζ θα ξανασυνεργαστεί με την εταιρεία παραγωγής SpectreVision, που μας έδωσε πέρσι το «Mandy», αυτή την φορά όμως για να μεταφέρει στην οθόνη μια κλασσική ιστορία του Χ. Φ. Λάβκραφτ με τίτλο «Color Out of Space».

Το πιο σημαντικό όμως νέο έρχεται με την ανακοίνωση πως την ταινία αυτή θα την σκηνοθετήσει ο Ρίτσαρντ Στάνλεϊ μετά πάνω από 20 χρόνια μετά την τελευταία του ταινία. Ο Στάνλεϊ, ο οποίος έγινε γνωστός στο κοινό του είδους του τρόμου με την ταινία «Hardware» το 1990, είχε ξεκινήσει να σκηνοθετεί το 1996 το «The Island of Dr. Moreau», όταν οι παραγωγοί, οι οποίοι είχαν χάσει την πίστη στο όραμά του, αποφάσισαν να τον απολύσουν και πάρουν στην θέση του τον Τζον Φρανκενχάιμερ για να τελειώσει την ταινία. Και μπορεί από τότε ο Στάνλεϊ να έχει σκηνοθετήσει κάποια μικρού μήκους ντοκιμαντέρ, αλλά αυτή θα είναι η πρώτη του ταινία μετά από το φιάσκο του ’96.

Διαβάστε ακόμα: O Νίκολας Κέιτζ θα πρωταγωνιστεί την επόμενη ταινία του Σίον Σόνο

color out of space 607

Το «Color Out of Space», το οποίο αν θέλετε μπορείτε να το διαβάσετε εδώ, γράφτηκε το 1927 από τον Λάβκραφτ, και μιλάει για την ιστορία των Γκάρντνερς, μιας οικογένειας που μετακομίζει σε ένα αγρόκτημα της Νέας Αγγλίας. Εκεί, και ενώ προσπαθούν να εγκατασταθούν, ένας μετεωρίτης πέφτει στην αυλή τους ο οποίος αρχίζει να μολύνει την γη τους, και έντρομοι ανακαλύπτουν πως αρχίζει να μεταλλάσσει ό,τι αγγίζει, ακόμα και εκείνους. Ενας τοπογράφος, τον οποίο θα ερμηνεύσει ο Κέιτζ, προσπαθεί να ανακαλύψει τα μυστικά και ρίξει φως σε μια περιοχή που οι κάτοικοι του Αρκαμ ονομάζουν «καταραμένη πυρκαγιά».

Μπορεί η συγκεκριμένη ιστορία να μην έχει καμία σχέση με την μυθολογία των Κθούλου, αλλά, όπως οι περισσότερες ιστορίες του Λάβκραφτ έτσι κι αυτή, ασχολείται με δυνάμεις πέρα από την ανθρώπινη κατανόηση και αντίληψη, ενώ επιρροές της ιστορίες φαίνονται να υπάρχουν σε ταινίες όπως το «Creepshow» και «Annihilation». Μαζί με τον Κέιτζ στην ταινία θα πρωταγωνιστούν και οι Τζόελι Ρίτσαρντσον, Τόμι Τσονγκ, Ελιοτ Νάιτ και Τζούλιαν Χίλιαρντ.

Διαβάστε ακόμα: