Buzz

Teaser trailer για το «L» του Μπάμπη Μακρίδη: «Τα αυτοκίνητα πεθάναν. Ζήτω οι μηχανές!»

στα 10

Ενα μήνα πριν την επίσημη πρεμιέρα του στο Διαγωνιστικό του Sundance, το «L» έχει εικόνα!

Teaser trailer για το «L» του Μπάμπη Μακρίδη: «Τα αυτοκίνητα πεθάναν. Ζήτω οι μηχανές!»

Μπορεί μέχρι τώρα να μην είχαμε δει πλάνο από το «L» του Μπάμπη Μακρίδη, την ταινία που για πρώτη φορά θα εκπροσωπήσει το ελληνικό σινεμά στο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα (World Drama Competition) του Φεστιβάλ του Sundance, αλλά σε λίγο θα το δει ολόκληρος ο κόσμος.

Από χθες βράδυ το teaser trailer του «L» παίζεται στους κινηματογράφους: τώρα μπορείτε να το δείτε κι εδώ!

Διαβάστε τι γράφει ο κατάλογος του Sundance για το «L»:

Το L ξεκινά με μια ωδή στο να είσαι αρκούδα και τελειώνει με μια ωδή στη θάλασσα. Ο,τι συμβαίνει στο ενδιάμεσο αποτελεί μια από τις πιο πρωτότυπες, ηθελημένα παράξενες ταινίες της χρονιάς.

Ενας άντρας ζει στο αυτοκίνητό του. Είναι 40 χρόνων, σε διάσταση από τη γυναίκα και τα παιδιά του, που ζουν σε ένα άλλο αυτοκίνητο. Συναντιούνται σε πάρκινγκ αυτοκινήτων. Ο άντρας είναι επαγγελματίας οδηγός, παραδίδει μέλι σ’ έναν ναρκοληπτικό και συχνά ονειρεύεται το φίλο του που σκοτώθηκε όταν κάποιος κυνηγός τον μπέρδεψε με αρκούδα. Συχνά αργοπορεί στην παράδοση του μελιού κι έτσι απολύεται και οι ικανότητές του στην οδήγηση αμφισβητούνται. Εξωθημένος σε μια υπαρξιακή αβεβαιότητα, εγκαταλείπει τη «ζωή του αυτοκινήτου» και γίνεται μέλος μιας συμμορίας ατίθασων μηχανόβιων.

Ο σκηνοθέτης / συνσεναριογράφος Μπάμπης Μακρίδης και ο συνσεναριογράφος Ευθύμης Φιλίππου («Κυνόδοντας», «Αλπεις»), μας κατευθύνουν σ’ έναν ανατρεπτικό, σουρεαλιστικό κόσμο ήσυχου παραλογισμού. Πίσω από τη μεταμοντέρνα αποστασιοποίηση κρύβεται ένας πολύ ανθρώπινος αγώνας. Αντιμέτωποι με το παράλογο της ζωής τους, αυτοί οι ήρωες προσπαθούν: να γίνουν καλύτεροι οδηγοί, να γίνουν καλύτερες αρκούδες. Ακόμα και η μουσική, μια γεμάτη ψεγάδια εκτέλεση της Σονάτας του Σεληνόφωτος, προσπαθεί να γίνει καλύτερη.

Τον ήρωα της ταινίας υποδύεται ο Αρης Σερβετάλης ενώ πρωταγωνιστούν ακόμη οι Μάκης Παπαδημητρίου, Ελευθέριος Ματθαίου, Νότα Τσερνιάφσκι, Σταύρος Ράπτης, Θανάσης Δήμου, Χριστόφορος Σκαμνάκης και ο Γιάννης Μποσταντζόγλου.

Η Παραγωγή είναι της Beben Films (Παραγωγοί: Αμάντα Λιβανού και Μπάμπης Μακρίδης), executive producers Πίτερ Κάρλτον, Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, σε συμπαραγωγή με τους NOVA, Feelgood Entertainment, Faliro House Productions, Top Cut, Modiano S.A., Ντένη Ηλιάδη, Ευθύμη Φιλίππου, Γιάννη Χαλκιαδάκη, Θύμιο Μπακατάκη, Γιώργο Παπαδημητρίου, Δημήτρη Παπαθωμά, σε συνεργασία με τη Warp Films και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Θύμιου Μπακατάκη, το μοντάζ του Γιάννη Χαλκιαδάκη, η μουσική του Coti K, ο ήχος του Στέφανου Ευθυμίου, το sound design και το μιξάζ του Kώστα Φυλακτίδη, τα σκηνικά της Δάφνης Καλογιάννη, τα ρούχα του Δημήτρη Παπαθωμά, location manager είναι o Δημήτρης Χαλκιαδάκης και την εκτέλεση παραγωγής έκανε ο Γιώργος Παπαδημητρίου.

Το φεστιβάλ του Sundance λαμβάνει χώρα φέτος, από τις 19 έως τις 29 Ιανουαρίου του 2012. Το «L» θα βγεί στις Ελληνικές αίθουσες, το 2012, από την Feelgood Entertainment. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την ταινία.